Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS vyhlíží svůj první LAN titul ve fnatic. Skupinou prošel jako nůž máslem

19. 10. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Brzy to bude rok, co slovenský střelec Matúš „MATYS“ Šimko přestoupil z týmu úřadujících mistrů ČR Sampi.Tipsport do slavné světové organizace fnatic. Během této doby vybojoval nespočet medailí, na titul z offline akcí ale zatím čeká. Dočká se právě o tomto víkendu?
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: fnatic

Za jedenáct měsíců ve fnatic vyhrál Matúš „MATYS“ Šimko dva turnaje RES European Series. Právě tento okruh nyní vrcholí v Bělehradu, kde pozvané týmy z Evropy a Jižní Ameriky bojují o 250 tisíc dolarů. Fnatic patří mezi favority, protože i když jsou v současnosti mimo TOP 30, tak mají ambice mnohem vyšší. Před EU RMR, kde si slovenský hráč podruhé v kariéře zahraje o postup na Major, by potřebovali potvrdit formu.

Do skupinové fáze fnatic vstoupili suverénně. Na úvod nedali šanci vysoce motivované sestavě UNPAID, jak si říká sestava kolem Joakima „jkaem“ Myrbostada po fiasku v organizaci BLEED. Postup z prvního místa si MATYS a spol. poté vybojovali proti PARIVISION. Pozvaný celek neproměnil vedení v sérii, když naprosto jednoznačně prohrál dvě zbývající mapy. Jediný bod Rusy dokonce dělil od pověstného kanára 0:13.

Druhou skupinu opanoval nejvýše postavený účastník RES Regional Champions ve světových žebříčcích, Sangal si stejně jako fnatic zajistili přímé pozvání na EU RMR. Po úvodní těsné výhře nad Nemigou si hráči Sangal hravě pohráli s brazilskou sestavou Fluxo, která následně vypadla na úkor Nemigy. Právě tento celek původem z Běloruska bude pro sobotní den semifinálovým soupeřem fnatic. Finálový den startuje ve 12:00.

Pro Šimka jde o šestý offline turnaj ve fnatic. Obě vystoupení v ESL Pro League by nejradši hodil za hlavu, úspěch nepřišel ani na YaLLa Compass či při svém debutu na Elisa Masters Espoo. Na finále FiReLEAGUE ovšem vybojovali stříbro a nyní jsou připraveni se posunout na nejvyšší stupínek. Na turnaji individiuálně MATYS září s Benjaminem „blameF“ Bremerem, nebezpečné duo nově doplňuje Tim „nawwk“ Jonasson.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.