Přejít k hlavnímu obsahu

Slibuje se evoluce v League of Legends. Velkým plánům ale předchází propuštění

16. 10. 2024 | 13:00 League of Legends Komentář
Riot Games má za lubem něco velkého. Marc „Tryndamere“ Merrill, spoluzakladatel herního gigantu, se rozhodl pro radikální krok, který navždy změní směřování jejich největšího hitu, League of Legends. Co se přesně stalo? A co to znamená pro budoucnost populárního herního titulu?
Marc "Tryndamere" Merrill
Marc "Tryndamere" Merrill
Zdroj: Riot Games

Spoluzakladatel Riot Games, Marc Merrill, oznámil, že společnost v rámci Leaugue of Legends čeká změny, aby dokázal čelit výzvám, které čekají – a nejen těm současným, ale i těm, které přijdou v následujících letech. „Nezpomalujeme,“ zdůraznil s vážností. „Naopak investujeme do toho, abychom dnes řešili problémy rychleji a připravili se na budoucnost.“

Zní to jako dobrá zpráva, ale jak to už bývá, každá mince má dvě strany. V rámci těchto změn byla učiněna bolestivá rozhodnutí – některé pozice v Riot Games byly eliminovány. Podle něj to však nebylo o škrtání nákladů, ale o tom, aby měli na palubě ty správné lidi, kteří dokáží udržet League of Legends na špici herního průmyslu i v nadcházejících letech.

Merrill ve svém prohlášení také jasně upozornil na to, že velikost týmu a rozpočet nejsou zárukou úspěchu. „Viděli jsme malé týmy v Riotu i jinde, které dokázaly vytvořit neuvěřitelné věci, zatímco velké týmy se občas minuly cíl,“ vysvětluje. Tým, který pracuje na jejich MOBA hitu, se sice nakonec zvětší, ale důležitější než počet lidí je podle něj to, zda mají správné priority a pracují chytře. „Pokud řešíme špatné problémy, víc zdrojů to nespraví,“ dodává.

Riot Games tedy nesází jen na kvantitu, ale na kvalitu a efektivitu. A to je správný přístup. Propuštěním některých zaměstnanců nechce vedení nechat nikoho na holičkách. Merrill ujistil, že všichni, kteří byli postiženi tímto rozhodnutím, dostanou štědré odstupné – minimálně šest měsíců platu, roční bonus, pomoc při hledání nového zaměstnání a plné zdravotní pokrytí. Tohle gesto ukazuje, že i když Riot musí udělat těžká rozhodnutí, nezapomíná na své lidi.

Tímto krokem společnost otevírá novou kapitolu ve vývoji League of Legends. Merrill má plnou důvěru ve vedoucí tým v čele s RiotMeddlerem a RiotPabrem, kteří mají na starost tuto evoluci legendární hry. Všichni se mohou těšit na odhalení ambiciózních plánů, které Riot plánuje sdílet v nadcházejících měsících. A podle spekulací jde o opravdu ohromné plány.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.