Přejít k hlavnímu obsahu

How to play scout

26. 5. 2009 | 19:28 How to play scout
Scout je nejobratnější a nejrychlejší postava z celého teamu. Pro jeho obratnost a nutnost zapojovat mozek se z něho stává jedna z nejtěžších class. V rukou zkušeného nebo talentováného hráče se z něho může stát velmi úspěšný killer. Navíc pokud máte hned do začatku alespoň trochu aim z jiných her jako CSko a CoDko máte z 30% vyhráno.

Základní vlastnosti:125hp, po nahealování 180hp; double jump, velmi rychlý, zabírá point 2x rychleji než ostatní, vhodný pro zabíjení mediců a demomanů.ZBRANĚScatter gun – brokovnice, velmi účinná. Z blízka dokáže nadělat pořádnou paseku a ubrat okolo 100hp, ze střední vzdálenosti potom okolo 50-60hp.
Výchozí obrázek

Scout je nejobratnější a nejrychlejší postava z celého teamu. Pro jeho obratnost a nutnost zapojovat mozek se z něho stává jedna z nejtěžších class. V rukou zkušeného nebo talentováného hráče se z něho může stát velmi úspěšný killer. Navíc pokud máte hned do začatku alespoň trochu aim z jiných her jako CSko a CoDko máte z 30% vyhráno.

Scout.jpg



Základní vlastnosti:

125hp, po nahealování 180hp; double jump, velmi rychlý, zabírá point 2x rychleji než ostatní, vhodný pro zabíjení mediců a demomanů.

ZBRANĚ
Scatter gun – brokovnice, velmi účinná. Z blízka dokáže nadělat pořádnou paseku a ubrat okolo 100hp, ze střední vzdálenosti potom okolo 50-60hp.
Scattergun.png

Pistol – scoutova sekundárka, dobrá na dodělávání nepřátel a odstřelování na dálku. Její nevýhoda je její nepřesnost. Damage způsobená pistolkou je okolo 15-30hp

pistol.jpg

Basseball bat – meele zbraň, klasická pálka. Velmi rychlá a dokáže ubírat v rozmezí 30-50hp.
Bat_IMG.png


nové unlocky
Force-a-Nature – scoutova náhrada za broknu, je o něco učinější na blízko než scatter, ovšem má v zásobníku jen dva náboje. Dále způsobuje tzv. Kick back, což v důsledku znamená že můžete kromě odhazovaní nepřátel odhazovat i sami sebe, popř. udělat i triple jump.

Forceanature.png

BONK! - nápoj v plechovce, který scoutovi dodá nesmrtelnost a učiní ho na několik sekund odolný proti vešekéré damage. Po skončení se dostaví vedlejší účinky a scout bude běhat opravdu pomalu.bonk_energy.png


The Sandman
– Bassebolka, která může míčkem, který je přibalen k pálce stunnout nepřítele a to i pod vlivem uberacharge. Nevýhoda, a to značná je, že nebude moci používat double jump.

sandman.png

a nyní nově po spy/sniper updatu může scout získat úplně nově tuto čepičku
600px-Scout_batter.png

Znalost map – Pokud za scouta nebudete znát nejdůležitejší zkratky a prolézačky budete ochuzeni o  požitek ze hry a navíc budete častěji umírat. Nejhranější mapy jsou badlands, granary, fastlane, well a gravel pit. Tyto mapy musíte bezpodmínečně znát jako své boty. Na každé mapě jsou věci a jumpy, které vám pomůžou v postupu, takže se učte.

cp_pro_granary.pngbady.jpg

Naučit se hrát teamově – Jedinec nezmůže nic. Pokud se naučíte s teamem kooperovat můžete sám, s trochou štěstí sundat polovinu teamu a ještě neztratit ani hp. Zároveň je dobré si i u toho hlídat kde jsou sticky, kolik má váš medic hp, hlídat si nepřatelské scouty a oznamovat jestli jsou živí, popřípadě kde jsou, aby vám nevběhli dozad,což by vás mohlo stát i medica.

Znát jednotlivé postupy proti ostatním classám
-  Každé z povolání potřebuje odlišný způsob přístupu v boji. Medica musíte dozad, scouty sundat rychle s pomocí aimu, demomanům a soldierům uskakovat tak, aby vám nezpůsobili příliš velká zranění. Vše přijde se zkušenostmi a postupem času. Aby jste dokázali oblbnout nepřatelského demomana, nebudou vám k tomu stačit pouhé „rady“. Musíte si to ozkoušet vědět kde mohou být sticky, jestli není v zádech apod.

Neustály trénink – Pokud to se scoutem myslíte vážne a chcete se nadále zlepšovat, doporučuji vyhýbat se hraní scouta na publicu. AIM si možná zlepšíte, ale sundavat někoho, kdo to hraje 10minut zase taková zábava není. Proto používejte IRC kanály #tf2pickup.cz a #mpuktf2.pickup, kde si můžete cvičně zahrát cw.

Najdětě si svůj styl
– Ze zkušenosti můžu říct, že každý scout, si časem najde svůj osobitý styl, se kterým mu bude vyhovovat hrát. Někdo bude spoléhat na pohyb a bude skákat jak zajíc, jiný zase na rychlost a aim, někdo na obojí. Je to jen na vás, důležité je zkoušet a zase zkoušet.

Scout je velmi komplexní postava a naučit se sním hrát netrvá dlouho, ovšem záleží, jak intenzivní váš trénink bude. Pokud budete půl roku brázdit public a potom si umanete, že chcete být lepší,může být pozdě.

Tento článek, byl napsán jako úplně  první pomoc pro začátečníky, takže se omlouvám, že to není tak obsáhlé a v podstatě se v něm  "skillz" nedozvěděli nic nového... Pokud by tu něco nebylo, hodím edit.


Dále vás odkážu na několik stránek

http://www.2fort.cz/news.php?readmore=268 - přeloženo by vlm z crew.sk, jedná se o rady do soutěžního hraní. Jak se chovat na středu, kdy bý agresivní, kdy ne atd.

http://www.tf2scout.blogspot.com – blog scouta clanu imperial nub on a mission, je zde spousta vychytávek, jumpů a taktik. Rozhodně se na to podívejte

http://more.pp.fi/tf2/configs/index.htm - pokud máte málo fps, nezoufejte, tyto cfg vám pomůžou. Vložíte do (programfiles/steam/steamapss/nick/teamfortress2/tf/cfg a do souboru config, nezapomeňte zaklikout ve vlastnostech souboru „jen pro čtení“. To kvůli mazání souboru. Takhle vám tam už zůstane.


http://www.gamerztube.cz/w2610160V/meet-the-scout/- video ze série Meet the


http://www.youtube.com/watch?v=jRSW0Y1SgoA
- video, How to play scout, mluví za vše

http://www.youtube.com/user/nubonamission
- youtube channel hráče nub on a mission