Přejít k hlavnímu obsahu

Faker proti LPL neprohrává. Podeváté bude usilovat o postup do finále Worlds

19. 10. 2024 | 18:00 League of Legends Reportáž
Bitva, která měla rozhodnout o osudu legendární organizace T1 na Worlds. Buď jejich cesta poprvé v historii skončí ve čtvrtfinále nebo si přepíšou další kapitolu své vítězné historie. Proti nim však stál nekompromisní soupeř – Top Esports. Nejde jen o souboj nejen mezi dvěma týmy, které se opakovaně střetávají v epických bitvách, ale i mezi dvěma regiony. Čína proti Koreji. LPL proti LCK.
T1 LOL
T1 LOL
Zdroj: Riot Games

T1 a TES nejsou na velké scéně žádní cizinci. Během LoL Esports World Cupu se střetli ve finále, kde Korejci triumfovali. Ovšem při zahajovacím zápase letošního mistrovství světa to byli TES, kdo zničil jejich Nexus v Bo1 formátu. T1 tehdy neměli čas na odpověď, ale teď je čekala odplata v Bo5 sérii, kterou proti žádnému celku z LPL nikdy neprohráli.

Zápas začal ostře, Faker získal First Blood a aréna byla ve varu. Číňané se však rychle zkoordinovali. Oba týmy bojovaly o objektivy, ale T1 měli mírný náskok díky Voidgrubům, Drakům a Heraldovi, ale žádná zásadní peněžní výhoda se nekonala. TES se pokusili o riskantního Barona, ale Oner opět poskytl své zlodějské schopnosti, což vedlo k úplnému vymazání soupeře ze Summoner’s Riftu. T1 využili této příležitosti a zakončili hru jasným vítězstvím.

Ve druhé hře legendární midlaner vytáhl svou ikonickou Ahri, zatímco TES se snažili odpovědět se Sylasem a Galiem. Ačkoliv získali první Voidgruby, teamfighty jednoznačně šli ve prospěch Korejců. Faker předváděl fantastické pohyby a udržoval vedení svého týmu. Celek z LPL se pokusili zpomalit tempo, ale T1 trpělivě vyčkávali. Když přišla jejich šance, opět zaútočili na Barona, a když TES zareagovali, byli rychle vymazáni z mapy. S Baron buffem mířili na Nexus s žádným úmrtím na kontě.

Ve třetí hře Keria překvapil výběrem Pyka a Faker se ujal Galia. T1 rychle ovládli  objektivy a Faker si vybudoval pořádný náskok. I když TES získali Draka a Heralda, ve 15. minutě zaostávali o 6k zlata. Vzchopili se sice v teamfightech, ale jejich pokusy o comeback byly marné. T1 dorazili TES a ukončili sérii 3:0, čímž si zajistili postup do semifinále. Jejich vítězná šňůra v Bo5 proti LPL tak zůstává nepřekažena. Faker je opět mezi TOP 4 na Worlds. Jako vždy.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.