Přejít k hlavnímu obsahu

Nejbláznivější trejd historie? Tři hráči G2 za jednoho supertalenta a tučný šek k tomu

21. 10. 2024 | 09:30 League of Legends Spekulace
Šíří se spekulace, že se G2 Esports pokusilo získat jednoho z největších talentů evropské scény – francouzské AD Carry Caliste „Caliste“ Henry-Henneberta. Podle neoficiálních zdrojů G2 údajně zvažovalo nabídku, která mohla šokovat celou scénu: výměnu hned tří hvězd – Yike, Hans Sama a Mikyx – za samotného Calisteho, a navíc s tučným finančním bonusem. Karmine Corp však údajně zůstalo neoblomné a na tuto nabídku nereagovalo.
KC Caliste
KC Caliste
Zdroj: Riot Games

Caliste je jméno, které podle francouzských fanoušků zachrání Evropu. Tenhle mladičký talent je považován za evropského Rulera, Vipera, Defta, můžete si vybrat. Fanoušci do něj vkládají velké naděje, podle jeho statistik a úspěchu oprávněně. Loni podepsal tříletou smlouvu s Karmine Corp, musel ale na svůj debut v LEC čekat kvůli pravidlům o věku hráčů, přestože byl už tehdy považován za budoucí hvězdu.

Jeho jméno nebylo dosud vidět na oficiálním seznamu přestupů, ale spekuluje se, že Karmine Corp si ho pečlivě střeží právě proto, že s ním mají jasné plány do příští sezóny LEC. Očekávaná premiéra Calisteho ve francouzské organizaci byla dalším důvodem, proč vedení týmu údajně nabídku od G2 odmítlo.

Podle insiderů je totiž KC nadšeno, že konečně mohou tohoto talentovaného hráče povýšit na hlavní scénu, a navíc s již potvrzenou spoluprací s Targamasem, jeho bývalým spoluhráčem z vítězného týmu EMEA Masters 2023. To by mohlo být pro Karmine Corp daleko cennější než jakákoli nabídka.

A co reakce ze strany G2? I když se jedná pouze o spekulace a neexistuje žádné oficiální potvrzení, na sociálních sítích se objevila odpověď Romaina Bigearda, generálního manažera G2 Esports, který s nadsázkou komentoval celý příběh: „Nevěřte všemu, co čtete na internetu. Na LoL esportové scéně nemůžeme hráče vyměňovat bez jejich souhlasu.“

Podle všeho se o takové bezprecedentní výměně pouze diskutovalo, ale i tak vidět, jak moc evropská scéna oceňuje vycházející hvězdu. Od Calisteho se čakají velké věci, tak doufejme, že na něj vyvíjený tlak nebude příliš velký. Rozhodně má před sebou slibnou kariéru.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.