Přejít k hlavnímu obsahu

WES: NecroRaisers a eSuba postupují

26. 2. 2010 | 00:21 Counter Strike 1.6
Posledních osm týmů si to zítra večer rozdá o dva spoty do hlavního fáze turnaje World Electronic Sports Masters Cup. Mezi osmičkou figurují i naše dva české týmy, eSuba a NecroRaisers.
Výchozí obrázek

Posledních osm týmů si to zítra večer rozdá o dva spoty do hlavního fáze turnaje World Electronic Sports Masters Cup. Mezi osmičkou figurují i naše dva české týmy, eSuba a NecroRaisers.


Do dnešního dne postoupily hned čtyři týmy z naší scény. Favorité eSuba a NecroRaisers, eXtatus a velmi pěkné překvapení v podobě slovenských Fofos gaming. Ti po přechodu z crew.sk předvádí opravdu skvělé výkony a možná i díky losu, který jim dal do cesty slabší týmy se dostali mezi posledních šestnáct celků.

Dnes si Fofos poradili nejdříve se slovinskými thinktwice, když je na mapě de_inferno porazili 16-7. Poté přišel první a těžší oříšek, estonští nOu, kteří už včera vyřadili slovenské Suicide. Fofos nedokázali Estoncům konkurovat a po řádném výklepu prohráli 1-16.
Tým eXtatus dostal do cesty silné Pentagram G-Shock. Polský tým, který se zúčastní i nadcházejícícho LanCraftu, si však poradil se svým soupeřem a  postup do dalšího průběhu turnaje si zařídil výhrou 16-7. Čeští eXtatus tak po dvou zkontumovaných zápasech nezvládli svůj jediný zápas v tomto turnaji.

Podrobná reportáž z Intel Extreme Masters 4 na PLAYzone.cz

To NecroRaisers narazili na švédský mix-tým duNzo, který našim hochům řádně zatápěl v kamnech. Díky skvělé hře na obou stranách se zápas po odehrání třiceti kol musel prodlužovat, a v tom si lépe vedl náš zástupce. NecroRaisers tak porazili duNzo 19-17 a na řadě je čekal tým Lilium z Bosny a Hercegoviny. Bosenský klub byl ovšem nebezpečný jako bedna plná koťat a i díky skvělé hře českých hráčů si Lilium odnesli porážku 4-16. V zítřejším kole čekají na "NRka" polští PGS D-Link.

Esubáci v první části dnešního večera měli za soupeře britské eMpathy. I s menšími problémy si ale naši zástupci věděli se svým soupeřem rady a po výhře 16-12 postoupili mezi šestnáctku posledních. V zápase o čtvrtfinále se na cestu za spotem v hlavním turnaji dovalili litevští Canei. Předtím, než vyklidili našim zástupcům cestu, stačili získat jen osm bodů. Po výhře 16-8 na eSubu čekají přemožitelé LowLandLions a FROZENRIDERS, opět litevský tým, Specas.

A co ostatní týmy? Mezi poslední osmičku se dostalo jen minimum favoritů. Zůstali dánští XLBet, estonští nOu, polští PGS D-Link a rumunští neXtplease!. Překvapením se ukázali hned dva litevské klany - figure05 a Specas, kteří dokazují, že litevské klany a celkově celá litevská scéna je v online turnajích velmi silná. Vzorem budiž litevská reprezentace, která v ClanBase Nations Cupu prohrála zatím jen jeden zápas.

Na zápasy našich zástupců si můžete vsadit opět v našich sázkách. Držíme českým hráčům palce!