Přejít k hlavnímu obsahu

Legendu západu v G2 Esports nahradí řecký talent. Sestava má jen ty nejvyšší ambice

17. 10. 2024 | 15:00 League of Legends Spekulace
Po neuspokojivém výsledku na Worlds se G2 Esports rozhodli pro razantní změny, které mají konečně přinést tolik vytoužený úspěch na mezinárodní scéně. Zdroje redakce Sheep Esports už hovoří o tom, že si G2 našli ideálního supporta, který nahradí Mihaela „Mikyx“ Mehleho.
Labros „Labrov“ Papoutsakis
Labros „Labrov“ Papoutsakis
Zdroj: Riot Games

Netrvalo to ani 24 hodin od vypadnutí na Worlds a G2 Esports započali přestavbu. Mihael „Mikyx“ Mehle a Martin „Yike“ Sundelin obdrželi svolení si hledat nové angažmá, čímž se otvírají dveře pro nové hvězdy. První volba už je ale v podstatě jasná. Jedná se o jméno, které skloňoval nejeden fanoušek. Labros „Labrov“ Papoutsakis zářil v dresu BDS, kde spolu se svým korejským kolegou Yoonem „Ice“ Sang-hoonem vytvořili jednu z nejsilnějších botlinek LEC. Po třech třetích místech se však těsně nepodíval na mezinárodní akce.

Labrovova popularita na přestupovém trhu letos dosáhla vrcholu. Zájem o jeho služby údajně měly celky jako Team Heretics, SK Gaming či Rogue. On sám měl ale od začátku jasno. Pokud chce útočit na absolutní vrchol, musí být součástí G2 Esports, týmu, který již roky dominuje evropské scéně a dívá se do světa.

Od doby, co Rasmus „Caps“ Winther v roce 2019 posílil G2, získali tři čtvrtiny všech LEC titulů. Ovšem ani to nezabránilo jejich opakovanému zklamání na světové scéně, na Worlds se v posledních dvou letech nedostali přes swiss fázi. Letos prošli domácími ligami s vítěznou náladou, ale na play-off to nestačilo.

Labrov dorazí do G2 s obrovskými očekáváními.  Mikyx je často označován za nejlepšího západního supporta všech dob a jeho místo nebude snadné zaplnit. K tomu ještě tlak z hvězdné sestavy – Sergen „Broken Blade“ Çelik, Steven „Hans sama“ Liv a Caps. Cíl je jasný – přinést do Evropy trofej mistrů světa.

G2 Esports tímto krokem ještě neřekli poslední slovo. Jeden článek v jejich sestavě zůstává nevyplněný, což dává prostor dalším spekulacím o tom, kdo se stane posledním kouskem této hvězdné mozaiky. Spekulace však směřují k Rudymu „SkewMond“ Semaanovi, nejlépe hodnocenému junglerovi z ERL scény.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.