Přejít k hlavnímu obsahu

Velkolepý koncert a datum vydání. Konečně víme, kdy si zahrajeme novou Armu IV

17. 10. 2024 | 12:00 Gaming
Do Smetanova sálu v pražském Obecním domě si našlo cestu několik stovek lidí. Kromě fanoušků videoher studia Bohemia Interactive byli mezi nimi i bývalí vývojáři, současní zaměstnanci nebo také šéfové konkurenčních herních společností.
Arma Reforger navazuje na původní Operaci Flashpoint.
Arma Reforger navazuje na původní Operaci Flashpoint.
Zdroj: Bohemia Interactive

„Bohemka“ si pro ně připravila téměř dvouhodinový koncert hudby ze svých titulů. Posluchači si tak mohli vychutnat tóny, které se na ně obvykle linou z reproduktorů nebo sluchátek, pod taktovkou Českého národního symfonického orchestru. Největší české herní studio na úplném konci odhalilo očekávané překvapení.

Orchestr nejprve zahrál novou skladbu s názvem The Last Man, která bude součástí soundtracku k chystanému titulu Arma IV. Poté se na velkém plátně objevil datum vydání: rok 2027.

Hráči si tedy na novinku počkají zhruba tři roky. Pokračování naváže na třetí díl, jenž vyšel v roce 2013 a od té doby se ho prodalo přes 10 milionů kopií. Tato taktická střílečka, u níž autoři kladou maximální důraz na realističnost, tak patří mezi nejvýznamnější a nejprodávanější tuzemské videohry.

Zástupci studia se nijak netajili, že už několik let pracují na čtvrtém dílu série Arma. I proto v roce 2022 vydali titul Arma: Reforger, aby si vyzkoušeli svůj nový vlastní engine Enfusion, na němž má Arma IV také běžet.

Nyní se herní svět konečně dozvěděl, že další pokračování vyjde nejdříve za tři roky. Jde o neobvyklý krok, v této branži studia zpravidla neohlašují datum vydání s tak velkým předstihem.

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.