Přejít k hlavnímu obsahu

EPS Sca: Končí nám kvalifikace

26. 3. 2010 | 00:45 Counter Strike 1.6
Nejlepší severské týmy se již podruhé sejdou v jedné lize, aby se opět zjistilo, který tým ze Skandinávie je jedničkou ve svém oboru.Trocha historieESL Pro Series Skandinávie II navazuje na úspěšný ročník, který se ovšem nedočkal pokračování ihned po ukončení první sezony. Tento model jistě znáte z Německa, kde když
Výchozí obrázek

Nejlepší severské týmy se již podruhé sejdou v jedné lize, aby se opět zjistilo, který tým ze Skandinávie je jedničkou ve svém oboru.

Trocha historie

ESL Pro Series Skandinávie II navazuje na úspěšný ročník, který se ovšem nedočkal pokračování ihned po ukončení první sezony. Tento model jistě znáte z Německa, kde když

POPISEK OBRAZKU
MTW.dk - 25. dubna 2009 vyhráli první
ročník ESL Pro Series Scandinavia

skončí jeden ročník, tak další začíná hned o 2-3 měsíce později. Severští hráči si museli na druhou sezonu počkat celý rok, neboť k vyvrcholení prvního roku došlo v hlavním městě Švédska 25. dubna. V LAN finále se setkali čtyři nejlepší týmy, dva dánské týmy a dva švédské - Mortal Team Work, PlayZeek, fnatic a Lemondogs.

Ve finále se pak podle předpokladů střetli fnatic a Mortal Team Work. Dánský celek si se svým soupeřem poradil velmi dobře a přestože se jim na de_dust2 zpočátku nedařilo, otočili vývoj mapy ve svůj prospěch a porazili fnatic na "své" mapě. Druhou mapou bylo de_inferno, které si zvolili švédští hráči. Na té se v první straně zadařilo dánským mTw a s jednobodovým náskokem se měnily strany. Přestože fnatic vyhráli první kolo, mTw dokázalo v "decu" vyhrát druhé kolo a přesunout se tak na cestu za vítězstvím. Konečných 16-11 přiřknulo dánskému celku 7.500€ a stali se tak Nordickými králi.

Nový ročník je zde

Do druhého ročníku byly předem pozvány čtyři nejlepší celky, které se ve Skandinávii nachází. Dánští Mortal Team Work, nebo-li dosavadní králové Severu a tři švédské celky, prozatím nejlepší tým světa fnatic, SK Gaming a H2k Gaming.

V minulých týdnech se po severských serverech proháněli taková jména jako Oslo Lions, cbteam, PlayZone.fi, Sharkgaming nebo Meet Your Makers. Všechny tyto přední týmy se snažili urvat jedno z pěti míst, které zaručuje účast ve druhé sezoně EPS Skandinávie.

Žraloci útočí

Začněme turnajem, který nás zajímá ze všeho nejvíce. Švédský turnaj poutal nejvíce pozornosti ať už zapojením takových týmů jako jsou Meet Your Makers či PlayZone.se. Jen dva týmy z této kvalifikace si mohli být jistí, že se stanou členy severské smetánky. Vše odstartovalo skupinovou fází, odkud postoupilo pouhých šestnáct celků do dvojitého play off. Horním pavoukem nejlépe prošli hráči MYM, kteří si ve finále WB poradili s dánsko-švédským mixem SharkGaming. V dolním pavouku se zadařilo PlayZone.se, ti si postupně poradili s týmy vae a MJAOMODE. Zápas o všechno mezi poraženým z finále WB a vítězem LB pavouka nakonec vyzněl lépe pro PlayZone.se, kteří i přes nedávnou změnu v sestavě dokázali uhrát

Pita vs GeT_RiGhT - Všichni už se těšíme na
souboje švédských celků, jako například
MYM proti fnatic

skvělou hru a porazili obávaný mix SharkGaming 2-0 na mapy. Postupujícími týmy a členové EPS Sca II se tedy stávají Meet Your Makers a PlayZone.se.

PlayZone nemá konkurenci

Kvalifikace v "Zemi tisíce jezer" měla od začátku jednoho papírového favorita. Finská odnož multigamingu PlayZone od začátku všechny předpoklady plnila. Svou skupinu vyhrála bez obtíží a v play off porazila jak celek eXelon, tak mix munkka. V sobouji těchto dvou pak nakonec lépe vyšel tým eXelon, avšak v grandfinále PlayZone.fi ukázali svou sílu a doslova přejeli svého soupeře 16-0. Finská PlayZone si tak zajistila účast v letošní sezoně EPS Skandinávia.

Roskilde, Abo Ovo nebo dakarma?

Do dánské kvalifikace se registrovalo šestnáct týmů, přičemž jen osm jich postupovalo do play off. Při neúčasti dosavadní dánské jedničky Mortal Team Work měli šanci uchvátit jediný dánský spot hned tři týmy. Roskilde Ravens, kteří toho v poslední době moc nepředvedli, Abo Ovo (Ab Ovo), silný mix a dakarma, která v nedávném finále kvalifikace do Dánského Šampionátu porazili i mTw. Ve skupině se všem favoritům dařilo a všechny tyto tři celky postoupily do další fáze turnaje.

Horním pavoukem pak nejlépe prošli hráči Abo Ovo, kteří porazili jak dakarmu tak Roskilde Ravens. V dolním pavouku se čekalo, že ve finále se utká právě dakarma a Roskilde Ravens, ovšem jiný klan byl proti. Ve finále LB pavouka se utkali p00nhandlers, kteří porazili Vulkan a Team XLBet, kteří porazili právě dakarmu. Z tohoto souboje vyšel lépe druhý jmenovaný tým a právě ten čekal narazil na "havrany z Roskilde".

SK GAMING - Najdou konečně ty správné koleje
a začnou válet jako za starých časů?

Roskilde se podařilo udolat XLBet a začal nabírat na otáčkách, ovšem ve finále byli favorité Abo Ovo. Těm stačilo vyhrát jen jednu mapu a zajistli by si tak místo v EPS Skandinávia. To by ale nebyli Roskilde Ravens, aby se něco nestalo. Tento tým zatnul všechny zuby a fanoušci si snad u samotného Boha vymodlili vítězství tohoto týmu z předměstí Kodaně. Dvakrát 16-14 a "havrani" se radují z postupu mezi dvanáct nejlepších celků skandinávského poloostrova.


Zvítězí legendy?

Do boj o jediné norské místo se zapojilo na pětačtyřicet týmů, což je nejvíc ze všech kvalifikací. Z osmi skupin do play off nakonec postupovalo šestnáct celků, přičemž své si do ohně přidali i norští Confis. Ze skupin se podařilo postoupit všem favoritům v čele s legendami z cbteamu. V horním pavouku se dařilo norskému celku, zastupující českou organizaci, Confis se dostali až do finále horního pavouka, tam ovšem narazili na cbteam, který taktéž prošel turnajem bez jediné prohry a zanechal za sebou týmy Online Kingdom či Oslo Lions. Rozdíl mezi Confis a cbteam-em byl značný, hvězdami nabitý cbteam byl o třídu lepší a zaslouženě vyhrál. V dolním pavouku se pak více zadařilo Lions, kteří ve vzájemné konfrontaci s Online Kingdom zvítězili a stále získali šanci na celkové vítězství.

V zápase mezi Confis a Oslo Lions nakonec zvítězil tým z hlavního města a snad i tato prohra rozhodla propustit sestavu ze služeb české organizace. Oslo Lions se tak podruhé setkají s cbteam-em a teprve tento zápas určí, který z týmů postoupí mezi ty nejlepší. Tento mač se s největší pravděpodobností uskuteční dnes večer, už teď si na něj můžete vsadit, to vše v našich sázkách.

Jak to bude dál?

Prozatím tedy známe osm týmů, kteří si své místo mezi severskou smetánkou vybojovali. Stále ovšem čekáme na čtyři jména.

{#Dánsko} mTw{#Švédsko} SK Gaming
{#Švédsko} fnatic{#Švédsko} H2k Gaming
{#Švédsko} Meet Your Makers{#Dánsko} Roskilde Ravens
{#Švédsko} PlayZone.se{#Finsko} PlayZone.fi

Před námi je ovšem ještě turnaj LastChance, kam se dostali tyto týmy

{#Švédsko} SharkGaming{#Finsko} munkka
{#Dánsko} Team XLBet{#Norsko} cbteam / Oslo Lions
{#Norsko} ex-Confis{#Finsko} eXelon
{#Dánsko} Ab Ovo{#Švédsko} MJAOMODE

Tato pidi-kvalifikace se bude hrát pavoukovým stylem, odkud finalisté postoupí mezi dvanáctku nejlepších týmů. Šest týmů pak bude součástí EAS Div. 1A.

V právě probíhající EAS PreSeason, což je takové play off nordické clanbase, do kterého se dostali jen čtyři klany - švédští unique, finští DICKHOUSE a dvojice norských klanů, Oslo Lions a HERJING. Prozatím se odehráli dva zápasy, přičemž Lions porazili unique a DICKHOUSE si vyskočili na druhý norský tým HERJING. Ve finále a o jeden jediný spot tak budou bojovat Oslo Lions a DICKHOUSE.

Už brzy budeme znát všechny účastníky této ESL Pro Series. Přineseme vám ty nejčerstvější zprávy z oné akce a po celou dobu pro vás budeme dělat plnohodnotnou coverage.

Zdroj: ESL.eu
Štítky: ESL, Nordic EPS, Nordy