Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý sniper Dynama Eclot končí v BC.Game. Jeho místo dočasně zaujme GuardiaN

18. 10. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Přestup
Guy „anarkez“ Trachtman nedokázal navázat na individiuálně vydařenou sezónu na české scéně a návrat do evropských sestav mu nevyšel. Dnešní den byl v BC.Game jeho poslední.
Guy „anarkez“ Trachtman
Guy „anarkez“ Trachtman
Zdroj: BC.Game

Guy „anarkez“ Trachtman vloni přinesl svěží vítr na českou scénu. Jeho emoce a herní přínos patřily mezi klíčové faktory u cesty Dynama Eclot za čtyřmi lokálními tituly a větší částí Tipsport Grand Slamu. Po řadě úspěchů dal sbohem druhým místem, když DNE nedotáhlo nadějně rozehrané finále Tipsport MČR CS.

Izraelský sniper toužil po návratu do mezinárodních sestav a po třech letech se vrátil do týmu Secret. V jeho řadách ale nenavázal na rok 2020, kdy Team Secret atakoval nejlepší světovou třicítku. Angažmá proto nemělo dlouhého trvání a začátkem léta Trachtman zakotvil jako jeden z pilířů v nové organizaci BC.Game.

Za svého snipera si ho při trenérském debutu vybral sám Ladislav „GuardiaN“ Kovács, což byla pro anarkeze velká čest. Ani pod legendou svého řemesla se však nedokázal herně najít. Byl jen stínem loňského démona a za necelé čtyři měsíce se nedostal přes HLTV rating 1,00. Statisticky je na tom hůře pouze in-game leader.

Po týmové stránce se BC.Game díky menším evropským úspěchům sice dostali do uzavřené kvalifikace na EU RMR, ale před ní přišel skandální trest za odhalení cheatů v počítači Joela „joel“ Holmlunda. Trajektorie od té doby bohužel neměla vzestupnou tendenci a bývalý sniper Dynama Eclot byl jako první na ráně.

Organizace v rámci svého prohlášení zatím neodhalila jeho nástupce. Dokud se ho BC.Game nepodaří najít, tak uvidíme opět střílet s velkou zelenou puškou GuardiaNa. Když před měsícem musel nouzově naskočit do play-off ligy ESEA Advanced, tak byl nejlepším hráčem zápasu. Střelecká magie se jen tak nezapomíná.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.