Přejít k hlavnímu obsahu

KICK chce platit divákům za sledování streamerů. Tvoří pro to speciální měnu

17. 10. 2024 | 17:00 Lifestyle
Představte si, že vám někdo zaplatí za to, že sledujete vaše oblíbené streamery. Zní to příliš dobře, aby to byla pravda? S novou měnou KICK Currency se však tahle fantazie stává realitou. Platforma, která se v posledních letech snaží prorazit na scénu streamování, přichází s plánem, který by mohl změnit celou hru.
Kick
Kick
Zdroj: KICK

Zatímco Twitch už dlouho dominuje světu živého vysílání a jeho konkurenti jako YouTube, Facebook Gaming a Mixer bojovali o své místo na slunci, KICK se rozhodl jít ještě dál. Za podpory sázkové platformy Stake, si KICK už zajistil několik hvězdných jmen, jako jsou xQc, Adin Ross nebo Amouranth. I přesto, že Twitch stále drží první příčku, plánuje zelená platforma udělat krok, který může přitáhnout nejen streamery, ale i diváky.

Adin Ross totiž prozradil, že KICK připravuje vlastní měnu zvanou „KICK Currency“, která by umožnila divákům vydělávat peníze jednoduše za sledování streamů. „Je to jako Bits na Twitchi, které ale můžete vybrat,“ vysvětlil Adin ve svém vysílání. Bits na Twitchi jsou speciální virtuální měnou, kterou diváci mohou kupovat a následně používat na podporu svých oblíbených streamerů. KICK však plánuje platit přímo divákům.

S tímto revolučním nápadem chce KICK udělat z pasivního sledování aktivní činnost, za kterou vás odmění. Ačkoli ne každý divák dostane automaticky zaplaceno, možnost výdělku zní jako něco, co by mohlo přitáhnout masu nových uživatelů. Například samotní streameři budou mít možnost „dávat“ divákům KICK Currency, kterou si mohou následně vybrat ve skutečných penězích.

Přesný termín, kdy tento program spatří světlo světa, zatím nebyl oznámen, ale platforma už teď pracuje na dalších změnách, které mají diváky přitáhnout. Je zřejmé, že KICK se snaží vyčnívat z řady. Otázkou zůstává, zda tento nový přístup opravdu způsobí revoluci ve světě streamování. Pokud bude úspěšný, mohlo by to znamenat zlom nejen pro streamery, ale i pro diváky, kteří za své nadšení a čas dostanou něco navíc.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.