Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor - Jimmy "allen" Allén

29. 1. 2009 | 14:20 Counter Strike 1.6
Po vlně nadšení, která tu panovala u rozhovoru s wallem, jsem se rozhodl také přidat trochu směsi do tohoto kotlíku. Přináším Vám rozhovor s další hvězdou SK-Gaming - Jimmy "allen" Allén.
Pro všechny hnidopichy - svolení jsem dostal od SK|immo, který tento rozhovor udělal. Originální verzi si můžete přečíst ZDE
Výchozí obrázek

nrPo vlně nadšení, která tu panovala u rozhovoru s wallem, jsem se rozhodl také přidat trochu směsi do tohoto kotlíku. Přináším Vám rozhovor s další hvězdou SK-Gaming - Jimmy "allen" Allén.

Pro všechny hnidopichy - svolení jsem dostal od SK|immo, který tento rozhovor udělal. Originální verzi si můžete přečíst ZDE

Něco málo o tom jak se Jimmy dostal k SK - v roce 2006 byl považován za jeden z největších talentů, hrával za klan RAW-Gaming a velmi se mu dařilo. V SK to vřelo, neboť ahl a SpawN odešli. Od té doby je stabilním členem SK lineupu.

Dnes je to světoznámý a jeden z nejlepších hráčů Counter Striku. I přes peníze, prestiž a ceny které získal, zůstává normální. Není arogantní či namyšlený.

Přesuňme se o dva týdny dozadu, na přelom loňského a letošního roku....

Jak jsi si užil prázdniny? Stýkali jste se s klukama pravidelně? A co dárky, předali jste si nějaké?

SK.allen: Na Vánoce jsem byl s rodinou, tak jako každý rok. Nový rok jsem oslavil s mojí přítelkyní Sophií doma v Degerfors. S klukama jsem se nějak nestýkal, ani dárky jsme si nedali, jen takové to popřání hezkých a poklidných Vánoc.

Co ti přinesl Ježíšek? Jsi na Vánoce hodně šlechetný, nebo dáváš malé a prosté dárky?

SK.allen: Já jsem mamce řekl, co bych chtěl, ale není to nic specifického. Myslím, že jsem hodně velkorysý, rád dávám dárky, ale né zase něco moc drahého.

Pro chlapíka jako ty musí být cestování kolem světa po celý rok unavující. Jsou pro tebe Vánoce potřebným oddychem nebo takovým zklamáním, že se nic neděje?

Sk.allen: Jo je to potřebná dávka klidu, miluju Vánoce. Jen tak sedím u pc a poslouchám vánoční písničky. Loni jsem často nebyl doma, takže jsem rád, že jsem měl na Vánoce domácí pohodu.

Proč trávíš i o Vánocích čas u pc?

SK.allen: Haha, tak to netuším. Prostě mě to u pc baví, hraju s kámošema Dotu nebo tak a u toho poslouchám vánoční písničky.

Loni jsi toho hodně nacestoval, převážně pak v říjnu a listopadu. Jak se kluci zabavíte během těch dlouhých hodin, co cestujete?

SK.allen: Tak my si užíváme, že jsme tak daleko a navíc pohromadě. S klukama je velká sranda, nedávno jsme si každej koupili nintendo DS a hráli jsme společně Mario Kart.

A kdo je nejlepší v Mario Kart? Ty?

SK.allen: Ano já jsem ten nejlepší. Ale ostatní nemaj rádi jak vyhrávám. Pokaždý jedu na poslední příčce a pak v posledním kole dostanu special věcičku, pomocí ní jsem hned vepředu. Jenom tak vyhrávám, haha!

Jsi někdy unavený z cestování?

SK.allen: Na konci roku jsem byl fakt unavenej, ale pak to na čas pominulo. Někdy se to dá, ale někdy je to fakt hrůza.

Stala se ti nějaká speciální momentka, na kterou si pamatuješ, když jsi nebyl doma? Něco jako se stalo RobbaN-ovi?

SK.allen: Hmm, když nejsem doma nebo na nějaké akci, tak jsem ve Stockholmu se svojí přítelkyní. Nepodnikám dobrodružství jako RobbaN.

allen3.jpg

Když se ohlédneme zpět na všechny ty akce, kdyby sis měl vzpomenout na nějakou určitou chvíli, která by to byla?

SK.allen: Kdybych si měl vzpomenout, tak určitě vítězství na DreamHack Winter. To byl skvělý pocit! Vítězství na akci, kde byly nejlepší týmy. Prostě DH Winter, bez pochyby.

Který tým by jsi chtěl v letošní sezoně porazit a proč?

SK.allen: Určitě mTw a mousesports. Oba týmy nás hodněkrát loni porazili, ale teď musím hlavně říci mousesports. mTw jsme nedávno porazili na DH.

S týmem si odjel do Jižní Afriky na promo turné, jsou i jiné země, které by jsi chtěl navštívit?

SK.allen: Jo v Jižní Africe byla sranda, bylo to jako prázdniny. Chtěl bych navštívit Jižní Koreu, ještě nikdy jsem tam nebyl. Jo a taky Thajsko, tam bych se chtěl podívat a užít si tam dlouhou dovolenou. Uvidím, jestli na to budu mít čas.

Schováváš si tedy nějaké peníze na cestu do Thajska? Chtěl by jsi tam odjet s kamarády nebo jenom se svou přítelkyní?

SK.allen: Jistě můžu si to dovolit, ale nevim, jestli budu mít šanci odjet na pár měsíců pryč. Jistě že se Sophií, na tak dlouho bych bez ní nevydržel!

Loňský rok Counter Strike poznamenal update, který pozměnil pár částí hry, které všichni užívali, převážně pak bunny hop. Dotklo se tě to nějak? Pocítil si změnu v hraní?

SK.allen: Haha, žádných změn sem si nějak nevšiml, ani o tom moc nevim. Vždycky se o tom mluví na akcích, ale nevim o tom, že by to byl nějaký rozdíl.

Před pár lety SK vypadlo ze všech online akcím, protože už toho bylo moc. Co si dnes myslíš o EPS, Extreme Masters, ENC a dalších ligách, turnajů atd.? Je toho moc nebo si tak udržujete formu?

SK.allen: Myslím si, že je to dobře. Drží nás to ve formě a hlavně nevypadáváme ze zápasového manka.

allen4.jpg

Tvá přítelkyně také hraje profesionálně CS, mluvíte někdy o něm, nebo o vybavení?

SK.allen:  Tak někdy na to přijde, ale máme jiný věci, o kterých se chceme bavit.

Když se podíváme do blízké budoucnosti, co je tvá meta pro letošní rok a co by jsi chtěl pokořit?

SK.allen: S týmem chci být na prvním místě v G7 ranku. Tam zůstat po celý rok. Vydělat si nějaké peníze taky není špatný. Letošní rok bude pro CS 1,6 významný!

allen2.jpg