Přejít k hlavnímu obsahu

Riot dal bývalému mistru světa sedmidenní ban za obyčejné spamování. Reakce byla nečekaná

19. 10. 2024 | 17:00 League of Legends Zajímavost
V League of Legends nejsou tresty od Riot Games ničím výjimečným, ale co se stalo čínskému streamerovi a bývalému mistrovi světa Kimovi „Doinb“ Tae-sangovi, vzbudilo bouřlivou reakci nejen u jeho fanoušků. Byl zabanován na sedm dní na korejském serveru. Důvod? Spamování času, kdy protivníci použili své klíčové schopnosti, aby pomohl svému týmu.
Doinb vs Caps
Doinb vs Caps
Zdroj: Riot Games

V profesionálních hrách i vysokém elu není neobvyklé, že hráči sledují časy, kdy nepřátelé použijí své „Summoner Spelly“ – tedy schopnosti jako Flash nebo Teleport. To jim umožňuje lépe plánovat další kroky, například ganky nebo teamfighty. Doinb se jednoduše podělil o tyto časy se svými spoluhráči prostřednictvím chatu, což je běžná praxe v hrách na této úrovni.

Korejský systém však jeho zprávy jako „930mid 940ad 1030jug“ vyhodnotil jako spam. A výsledek? Automatická penalizace. „Hraju League of Legends už deset let a nikdy jsem nebyl potrestán za to, že jsem sledoval časy schopností. A teď? Ban na sedm dní! Chci adresu Riot Korea, ať můžu něco udělat u jejich vchodu,“ nešetřil Doinb ironií ve svém streamu, kde svou frustraci nebral úplně vážně.

Doinb není jen hráč, ale také showman. A i když se zdá, že ho situace zlobí, rychle ji využil k dalšímu pobavení svých fanoušků. „Riot Korea, doufám, že až se zítra probudíte, budou vaše věci kratší a vaše přítelkyně se promění v LWX,“ pronesl s úsměvem, odkazujíc na svého bývalého spoluhráče. Je jasné, že Doinb ví, jak udělat z každé situace zábavný obsah pro svůj stream.

Celá situace vyvolala mezi hráči debatu. Je správné, aby byl někdo penalizován za sdílení užitečných informací se svými spoluhráči, nebo je systém příliš přísný? Riot Games má na spamování vlastní pravidla, ale mnoho hráčů se postavilo na Doinbovu stranu s tím, že jde o nedorozumění a že sdílení takových informací je v kompetitivní hře naprosto legitimní.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.