Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint lže, vrací úder Davkouny. Je mi z vás zle a nechutně, vzkazuje bývalým kolegům

21. 10. 2024 | 17:00 League of Legends Kauza
Příběh kontroverzního vysílání světového šampionátu v League of Legends pokračuje. Hitpoint reagoval na kritiku ze strany tvůrců a komunity, konzumaci alkoholu a intoxikaci komentátorů jasně vyloučil. David „Davkouny“ Vogel ale rychle přišel s dalším videem, ve kterém přišel s konkrétními důkazy. „Hitpoint lže v oficiálním vyjádření. Označil mě za lháře, označil mě za agenta PLAYzone. A nikdo se neomluvil,“ řekl zakladatel projektu RIFTCZECH a komentátor.
Davkouny se opřel do Hitpointu
Davkouny se opřel do Hitpointu
Zdroj: RIFTCZECH / Hitpoint.cz (s povolením)

Mezinárodní ostuda i bizár. I tak hodnotili čeští fanoušci League of Legends oficiální vysílání Hitpointu z Worlds. Komentátoři byli obviněni z konzumace alkoholu, která pak měla ovlivnit samotný stream. „Jasně chceme proto popřít veškerá obvinění v tomto směru,“ vyjádřil se jasně Marek Krejčík, známý jako Krewca, Head of Esports & Production ve společnosti Hitpoint. Všechny detaily se dozvíte v předchozím článku.

Kvůli oficiálnímu prohlášení se na vysílatele strhla další vlna. A ozval se také Davkouny. „Ten, kdo psal to vyjádření, což je Krewca, je lhář,“ nechal se slyšet David Vogel a zároveň s jeho svolením zveřejnil soukromé zprávy od Jana „Kangae“ Sekaniny, jednoho z komentátorů kritizovaného streamu. „Dal jsem vínko na rozmluvení, ale hituje to mnohem víc, plus musím brát nějaké prášky na spaní, apod, což stále není výmluva,“ napsal Kangae. Už dříve přitom přiznal, že alkohol konzumoval, ačkoliv Hitpoint intoxikaci dementoval.

Davkouny popsal, co následovalo po vydání úvodního videa, v němž kritizoval Hitpoint. „Krewca se se mnou přišel hádat, řekl, že mou motivací je to, že mě platí PLAYzone a chci pro ně práva, a že z toho mám dál nějaký prospěch, že mám být rád, že na mě oni nevytáhli špínu. To mě osobně naštvalo,“ přiznal Vogel. „Hitpoint lže v oficiálním vyjádření. Označil mě za lháře, označil mě za agenta PLAYzone. A nikdo se neomluvil,“ zopakoval.

Davkouny věnoval podstatnou část svého druhého videa pozici Kangaeho v celé kauze a v Hitpointu. „Je to Honzova blbost a chyba, on sám si to uvědomuje. Ale ta hlavní chyba je pořád na straně vedení Hitpointu, který tohle ještě navíc dělá Honzovi. Jakkoli se ho nezastanou, nebo cokoli, když jde takhle s vyjádřením ven,“ kritizovala jedna z hlavních tváří projektu RIFTCZECH své bývalé kolegy, pod nimiž do loňského jara komentoval.

„Lidi, kteří se k Honzovi takto chovají: Je mi z vás zle a nechutně. Honzy je mi hrozně líto,“ zastal se Davkouny Kangaeho. „Já jsem to říkal už několikrát. Honza je člověk, ke kterému se vždycky chovali nejhůř. To, jak se chovali a dál chovají k Honzovi, je prostě nechutný,“ dodal.

Kangae Davkounymu přiblížil, kolik alkoholu konzumoval a co vedlo k jeho stavu během vysílání z neděle 13. října: „Byly to dvě sklenice vína v kombinaci s prášky na spaní. Honza nechce zmiňovat informace o svém zdravotním stavu. Jde ale o věci, které proaktivně řeší s doktorem. I proto tomu mu tyhle cesty nedělají dobře.“

Ve videu se ještě David Vogel vrátil k příspěvkům na oficiálním Instagramu Hitpointu. Na jednom z příběhů přímo z komentátorského prostoru byla k vidění skleněná láhev, a to nejspíše s alkoholem. „Vypadá to jako láhev alkoholu, která je tam součástí... Je to ze soboty 12., ne z té inkriminované neděle. Jen tady ukazuji, že i na oficiálních stránkách Hitpointu je vidět, že alkohol v té budce přítomen byl,“ prohlásil Davkouny.

Hitpoint v tichosti doplnil své oficiální vyjádření o omluvu směrem k fanouškům. Rozhořčenou komunitu ale ani tato slova nijak neutichla. „Chápeme, že celkově vysílání nebylo 100% a omlouváme se všem fanouškům, kterým se výsledná úroveň nezdála dostačující. Udělali jsme maximum, co bylo v našich silách. Jak uvádíme, šlo o spontánní akci s produkcí na místě a do příště už máme cenné zkušenosti, budeme lépe připraveni. Zároveň nám nepříslušelo zveřejňovat zdravotní informace jednoho z členů výpravy. Díky tomu věříme, že už se podobné komplikace nebudou opakovat. Děkujeme a vážíme si vašeho pochopení,“ píše se na stránkách projektu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).