Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo postoupí do Brna? Seronovi či MarioOosovi stojí v cestě vycházející hvězdy z kvalifikací

19. 10. 2024 | 13:00 EA Sports FC 25 MČR
Po představení prvních skupin FC Brno powered by Hyundai si nyní posvítíme na ty zbývající. Úřadujícího mistra ani vicemistra ČR tu nehledejte, přesto se ve čtvrtek těšte na parádní bitvy!
Postoupí Seron opět do Brna?
Postoupí Seron opět do Brna?
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

V loňském ročníku vybojoval tři medaile, přesto s celou sezónou být spokojený úplně nemohl. Dominik „Seron“ Čermák z pražské Sparty je zvyklý vyhrávat a jako šampion brněnského turnaje z roku 2022 udělá vše pro to, aby se vrátil na nejvyšší stupínek. Na vítěznou vlnu naskočil v září, když ovládl úvodní Release Cup. Potvrdit svoji formu bude chtít proti debutantovi na této úrovni, Tomáši „Tomasn2912“ Nejedlému.

Do skupiny C jako další pozvaný hráč zamířil Miroslav „Totik“ Tóth. Reprezentant ostravského Baníku přesně před rokem na úvod této fáze FC Brno powered by Hyundai dokázal Serona porazit, tak uvidíme, jestli na opětovné střetnutí dojde v rámci čtvrtečního přenosu. Tóthův úvodní soupeř přichází z řady méně známých hráčů, Vojtěch „Vojtaa96“ Třešňák však v kvalifikaci zazářil skalpem Jana „Emerickson“ Krupičky.

Závěr našeho preview otevírá bývalý český eReprezentant. Z prvního koše zamířil do skupiny D Mario „MarioOoso99“ Gumberšt, který spolu s Matějem „Matejs“ Dunkou přišel o dlouhodobé působiště. Jeden z nejlepších domácí hráčů tedy má o co bojovat. Zuby si na něj pro vstup do skupinové fáze brousí outsider v podobě Tobiáše „Benyy“ Beneše, jenž od lednové premiéry proti elitě jde postupnými krůčky vzhůru.

Skupina D se může opravdu zamotat a přinést parádní závěr postupových bojů do Brna. V „déčku“ totiž dále najdeme nejlepšího slovenského hráče Dominika „Revy“ Révaie, který si novou sezónu zpestřil postupem do swiss části regionální kvalifikace FC Pro 25. Ještě před čtvrteční vysílanou fází rozhodujících bojů ale jeho formu prověří silný lokální soupeř, Josef „Peposlav“ Uxa má v životopisu zkušenosti z Jablonce i ze Slavie. 

MČR FC 25 Powered by Hyundai - patička
MČR FC 25 Powered by Hyundai - patička
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.