Přejít k hlavnímu obsahu

Tomáš "benq1" Masaryk : "Neviem, či budeme pokračovať"

2. 9. 2009 | 19:41 Counter Strike 1.6
Náš portál si pro Vás připravil exkluzivní rozhovor s kapitánem týmu suicide, Tomášem "benq1" Masarykem. Ahoj benq1, jak bylo v Maďarsku? Ahoj Man1, v Maďarsku bolo super. Výborný turnaj, ikeď možno trochu sklamaním pre nás, čakali sme po výhre nad eSubou lepšie umiestnenie, ale asi sme sa precenili a volgare boli nad naše sily. Jak hodnotíš zápas v LB, ve kterém šlo o všechno. Myslím tím zápas proti FederatioN, kde hrají převážně oldschooleři maďarské scény.
Výchozí obrázek

Náš portál si pro Vás připravil exkluzivní rozhovor s kapitánem týmu suicide, Tomášem "benq1" Masarykem.

Ahoj benq1, jak bylo v Maďarsku?

Ahoj Man1, v Maďarsku bolo super. Výborný turnaj, ikeď možno trochu sklamaním pre nás, čakali sme po výhre nad eSubou lepšie umiestnenie, ale asi sme sa precenili a volgare boli nad naše sily.

Jak hodnotíš zápas v LB, ve kterém šlo o všechno. Myslím tím zápas proti FederatioN, kde hrají převážně oldschooleři maďarské scény.

Pre nás to bol zápas nešťastný, nezvládli sme začiatok a prehrávali sme tuším 0:8 kvôli vlastným chybám (teamkill, +eko). Hráči FederatioN boli skúsení a nedovolili nám dotiahnuť skóre počas prvej strany, ktorá skončila nakoniec 3:12. Druhá strana nám vyšla super, dotiahli sme na 13:14 aj napriek prehranému prvému kolu. No potom prišlo zlomové kolo ktoré sme prehrali a napokon aj prehrali zápas 13:16.

benq.jpg

A jak hodnotíš celkový výkon svého týmu na tomto turnaji? Myslíš, že nebýt StaN-ovy chyby, když si kopnul do PC a odrovnal grafiku, bylo by vše jinak?

Stanova nehoda nijak neovplyvnila naše výkony. Nezvládli sme to asi psychicky. Nehrali sme vôbec zle, nemyslím, že sme spravili hanbu, no mali sme na viac.

Jak jste se cítili potom, co jste vyhráli nad eSubou?

Cítili sme sa výborne a verili sme si na volgare, ktorí nás čakali v ďalšom kole. Nuž, nepodarilo sa.

Maďarští volgare Vás měli doslova přečtený, že?

Áno, hrali naozaj dobre a úplne nás odstavili. Ako som už povedal minule, eliminovali Stanove awp a bolo to, prepáč za výraz, v prdeli. Vedeli presne, čo na nás majú hrať, dobre sa pripravili.

Myslíš si, že páté místo je zasloužené, nebo jste se cítili na lepší umístění?

Myslím, že sme mali byť minimálne štvrtý a kludne aj TOP3. No nebudem špekulovať, sme piaty, epizóda uzavretá.

Vraťme se v čase. Kvalifikace do Extreme Masters 4. Jak hodnotíš celý tento turnaj z vaší strany?

V podstate bola, no na BECUP sme sa pripravovali už predtým, aj po tom. kvalifikácia bola bez problémov, no a finále proti DEFEATERS bolo zbabrané. Deň pred odchodom na jeden z najprestížnejších  turnajov v hu/cze/sk bola väčšina myšlienkami v Budapešti.

benq2.jpg
v barvách crew.sk

Nemyslíš si, že kvalifikace byla velmi krátká? Mělo se hrát jiným systémem? Například dfs hráli jen 2 zápasy, vy tři.

To vôbec nezavážilo na výsledku kvalifikácie. Systém bol jednoduchý a účelný, tak to má byť.

Defeaters tento turnaj odehráli v rychlém mixu, nenaštvalo Vás to víc. když jste prohráli ve finále a připravili se tak o místo v kvaldě?

V rýchlom ale dobrom mixe. Samozrejme, že nás štvalo, že sme sa takto pripravili o slot do tak prestížneho turnaja, no nič sa nedá robiť, prehrali sme a tak si to asi viac zaslúžili difítri.

Dostaňme se k přestupu StaNa do eSuby. Proč si myslíš, že StaN odešel?

V eSube videl asi väčšiu budúcnosť. Sú to predsa len skúsenejší a osobnostne lepší hráči. Ďalším dôvodom, je to, že vedenie od nich chce presadenie v Európe a to je to, prečo StaN stále hrá a snaží sa.

Jak jsi se s jeho odchodem smířil? Nemyslíš, že kdyby jste skončili na lepší pozici, že by StaN zůstal?

No je mi to ľúto, ale beriem to športovo, hráči prichádzajú a odchádzajú. Áno, je možné, že keby sa umiestnime v TOP3 tak StaN možno nikam nepôjde, no to sú naozaj len špekulácie.

Kdo jeho místo zaujme?

To naozaj netuším a skutočne neviem, či vôbec budeme pokračovať v hraní, keďže reakcie una a giotiva sú negatívne a myslia si, že nemá zmysel bez Stana pokračovať.

Když skončí uno i giotive, budeš pokračovat s jinými hráči?

S veľkou pravdepodobnosťou nie. No uvidíme, či ma presvedčia nasledovné turnaje, ktoré sa chystajú.

Myslíš si, že nová sestava eSuby bude tím nejlepším, co se v naší komunitě zatím zrodila?

Nechajme sa prekvapiť, no myslím, že im to bude naozaj padať a osobne im držím palce.

Tak ti děkuju za rozhovor benq1 a že sis na mě udělal čas.

Žiadny problém, aj ja ďakujem, maj sa.

Thx Tomášovi za krátký rozhovor a doufáme, že to nevzdají a budou hrát nadále.