Přejít k hlavnímu obsahu

Nebyl jsem pod vlivem žádných látek, vyjádřil se český komentátor kritizovaného vysílání

20. 10. 2024 | 13:00 League of Legends Kauza
Kauza spojená s oficiálním českým vysíláním mistrovství světa v League of Legends obletěla celou domácí herní scénu, první reakce přišly i ze zahraničí. Vzhledem ke kontroverzi se k situaci vyjádřil také profesionální hráč Vojtěch „Kneza“ Kněžíček, který přímo do Riot Games Areny jel jako výpomoc na poslední chvíli a objevil se v některých kritizovaných klipech.
Kneza a Rekkles
Kneza a Rekkles
Zdroj: osobní archiv (s povolením)

Minulá neděle byla ve znamení nejdůležitějšího utkání posledního evropského týmu na mistrovství světa v League of Legends. G2 Esports nedokázali pokořit čínský tým Bilibili Gaming, ačkoliv se s ním náležitě rvali. Českou scénou ale více než výsledek rezonuje oficiální kontroverzní české vysílání na kanále Hitpointu, držitele licence od Riot Games a organizátora nejvyšší tuzemské soutěže, na něhož se valí lavina kritiky.

Podle domácí komunity totiž Jan „Kangae“ Sekanina a šéf Hitpointu Ondřej Báča nepodali výkon hodný oficiálního přenosu. „Já nevím, jestli byl Honza nalitej, nebo jestli byl Ondra nalitej, jestli předtím pili tolik, že se s nimi stalo tohle. Já jen mohu říct to, že to tak zní,“ popsal komentátor a tvůrce obsahu David „Davkouny“ Vogel ve videu na kanále projektu RIFTCZECH. Vysílání neváhal označit za úplnou ostudu a klesnutí na dno.

Vogel do videa zařadil několik klipů, které se dají označit za opravdové „perly“. Na nich se za mikrofonem objevil i další komentátor Vojtěch „Kneza“ Kněžíček, jenž se primárně věnuje kariéře profesionálního hráče a pozvání na unikátní zkušenost do Berlína přijal podle svých slov pouhých pět hodin před cestou. Aby jeho hráčská pověst ale vzniklou kontroverzí neutrpěla, tak se jako první rozhodl přijít s oficiálním vyjádřením.

„Rád bych se vymanil ze všech dramat, která se v posledních dnech kolem Hitpointu odehrávají,“ píše na svém X profilu. „Vím, že nejsem terčem kritiky, ale můj obličej se v některých klipech přesto objevil, takže chci upřesnit, že jsem nebyl pod vlivem žádných látek. Snažil jsem se po celou dobu streamu udržet vysokou profesionální úroveň vysílání,“ vysvětluje Kněžíček. Mnohem důležitější ale budou další vyjádření, na která aktuálně čekáme.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.