Přejít k hlavnímu obsahu

Rozšíření, které dobývá vesmír i srdce hráčů. České studio sbírá vynikající hodnocení

23. 10. 2024 | 15:30 Gaming
České studio Wube Software znovu dokázalo, že jejich hra Factorio je králem svého žánru. S vydáním DLC Space Age v říjnu 2024 posunuli hráči své výrobní linky až do vesmíru. Nové výzvy, planety a herní mechaniky zaručují destíky až stovky hodiny strategické zábavy, což potvrzují i skvělé prodejní výsledky a téměř stoprocentně pozitivní recenze.
DLC Space Age pro hru Factorio
DLC Space Age pro hru Factorio
Zdroj: Wube Software

Factorio je jediným počinem českého studia Wube Software, zato ale pekelně úspěšným. Ohromující úspěch po osmi letech od spuštění předběžného přístupu prohlubuje gigantické rozšíření Space Age, které by v podstatě mohlo být samostatným pokračováním. To dokazuje i stejná cenovka jako u základní hry.

Popularitu DLC potvrzuje nejen vysoká prodejnost, ale i vynikající hráčské recenze. Rozšíření vás dostane do vesmíru, což s sebou přináší nové technologické výzvy a rozšířené herní mechaniky, které hráče motivují k dlouhodobému objevování a optimalizaci svých výrobních procesů. Hráči mohou budovat interplanetární logistické systémy a spravovat vesmírné platformy, které propojují planety a rozšiřují strategické možnosti.

Každá planeta má své jedinečné podmínky i příležitosti ke zdokonalování výroby, což je středobodem úspěchu české hry. Nové mechaniky otevírají nekonečné možnosti pro vaše plánování. Starat se budete dokonce i o obranu platforem před asteroidy a zároveň řídit meziplanetární dopravu a výrobu surovin. Kombinace těchto prvků nabízí velmi návykovou hratelnost, která hráče udrží ve hře na další dlouhé večery.

Na Steamu se nové rozšíření okamžitě stalo hitem a v kombinaci s příjemnou cenovkou kolem 800 Kč rychle ovládlo žebříčky prodejů. Přes 98 % recenzí z více než dvou tisíc hodnotí DLC jako „extrémně pozitivní“, což je jasným důkazem jeho kvality. Tento úspěch je přirozeným pokračováním popularity základní hry, která je od svého vydání známá svou hloubkou a rozmanitostí, což ji řadí mezi nejlepší strategické hry na trhu.

Úspěch českého studia Wube Software není nijak náhodný, ale odráží léta poctivé práce a pozornosti k detailům svého jediného titulu. Kromě skvělých herních mechanismů si hráči Factoria pochvalují i jedinečný soundtrack, který atmosféru každé nové planety dotváří do posledního detailu. Space Age tedy není jen DLC, ale plnohodnotným rozšířením, které hráče přenáší do nových a neprobádaných vesmírných končin.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.