Přejít k hlavnímu obsahu

Česko-slovenská komunita má svůj gather

24. 3. 2009 | 00:00 Counter Strike 1.6
Naše komunita se rozrůstá do Evropy čím dál tim více. Nedávno se na webových stránkách společnosti Gather-Network objevila zpráva, že i naše komunita získala svůj vlastní kanál!

Protože jsem sám hráč evropských gatherů, přišla mi od českého admina, který svou práci provádí na německé půdě, tato zpráva:
Výchozí obrázek

Naše komunita se rozrůstá do Evropy čím dál tim více. Nedávno se na webových stránkách společnosti Gather-Network objevila zpráva, že i naše komunita získala svůj vlastní kanál!

gn.jpg

Protože jsem sám hráč evropských gatherů, přišla mi od českého admina, který svou práci provádí na německé půdě, tato zpráva:

"Chtěli bychom vám oznamit, že jsme založili nový kanál pro československou komunitu na www.gather-network.eu. Zatim máme k dispozici šest serverů a v budoucnu hodláme uspořádat soutěže o premium učty jak pro hráče, tak pro adminy. Najdete nás na IRC síti Quakenet na channelu #cs.gather.sk nebo se připojíte přes web aplikaci na GN. Pro dotazy navštivte #cs.gather.sk.help nebo querry na irc knibbys nebo Imrdy. Doufáme, že nás podpoříte a společně opět spustíme československou komunitu cs hráčů na Gather Network. Díky Martin "Imrdy" Imrich"

Co to pro nás znamená? V dobách dávno minulých, se na kanálu #cs.gather.cz hrávali tzv. "gathery"-míxíky. Nebylo to jako dnes, kdy se stačí přihlásit pomocé ventrila na jeden nejmenovaný server a seženete si čtyři hráče do počtu a hrajete. Gather byl o náhodném rozmístění deseti hráčů do dvou týmů. Dříve jste na takovýchto mixech mohli narazit například na začínajícího KurEcaKa nebo nejlepší hráče té doby. Vše bylo pod záštitou týmu necr0, který spravoval jak ventrilo tak i server.

Nyní se gather rozvinul po celé Evropě. Pomocí jednoduché registrace a přihlášení na mIRC, si můžete zahrát s našimi západními sousedy z Francie či Německa, se severskými Finy a Švédy, nebo s  Rumuny z východu.

Pro hráče, kteří vlastní premium account je tu také možnost získávat body (proto to všichni hrajou) za fragy, defuse a planty. Hráč s největším počtem bodů v daném období získá finanční odměnu v podobě 50€. Určitě lákává cena, kdo by nechtěl jen tak padesát euro, že jo. Ovšem musím přiznat, že se to hráči s "upgrady" na tomto portálu jen hemží. Avšak top20 hráčů má povinnost hrát s anti-cheatem, který zajišťuje férovost.

Takže co vlastně musíte udělat? Regněte se zde, dojděte na mIRC, do kanálu cs.gather.sk, zalogujte se pomocí této věty /msg CS-Gather-sk auth NICK HESLO confirm a přihlašte se do gatheru a podpořte naší komunitu! Hraje se na serverech společnosti game-servery.cz, na kterých je slast hrát.

Přidávám rozhovor s jedním z adminů, Martinem "Imrdy" Imrichem :

United-games UG[R] Man1 : Jakou funkci vlastně zastáváš?

Česko G-N ' Imrdy : Zastávám funkci managera, na gatheru level 6

United-games UG[R] Man1 : Co to znamená, level 6?

Česko G-N ' Imrdy : Máš stupně na gather-network -> level 1=player, level 2=voiced player, level 3=admin, level 4=permanentni admin, level 5=sponzor, level 6=manager, level 7=leader atd

United-games UG[R] Man1 : Koho přivedlo na nápad vytvořit i gather u nás? Třeba v německu, portugalsku nebo rumunsku už je to zažité, u nás ne

Česko G-N ' Imrdy : Tak nápad se víceméně zrodil v mé hlavě, když jsem byl admin v Německu, nicméně se mi to nepovedlo zorganizovat, tak jsem narazil na Knibbyse, současného leadra sk kanálu, který s pomocí týpka z Černé hory vytvořil tento kanál

United-games UG[R] Man1 : Jaký je momentální zájem hráčů o gather obecně?

Česko G-N ' Imrdy : Zájem hráčů o gather je obrovský, jen ne o náš kanál - zatím samozřejmě :-) je to nový kanál a moc hráčů ještě o něm ani neví

United-games UG[R] Man1 : Se zkušenostmi z Německa, myslíš si, že bude zájem nás tak enormní jako je u našich západních sousedů?

G-N ' Imrdy : Myslím, že určitě ne. Německo má mnohem více obyvatel, tím i více cs hráčů a německý kanál patří mezi nejaktivnější a nejrozšířenější na celé gather komunitě, takže s nějakým zápasem s Německem o počet členů ani nepočítáme, ale bylo by fajn, kdyby byl větší zájem z řad Čechů a Slováků, než např. Rumunů, kteří hrají na všech kanálech.

United-games UG[R] Man1 : Vcelku zajímavé, já děkuji, že sis na nás udělal čas a prohodil pár slůvek.

Česko G-N ' Imrdy : Né já děkuju a chtěl bych jen podotknout, aby všichni hráči, kteří mají rádi 5on5 a chtějí se trochu pobavit, nás podpořili, třeba tím, že se připojí přes IRC na #cs.gather.sk a zahrají s náma :-)