Přejít k hlavnímu obsahu

České stopy v ClanBase

27. 6. 2009 | 20:47 Counter Strike 1.6
Česká scéna se po dlouhé době může zase chlubit. Přední české týmy, eSuba.Sapphire a Team-Legalize donesli českou vlajku na přední místa turnajů, které pořádal portál ClanBase.com.
Vítězná cesta eSuby započala přímým nasazením do Premier league, což je vlastně první liga. Ve skupině hráči okolo Michala "jckl" Holého mohli narazit například na bulharskou špičku, tým HSBG. Jenže tým se vzdal účasti v turnaji a tak z pěti zápasů, které měli prověřit český klan, se nakonec hráli jen dva. Proti severským týmům HAHAHAHA/BQJERN a   sloth gaming. S "chechtálky" měl našinec menší problémy, ale v prodloužení ukázali hráči eSuby větší odhodlání a zvítězili 19-17. Do zápasu proti norským hráčům kluci vtrhli jak uragán a zaslouženě zvítězili 18-12 i přesto, že nory vedl zkušený Sondre "REAL" Svanevik.
Výchozí obrázek

Česká scéna se po dlouhé době může zase chlubit. Přední české týmy, eSuba.Sapphire a Team-Legalize donesli českou vlajku na přední místa turnajů, které pořádal portál ClanBase.com.

Vítězná cesta eSuby započala přímým nasazením do Premier league, což je vlastně první liga. Ve skupině hráči okolo Michala "jckl" Holého mohli narazit například na bulharskou špičku, tým Bulharsko HSBG. Jenže tým se vzdal účasti v turnaji a tak z pěti zápasů, které měli prověřit český klan, se nakonec hráli jen dva. Proti severským týmům Finsko HAHAHAHA/BQJERN a  Norsko sloth gaming. S "chechtálky" měl našinec menší problémy, ale v prodloužení ukázali hráči eSuby větší odhodlání a zvítězili 19-17. Do zápasu proti norským hráčům kluci vtrhli jak uragán a zaslouženě zvítězili 18-12 i přesto, že nory vedl zkušený Norsko Sondre "REAL" Svanevik.

ocp.gif

Ze skupiny kluci postupovali na prvním, nejvýhodnějším místě. V prvím kole playoff se utkali s dalším finským týmem, tentokráte s mančaftem, který si nechává říkat Finsko SCUBA. První mapu kluci severský vyhráli až po dvojnásobném prodloužení. Inferno tak skončilo vítězstvím finských hráčů 22-19. Ovšem dust2 a nuke už byl v režii českých reprezentantů a po vítězstvích 19-10 a 16-09 se eSuba mohla radovat z postupu do dalšího kola.

Ve čtvrtfinále eSuba narazila na makedonské Macedónia simpleX. Ti moc českým hráčům neodporovali a po dvou prohrách, 9-16 a 5-16 z pohledu jihovýchodních Evropanů, bylo jasné, že si eSuba zahraje o medaile.

Semifinále a třetí finský tým. Hráči Finsko eastGamers doposud stejně jako eSuba nepoznali hořkost porážky. Čekal se tuhý boj na obou stranách, na třech mapách. Ale po vítězství 16-10 na dustu2, si eSuba řekla o postup do Grand Finále. Na infernu sice začal "našinec" za T, ale precizně zvládnutými taktikami a troškou štěstí zvítězili 16-8. Cesta do finále se tak otevřela a bylo již jasné, že eSuba odejde s medailí.

Maďarští Maďarsko teamwork nenechali nic náhodě a na finále se vehementně připravovali. Věděli, že eSuba má své slabé chvilky na infernu a tak trénovali co to dalo. Ovšem jen jedna mapa turnaj nevyhraje. A toho si byli hráči eSuby vědomi.

"Je to úspěch, postoupili jsme do EuroCupu, kde budeme hrát proti nejlepším. Chceme jít jen výš a výš." Ondřej "bamik" Bisták

První mapa se hrála dust2. Východní sousedé, teamwork získali právo výběru a vybrali si teroristickou stranu jako první. Zvítězili těsně 9-6, ale po změně stran se už maďarům nedařilo tak jako v první straně. Prohra 3-10 je katapultovala do nevýhodné pozice. Maďarský tým tak zvolil inferno jako druhou mapu. V ní cítili šanci zvítězit. Po straně za CT, kterou vyhráli teamwork 11-4 se očekávala lehká jízda do konce. Pět bodů není tolik, ale eSuba se přemohla a nakonec podlehla těsně 16-14. Na nuke už bylo po T straně jasno, kdo má titul v kapse. eSuba získala třináct bodů za teroristy a za CT neponechala nic náhodě. S konečných 16-9 a součtem 2-1 na mapy se eSuba může radovat, neboť postupuje mezi nejlepší týmy Evropy, do prestižního EuroCupu!

Zápasy eSuba.Sapphire

vs Finsko BQRJEN [19:17] ODKAZ
vs Norsko Sloth Gaming [18:12]
vs Finsko SCUBA [1:2] - [19:22][16:09][16:10] ODKAZ
vs Macedónia simpleX [2:0] - [16:05][16:09] ODKAZ
vs Finsko eastGamers [2:0] - [16:10][16:08] ODKAZ
vs Maďarsko teamwork [2:1] - [16:12][14:16][16:08] ODKAZ

Tým eSuba.Sapphire

Česko Ondřej "bamik" Bisták
Česko Tomáš "genius" Pavlič
Česko Michael "jckl" Holý
Česko Jindřich "jRRRi" Hochman
Česko Kamil "krueger" Korch

 

Cesta "Leg-alize-end"

Uskupení hráčů zvané Dynamic Crew, před nedávnem přestoupilo k organizaci Team Legalize. Pod jejich jménem se hráči efron, boddie, amE, rasan a wu vryli do kuže mnoha hráčů, které během turnaje potkali. Tento tým zvítězil v OpenCup-u Division 2 - Second League.

Nejdříve tedy asi rozboru celé ligy pro ty, co se v tom zamotali. OpenCup Spring je něco jako 1. liga - ta se dělila na dvě výkonostní sekce -> Premier League (vítěz Česko eSuba) a  Second League (vítěz Finsko stokkeri). Vítěz PL postupuje do EuroCupu, vítěz SL postupuje do PL.
Pak tu je OpenCup Divison 2, což je vlastně taková druhá liga - ta je rozdělena na tři výkonnostní skupiny -> Premier League (vítěz Finsko Puritanical cs) Second League (vítěz Česko Team Legalize) a Third League (vítěz Finsko Allani 2nd coming). Vítěz PL postupuje do SL OpenCupu Summer, vítěz SL do PL a vítěz TL do SL.

ras.jpg
rasan a efron ještě v barvách nEophyte

Tým okolo efrona nebyl jediný zástupce v této lize. Do skupiny dostali hráči také české NEBREC, kteří se do tohoto turnaje ovšem nijak nezapojili. Tým Rykers, který byl nasazen do skupiny H, se rozpadl před začátkem této akce. Ze skupiny F tedy postupovali dva týmy, Česko Legalize a Finsko AfterDawn. Ovšem kvůli některým týmům, kteří se nechtěli jakkoli zapojit do turnaje, si český tým zahrál až v semifinále.

V tom se utkali s ukrajinským týmem Ukrajina Pride of Nation. Vítězství nebylo daleko a ukrajinští reprezentanti se museli klidit z cesty. K titulu tak stačilo už jen porazit lotyšské Lotyšsko turnside.

Lotyši dali českým hráčům docela zabrat. Už od prvního kola na infernu bylo jasné, že vidíme jeden z nejlepších zápasů letošního jara. Přestože se za CT nevedlo, za teroristy si Legalize udělali náskok a zvítězili 16-13.

"Hráli jsme jako tým a ukázali všem, co umíme." Tomáš "efron" Pechman

Train si vybrali lotyšští hráči. Ti však nedokázali zareagovat na "agresivní" styl klukům z Legalize. Po vyrovnané první půli, kterou kontrovali turnside skórem 9-6 pro ně díky svému AWP umění. Změna stran prospěla českým hráčům a po necelých deseti minutách bylo málem jasno. Náskok 7-1 a dobře rozjetá hra "našich" mohla tuto partii ukončit během dalších pěti minut. Ovšem turnside změnili celý styl hraní a kolo za kolem získali pět bodů. Na začátku posledního kola, za stavu 15-14 pro Legalize, se nadechl zhluboka rasan a poté co dal "double" se tým uklidnil a zvítězil 16-14.

Cesta Team Legalize

vs Portugalsko Simple Team [16:01]
vs Turecko Destiny Vindicated [13:17] ODKAZ
vs Ukrajina Pride of Nation [2:0]
vs Lotyšsko turnside [2:0][16:14][16:13] ODKAZ

Team Legalize sestava

Česko Adam "ame" Biganovsky
Česko Michal "rasan" Davitkovski
Česko Tomáš "efron" Pechman
Česko Martin "wu" Kulhánek
Česko Daniel "boddie" Kloud

Gratulujeme oboum týmům k reprezentaci nejen svých klubů, ale především české vlaječky. Doufáme, že takových úspěchů bude jen a jen přibývat.