Přejít k hlavnímu obsahu

Padouši byli v regionu, který jsem „opustil“. Rekkles odhaluje temné zákulisí své kariéry v Evropě

18. 10. 2024 | 13:00 League of Legends Komentář
Carl Martin Erik „Rekkles“ Larsson, jedna z největších hvězd evropské League of Legends scény, prolomil mlčení a vysvětlil svůj odchod z Evropy. Vše začalo nevinou konverzací pod příspěvkem jeho bývalého spoluhráče Gabriëla „Bwipo“ Raua, ale rychle přerostlo v debatu o Rekklesově kariéře.
Martin "Rekkles" Larsson
Martin "Rekkles" Larsson
Zdroj: Riot Games

Bwipo sdílel fotografii ze společné večeře s motivujícím vzkazem pro Rekklese, který  nostalgicky reagoval. Ale místo toho, aby to zůstalo u vřelé výměny mezi přáteli, přidal se do debaty popsly_lol, nechvalně známý troll na scéně League of Legends, který tvrdil, že švédská hvězda zradila Evropu a odešla za snadnějším úspěchem do jiných regionů. Rekkles se proti tomuto obvinění ostře ohradil a poskytl fanouškům pohled do zákulisí jeho složitých vztahů s evropskými týmy.

Rekkles vysvětlil, že G2 Esports ho na konci roku 2021 posadili na lavičku, a to už po prvním roce jeho tříletého kontraktu. A co víc, organizace zajistila, že neměl možnost přestoupit do jiného týmu v LEC, čímž podle něj chtěli chránit své finanční zájmy a zajistit si snadnější konkurenci. „Ujistili se, že za žádných okolností nepůjdu do jiného týmu LEC z egoistických důvodů,“ tvrdil.

Po nuceném odchodu z LEC našel Švéd útočiště ve francouzském týmu Karmine Corp, kde odehrál sezónu 2022. Podle jeho slov mu KC poskytli veškerou možnou podporu a pomohli mu v pokusu vrátit se zpět do LEC, kterého tehdy ještě nebyli součástí. Tým dokonce nabídl snížení výkupní klauzule, pokud Rekkles souhlasil, že se vzdá poloviny svého platu za daný rok.  „KC mě zachránili,“ přiznal.

Další zklamání přišlo u Fnatic, jeho bývalého domova. Jen čtyři měsíce po uzavření dvouletého kontraktu byl Rekkles znovu posazen na lavičku. Podle jeho slov se tým snažil najít cestu, jak ho z týmu dostat, už během prvních týdnů. Letos ale našel konečně nový domov u korejského týmu T1, kde se připojil k akademii. Tentokrát ale přiznal, že tento krok mu poskytl nejen potřebný prostor na zotavení, ale také novou naději do budoucna.

„T1 mě zachránili znovu a dělají všechno, co je v jejich silách, aby mě nejen podpořili v těžkém období, ale také mi pomohli zajistit, že rok 2025 bude dobrá sezóna,“ napsal Rekkles. Celou reakci však zakončil ještě výstižným dodatkem: „Padouši byli/jsou v regionu, který jsem „opustil“.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.