Přejít k hlavnímu obsahu

České hráčky získaly v nejvyšší ženské lize po jedné výhře. Kat byla opět suverénní

21. 10. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Tak početné zastoupení česko-slovenský Counter-Strike na nejvyšší ženské úrovni nepamatuje. V šesté sezóně soutěže ESL Impact se objevily dvě Češky a dvě Slovenky, z nichž jedna nebude chybět ani na světovém finále. Znovu jde o Katarínu „Kat“ Vaškovou.
Miley při své premiéře neuspěla, Kat je neporažená
Miley při své premiéře neuspěla, Kat je neporažená
Zdroj: osobní archiv / HLTV.org

Dvanáct celků v ženské lize ESL Impact bylo pro online část rozděleno do dvou skupin. Jejich vítězky postoupily přímo do Stockholmu, týmy na druhých a třetích místech ještě čekaly zápasy o zbývající tři evropské postupové sloty. Pro úspěch tak bylo, až na okrajové scénáře, potřeba minimálně třikrát zvítězit.

Z českých a slovenských zástupkyň se pozitivní zápasovou bilanci podařilo vybojovat pouze Kataríně „Kat“ Vaškové. Její nejlepší ženský tým světa Imperial fe ani jednou nezaváhal a jako jediný neporažený účastník evropské divize bude za měsíc největším favoritem na titul. Jiného šampiona zatím ESL Impact nepoznala.

Mezi elitu se v šesté sezóně vrátila také její krajanka. Lea „xia“ Vagová ovšem s ENCE Athena nedokráčela k jediné výhře a se skupinou B se rozloučila bez výhry a v příštím roce si bude muset znovu projít kvalifikací. Stejný osud bohužel čeká i na dvě české hráčky, jež se ve skupině s Kat musely spokojit s jediným vítězstvím.

Ljudmila „Miley“ Mikitová při své premiéře mezi elitou porazila mezinárodní pětici HSG fe, vzájemný duel kolegyň z české reprezentace pak vyšel lépe pro Justinu „Týnka“ Duckou. Jejich týmy Crescent a Permitta W tím pádem končí na posledních místech skupiny A a boj o návrat do ligy bude v roce 2025 opět náročný.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.