Přejít k hlavnímu obsahu

Sbohem ARAMky! Mapa Howling Abyss dostane po pěti letech novou fasádu ze světa Arcane

18. 10. 2024 | 14:00 League of Legends Update hry
V listopadu dorazí aktualizace, která dočasně nahradí Howling Abyss novou mapou inspirovanou světem Arcane. Bridge of Progress, tedy Most pokroku, přenese hráče do konfliktu mezi technologicky vyspělým Piltoverem a chaotickým Zaunem. Místo tradičních věží se připravte na vizuální hody – například Nexus na straně Zaunu bude gigantický kotel naplněný Shimmerem, mystickou substancí známou z Arcane.
ARAM Bridge of Progress
ARAM Bridge of Progress
Zdroj: Riot Games

Nová mapa ovšem není jen o vzhledu. Riot Games slibuje, že Bridge of Progress přinese také nové herní mechaniky, které hráče překvapí a otestují jejich dovednosti. Spekuluje se o tom, že na straně Zaunu zmizí Hexbrány, které nahradí ventilátor. Ten možná hráče pošle do středu mapy v divokém stylu, podobně jako Blast Cone, nebo se hráči budou muset prokopat podzemím. Detaily jsou zatím zahaleny tajemstvím, ale jisté je, že změny budou mít výrazný dopad na hratelnost.

Riot plánuje vypustit novou mapu na testovací servery PBE už 23. října. Oficiální spuštění je pak naplánováno na 6. listopadu, což je ideální načasování vzhledem k tomu, že jen o pár dní později odstartuje očekávaná druhá sezóna seriálu Arcane. Pro fanoušky je to jedinečná příležitost prozkoumat svět Piltoveru a Zaunu přímo ve hře.

Naposledy jsme se dočkali změny mapy v ARAM v roce 2019, kdy přišel Butcher’s Bridge během eventu Bilgewater Curse of the Drowned. Od té doby se hráči museli spokojit s chladnou atmosférou Howling Abyss. Teď se ale mohou těšit na úplně nový zážitek, který je plný barev, života a konfliktů mezi technologickými giganty.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.