Přejít k hlavnímu obsahu

SK Gaming vítězi IOL víkendu

1. 2. 2010 | 06:58 Counter Strike 1.6
Švédští SK Gaming zvítězili ve víkendovém Inferno Online League turnaji. Ve finále se překvapivě utkali s týmem Crystal, které porazili až na třetí mapě.Skupiny IOL #2Druhý turnaj nabídl ke sledování nově vzniklé H2k Gaming a namotivované Begrip. Většina
Výchozí obrázek

Švédští SK Gaming zvítězili ve víkendovém Inferno Online League turnaji. Ve finále se překvapivě utkali s týmem Crystal, které porazili až na třetí mapě.

Skupiny IOL #2

Druhý turnaj nabídl ke sledování nově vzniklé H2k Gaming a namotivované Begrip. Většina

POPISEK OBRAZKU
Foto: fragbite.se // Robban, walle, Tentpole

očí ale určitě byla namířena na prvně jmenovaný tým, neboť to byla obnovená premiéra dvojice hráčů Tentpole-GuX. H2k ve skupině postupně narazili na týmy Crystal, fit4fight a EYESTRIKE. Se všemi soupeři si hráči pod vedením Mattiase "SnajdaN" Andersena poradili bez problémů, takže ze skupiny postupovali z prvního místa. Musím ale podotknout, že síla Crystal už byla znát, neboť v zápase s H2k už vedli 6-0.

To Begrip ve skupině B všechny své soupeře doslova a do písmene přejeli. Výsledky, dvakrát 16-1 a jednou 16-4, potvrdili, že Begrip si nepřijeli jen tak zahrát. Ti si přijeli pro korunu vítěze.

Ve skupině C a D pak stojí za zmínku, že ze skupin postoupili oba norští zástupci na tomto turnaji, tedy týmy Online Kingdom a LatterligLett. Celek IOS_mixen, kde hráli bývalé hvězdy SK Gaming Michael "ahl" Korduner a Christer "fisker" Eriksson, ze tří zápasů ani jednou nebodoval.

V playoff pak nejdříve H2k Gaming narazili na mix 0-32@lan, který porazili 16-3. Pak je čekal první ostrý a důležitý zápas turnaje. První a jediné měření s Begrip skončilo pro "hvězdný" tým prohrou 10-16. Begrip se tak mohli radovat , protože je čekal alespoň papírově slabší tým Crystal. Kdo však v tuto chvíli mohl tušit, že hyvlarn a teprve šestnáctiletý! huggan rozjedou komba?

Kdo jsou Crystal?

Kdo neznáte klan Crystal, tak právě teď projde takovým rychlokurzem. Tento tým je poskládán ze čtyř budoucích hvězd švédské scény a jednoho víceméně známého hráče, ex-Begrip, ex-GameCenter Jona "hyvlarn" Edelsvärd. Pinne, manne, marvel a huggan jsou dost možná vycházející hvězdy švédské scény, ale to vše už za chvíli.

A takto pálí huggan

Finále IOL #2

Finále proti Begrip zabralo hned tři mapy a jedno prodloužení. První mapa de_train a Begrip vyhráli pistolky a následně i dvě kola. Pak ovšem začala převaha Crystal, kteří uhráli devět kol v řadě. Poslední tři kola pak připadli Begrip. Po výměně stran se znovu vítězství v prvním kole přiklonilo na stranu Begrip a ti tak srovnali zápas. Ovšem oponenti rozjeli a překvapivě zvítězili

Crystal
Foto: fragbite.se // Crystal

16-12.

Na druhé mapě, de_dust2, Begrip začali s pevnou obranou a v polovině vedli 13-2. Pak už jen stačilo vyhrát tři kola, jenže NE řekl Jon "hyvlarn" Edelsvärd a rozjel mašinu zvanou Crystal za vyrovnáním. To se mu nepodařilo, ale i přesto jeho tým získal hned deset bodů a prohrál 16-12.

Poslední mapa de_nuke měla rozhodnout o tom, kdo si zahraje s SK Gaming o titul šampiona IOL tohoto víkendu. Begrip začali za CT a zvítězili 9-6, ovšem to se povedlo i jejich soupeřům, kteří tak zápas dotáhli do prodloužení. V tom Crystal vyhráli jedno kolo za T a všechny tři kola za CT a dokonali tak malý zázrak na IOL.

Crystal proti SK Gaming

Předem by jste jednoznačně zvolili za favority SK Gaming. Ovšem až v tomto zápase se probudila jedna z hvězd turnaje, šestnáctiletý hráč Crystal huggan, který začal zamotávat hlavu i tak zkušenému hráči jako je Dennis "walle" Wallenberg.

Nejdříve se hrál de_dust2, kde opět prodlužovalo. V prodloužení se více zadařilo hráčům SK, kteří vyhráli čtyři kola a zajistili si tak první bod v zápase. Na de_inferno sice giganti z německé organizace vyhráli první stranu 8-7, to jim však bylo k ničemu, neboť hyvlarn a huggan zaveleli k útoku a vítězství 16-14. Na poslední mapě ovšem jakoby hráčům z Crystal došel dech a SK toho využili. Deseti body v řadě si udělali velký náskok a nakonec vyhráli na mapě de_nuke 16-2, a celkově tak 2-1 na mapy.

SK Gaming tak vyhráli bezmála 50.000SEK, zatímco na Crystal čekalo 12.000SEK v cenách od firmy SteelSeries. Na třetím místě pak skončili Begrip, kteří získali ceny od firmy SteelSeries v hodnotě 5.000SEK

Konečné pořadí

1. místo - {#Švédsko} SK Gaming
2. místo - {#Švédsko}
Crystal
3. místo - {#Švédsko}
Begrip
4. místo - {#Španělsko}
Ledpc

Jestli se ve Švédsku hnou ledy a celek Crystal po tak skvělém výkonu dostane nabídku hrát v nějakém multigamingu, vy budete první, kdo se o tom dozví.