Přejít k hlavnímu obsahu

Radši půjdu do důchodu než na Kick, vzkazuje kontroverzní streamer. Prý má tu nejlepší komunitu

16. 10. 2024 | 14:00 YouTube
Návrat Dr Disrespecta byl triumfem pro jeho fanouškovskou základnu, ale zároveň zůstává problematickou postavou pro širší publikum, které vnímá jeho návrat s podezřením a opatrností. I přesto však pokračuje ve své kariéře a stále patří mezi nejsledovanější streamery na YouTube. A jak to podle jeho komentáře vypadá, nikam se nechystá.
Dr Disrespect
Dr Disrespect
Zdroj: Dr Disrespect

Táhlá kauza následovaná návratem na YouTube. Doc stále tvoří obsah a jeho diváci jej následují. Přestože se Dr Disrespect už opět usadil na YouTube, stále čeká na obnovení svého příjmu, který mu platforma po banu odepřela. Během této doby si udržel svou pozici jedné z nejsledovanějších hvězd na platformě, kde mu v USA konkuruje jen málokdo.

I když streamer nedostává za jeho vysílání peníze, odmítá změnit loď. Platforma Kick, která se snaží konkurovat zavedeným hráčům jako Twitch a YouTube, byla kdysi připravena Beahmovi nabídnout astronomických 10 milionů dolarů ročně. Doc však požadoval pětinásobek – 50 milionů. „Padesát milionů a máte mě. Jinak nemám zájem,“ prohlásil tehdy.

Jenže situace se od té doby změnila. CEO a spoluzakladatel Kicku, Edward Kraven, uvedl, že podpis smlouvy po takovém skandálu by byl finančně nevýhodný a škodlivý pro image platformy. „Z obchodního hlediska by to teď bylo vyhozené peníze a poškodilo by to naši značku,“ řekl. I přes tuto ostrou kritiku se Dr Disrespect k nabídce Kicku stále vrací a udržuje jejich jméno v oběhu.

Streamer si stále zakládá na své „legendární komunitě“ a odmítá ji zavléct na Kick. „Moje komunita je ta nejlepší v oboru,“ prohlásil sebevědomě. „Není žádný důvod, abychom šli tam. Přemýšlejte o tom, proč pořád zmiňují moje jméno.“ I když se zdá, že jeho kariéra je ve slepé uličce (jeho herní studio Midnight Society se s ním rozloučilo a YouTube monetizace je stále v limbu), stojí si za svým. „Jsem v cruise controlu, řídím několik Lamborghini. Nemám kam spěchat,“ míní s klasickým nadhledem.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.