Přejít k hlavnímu obsahu

Sestava G2 bude brzy kompletní. O příchodu zázračného junglera má být rozhodnuto

19. 10. 2024 | 12:00 League of Legends Spekulace
Zatímco celý svět sleduje čtvrtfinále Worlds, v zákulisí LEC se peče jedna z největších přestupových bomb letošní sezóny. Rudy „SkewMond“ Semaan, který letos dominoval v EMEA Masters s BDS Academy, se prý chystá posílit nejúspěšnější evropský tým – G2 Esports.
SkewMond
SkewMond
Zdroj: Riot Games

Podpis v nejdominantnější organizaci Evropy by mohl být dalším velkým krokem pro hráče, který teprve vloni začal svou cestu ve francouzské regionální lize. O rok později už dovedl BDS Academy k vítězství v LFL Summer Splitu i EMEA Masters a nyní je připraven na životní výzvu. Francouzský jungler Rudy „SkewMond“ Semaan se pravděpodobně ocitne v samém srdci nejvyšší evropské soutěže, kde bude mít na bedrech náročný úkol: nahradit Martina „Yike“ Sundelina, který si s G2 Esports připsal pět ze šesti titulů v LEC.

Když na začátku letošního roku přestoupil do svého stále ještě současného angažmá, mnoho fanoušků pochybovalo o jeho schopnostech. BDSA sice byli talentovaní, ale potřebovali někoho, kdo by tým vedl – a tím někým se stal právě SkewMond. Jeho výkony byly v létě zcela ohromující. Ačkoli jeho týmový kolega Polat „Parus“ Çiçek také exceloval, to právě SkewMond dovedl tým k neuvěřitelné 15zápasové vítězné sérii.

Jenže přestup do G2 Esports není jen o slávě a titulech v LEC. Jedná se o tým, který dlouhodobě kraluje evropské scéně, ale ve sbírce mu stále chybí ta nejblyštivější trofej: triumf na mezinárodním poli. Hledání mistrovské sestavy pokračuje odchodem dvou letošních pilířů, namísto Mihaela „Mikyx“ Mehle by měl přijít Labros „Labrov“ Papoutsakis a Yike nahradí právě SkewMond, aby zlomil prokletí a dopomohl sestavu k úspěchům na nejvyšší úrovni. Na něco jako neúčast v play-off Worlds si G2 zvykat určitě nechtějí.

Pro devatenáctiletého francouzského talenta je chystaný transfer do slavné organizace obrovskou výzvou. Bude muset ukázat, že je schopný držet krok s nejlepšími světovými hráči a že si zaslouží místo v organizaci, která od svých hráčů vždy vyžaduje maximální nasazení a špičkový výkon. Fungování jiného Tier 1 celku už zná, působil ale pouze v akademii a v Tier 2 soutěži. To je nyní minulostí a jeho cíle budou mnohem vyšší.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.