Přejít k hlavnímu obsahu

Obcházení pravidel? Tým slavného streamera provedl před bojem o Major kontroverzní změnu

17. 10. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Přestup
DRILLAS je projekt oblíbeného Counter-Strike streamera ohnePixela. Tento tým se přes Middle East kvalifikaci probojoval na RMR a za měsíc si v Číně zahraje o postup na Major. Na místě nebude chybět ani ohnePixel jako oficiální trenér, jeho sestava však na poslední chvíli dozná nečekanou změnu. Na hráče se valí kritika kvůli ohýbání pravidel, jinou možnost ale neměli.
ohnePixel financuje vlastní tým DRILLAS
ohnePixel financuje vlastní tým DRILLAS
Zdroj: ohnePixel

Příběh týmu DRILLAS je možná poslední svého druhu. V příštím roce by definitivně mohly vymřít otevřené kvalifikace na Major, které vždy umožňovaly příběhy „from zero to hero“. Díky přítomnosti ohnePixela tak na DRILLAS jsou upřeny zraky desítek tisíc fanoušků i kritiků, kteří nyní dostali jeden ostrý náboj.

Po uzávěrce soupisek se totiž DRILLAS rozhodli vyměnit jednoho člena základní sestavy. Izraelský hráč Meytar „AMSALEM“ Amsalem uvedl, že s týmem se na RMR neobjeví. „Jsme přátelé mimo server, ale na něm nebyla atmosféra nejlepší. Měli jsme odlišné představy a já jsem se necítil dobře,“ uvedl na svém X účtu.

DRILLAS náhlásili Senera „SENER1“ Mahmutiho jako náhradníka, jenž se nyní stává plnohodnotným pátým hráčem. Tím sice přijdou o většinové jádro z regionu, ve kterém se na RMR kvalifikovali, ale ohrožení účasti se bát nemusejí. Podle pravidel totiž nezáleží na tom, v jakém složení skutečně nastoupí, ale na původní základní pětici. Vzhledem ke dvojímu občanství Aliho „hAdji“ Haïnousse se tedy dá mluvit o tom, že za DRILLAS tím pádem mohou nastoupit čtyři hráči z Evropy, ačkoliv jde o RMR pro asijsko-pacifický region.

Podle dostupných informací měli DRILLAS usilovat o přepsání náhradníka, aby i nadále splňovali pravidla a vyhnuli se kontroverzi, ale po uzávěrce jim dodatečná výměna umožněna nebyla. Snaha se jim upřít nedá, nicméně jde o skulinu v pravidlech, kterou komunita i osobnosti jednohlasně označují jako kontroverzní a v Šanghaji budou pod velkým tlakem. Pomáhat jim však přímo na místě bude sám ohnePixel, jenž sice má dlouhou pauzu od streamování, ale doklady se mu podařilo zařídit a velkou příležitost si ujít nenechá.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.