Přejít k hlavnímu obsahu

Nová jména září na obzoru. Emerickson ani další hvězdy nedostali postup zadarmo

17. 10. 2024 | 10:00 EA Sports FC 25 MČR
FC Brno powered by Hyundai má za sebou první stream i další turnajovou fázi. Ve hře o postup na prestižní event v rámci herního festivalu MČR zůstává šestnáct borců, mezi něž se připojí celá domácí elita. Kolik překvapení ale přinesla středeční uzavřená kvalifikace?
TheHateris a Emerickson
TheHateris a Emerickson
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Nová mistrovská sezóna proti sobě ve středu postavila nejlepší zástupce široké veřejnosti. Šestnáct postupujících hráčů z otevřených kvalifikací se v uzavřené části cyklu utkalo o osm postupových slotů v hlavní skupinové fázi. Na prvním streamu letošního ročníku MČR FC 25 powered by Hyundai se poprvé jak známá jména domácí scény, tak i řada hladových debutantů. Hvězdy se proti nim často zapotily.

V rámci živě komentovaného přenosu vám Hateris, Koozy a Kany na streamu servírovali šestichodové menu v podobě šesti postupových zápasů. Jedinou nevysílanou skupinou bylo předehrávané „céčko“. Vůbec prvním postupujícím se z ní při své premiéře v mistrovském kolotoči stal René „Rehny“ Büchner. Na něho posléze dokázal navázat Tomáš „Tomasn2912“ Nejedlý. Velmi dobrou formu na úvod přenosu prokázal bývalý slávista Josef „Peposlav“ Uxa, který opanoval skupinu A. Tobiáš „Benyy“ Beneš se ovšem z porážky 0:5 oklepal a o pár desítek minut později prolomil brány další části turnaje na úkor Jozefa „fcst13“ Javorka.

Jako další šla na řadu skupina B, jež poznala překvapivého vítěze. Šestnáctiletý Zdeněk „Rocksorr“ Havlát prokázal svůj talent, když přehrál Svatopluka „Saint_SB10“ Bouška, který si pro postup musel doskákat v opětovném střetnutí s Martinem „Caster“ Štěpánem. Program vyvrcholil vystoupením Jana „Emerickson“ Krupičky. Také v „déčku“ ale došlo k překvapení, Vojtěch „Vojtaa96“ Třešňák si totiž dokázal s hvězdou scény poradit poměrem 5:4. „Eme“ ovšem ve skupinách chybět nebude, ačkoliv Vojtěcha „vojtakucka“ Kučeru porazil jen o gól. Scéna se nám hezky vyrovnává a každý zápas může nabídnou skvělou podívanou.

Postupující hráči nyní mají necelý týden na přípravu a ladění svého Ultimate Teamu. Skupiny pro boje o Brno sice ještě nejsou rozlosované, ale kvalifikovaní borci se mohou těšit na duely s Matějem „Matejs“ Dunkou, Lukášem „T9Laky“ Pourem, Dominikem „Seron“ Čermákem, Mariem „MarioOoso99“ Gumberštem, Dominikem „Revy“ Révaiem, Jakubem „CptKubajz“ Pudilem, Miroslavem „Totik“ Tóthem nebo Martinem „Dalas“ Vujtíkem. Skupinová fáze se uskuteční 22. až 24. října, do Brna postoupí osm nejlepších hráčů.

Program dnešního streamu:

MČR FC 25 Powered by Hyundai - patička
MČR FC 25 Powered by Hyundai - patička
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.