Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší hráči půjdou brzy do akce! Dojde v boji o postup do Brna na brzký střet exslávistů?

18. 10. 2024 | 10:00 EA Sports FC 25 MČR
Po rozlosování skupinové fáze FC Brno powered by Hyundai a určení úvodních zápasových dvojic se jako první zaměříme na skupiny A a B. Úterní program totiž slibuje parádní podívanou!
T9Laky a CptKubajz už nekopou za jeden tým
T9Laky a CptKubajz už nekopou za jeden tým
Zdroj: PLAYzone

Boje začnou hned zostra. Headlinerem skupiny A je totiž dvojnásobný mistr ČR Matěj „Matejs“ Dunka. Ten sice po úspěšném období přišel o své angažmá, ale o to motivovanější v honbě za zlatým hattrickem bude. Jeho předehrávka prvního kola bude mít ještě před úterním streamem pořádnou šťávu. Dunkova cesta totiž začne proti nejznámější tváři domácí scény, Jana „Emerickson“ Krupičku na úvod čeká těžká zkouška.

Druhým nasazeným hráčem skupiny A je Martin „Dalas“ Vujtík z ostravského Baníku, kterému loni postup do Brna utekl o jedinou výhru a takový scénář určitě nebude chtít opakovat. V prvním kole ho vyzve Zdeněk „Rocksorr“ Havlát, který v kvalifikaci šokoval výhrou své skupiny. Svými výkony zaujal natolik, že rozhodně nemusí jít o žádného outsidera. Jak si povede proti jedněm z nejkušenějších borců domácí EA FC scény?

Pojďme na skupinu B, která rozhodně také nemá nouzi o hvězdná jména. Z prvního koše do „béčka“ zamířila dvojka minulé sezóny a další velká stálice Lukáš „T9Laky“ Pour. Stejně jako Matejs na letošní ročník nemá působiště, a také ho na úvod čeká známé jméno. Svatopluk „Saint_SB10“ Boušek sice kvalifikační skupinu neovládl, ale získal dva skalpy Martina „Caster“ Štěpána. Bude však muset zařadit vyšší rychlostní stupeň.

Rozpuštění slávistické esportové divize mimo Poura zasáhlo i jeho dosavadního spoluhráče Jakuba „CptKubajz“ Pudila. Mezi oběma hráči může hned na první zastávce nové sezóny dojít ke vzájemnému střetu, což je jedním ze scénářů pro úterní přenos. Nebudeme ale předbíhat, protože záleží na výsledcích úvodního kola. V něm se Pudil postaví vítězi nestreamované části kvalifikace, Renému „Rehny“ Büchnerovi.

MČR FC 25 Powered by Hyundai - patička
MČR FC 25 Powered by Hyundai - patička
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.