Přejít k hlavnímu obsahu

S1mple se vrací na scénu! Dnes ho čeká premiéra v rámci přípravy na RMR

21. 10. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev je jedním z nejlepších hráčů historie Counter-Strike: Global Offensive, pro spoustu fanoušků tím úplně nejlepším. V novém díle CS2 se ovšem drží v pozadí a má za sebou jediné oficiální představení. Dnes ovšem vypukne jeho cesta s Falcons, která vyvrcholí kvalifikací na Major. Jeho premiérovým soupeřem bude francouzský tým 3DMAX.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: Falcons

Trojnásobný nejlepší hráč světa si se začátkem nové éry Counter-Striku dopřál vytouženou pauzu. Často kritizoval stav nového dílu CS2, jinak o něm za poslední rok nebylo skoro vůbec slyšet. V březnu pouze odehrál jeden zápas v rámci hostování za Falcons, jinak stále sedí na lavičce NAVI a čeká, co bude dál.

Oleksandr „s1mple“ Kostyliev se ale se stejnou organizací dohodl na dalším krátkodobém angažmá. Falcons tentokrát posílil v rámci tříměsíčního hostování, hlavním cílem je postoupit a uspět na čínském CS2 Majoru. S těmito ambicemi tentokrát nahradil Álvara „SunPayus“ Garcíu, vrátí se tak ke své ikonické zbrani.

Debut na 27letého Ukrajince čeká dnes před polednem. V prvním kole Thunderpick World Championship vyzvou Falcons francouzský celek 3DMAX, který stejně jako oni všechno směřuje vstříc kvalifikaci na Major. V jejich skupině se dále nachází Virtus.pro a OG, v jejichž řadách se znovu objeví Jakub „M1key“ Krausko.

O několik dní později se s1mple poprvé v CS2 ukáže také na offline turnaji, na Sokoly čeká ESL Challenger turnaj v polských Katovicích. Poté už nastane jen období tvrdého tréninku, po kterém je hned v prvním kole skupiny A evropského RMR prověří český tým. Falcons svoji cestu na Major začnou proti Dynamu Eclot.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.