Přejít k hlavnímu obsahu

The Gathering: Rekapitulace skupin

3. 4. 2010 | 00:14 Counter Strike 1.6
Největší norská LAN má za sebou první dva dny, během kterých se odehrály všechny zápasy základních skupin. Pojďme si připomenout cestu týmů, kterým se podařilo dostat se do závěrečné fáze turnaje.Frag eXecutors - Podaří se polským hráčům zvítězit v tomto prestižním turnaji?FOTO: HLTV.org
Výchozí obrázek

Největší norská LAN má za sebou první dva dny, během kterých se odehrály všechny zápasy základních skupin. Pojďme si připomenout cestu týmů, kterým se podařilo dostat se do závěrečné fáze turnaje.


Frag eXecutors - Podaří se polským hráčům zvítězit v tomto prestižním turnaji?
FOTO: HLTV.org

Akci The Gathering, která patří k největším na světě, od začátku bohužel provázeli problémy, jak už ovšem u takovýchto velkých turnajů bývá. Nyní se problém týkal především elektřiny, která při velké zátěži vždy vypadla. Problémy se podařilo vyřešit až po nějakých sedmi hodinách a skupina A a C se tak odehrála ve včerejších večerních hodinách.

Aby toho nebylo málo, tak smůla se přilepila na paty i týmu n!faculty, kteří do Hammaru bohužel přiletěli bez Maxe "ODIE" Knappe-ho. Ten po vzoru Marcuse "zet" Sundströma nestihl letadlo do norského města Hammar. Jeho náhradou, kterou na místě hráči německého celku našli, se stal manažer UNiTED a bývalá ruská hvězda, Konstantin "Groove" Pikiner, kterého si můžete pamatovat z legendární sestavy Virtus.pro.

PlayZone válí dál

V první skupině se sešli finští PlayZone, Dignitas z britských ostrovů a dva norské celky Expert.Gaming a demise. Favorité z východního Finska potvrdili svou dominanci a poté co remizovali s britským týmem a deklasovali norské demise, měli už téměř jasné, že do play off postoupí. Čekal je pouze zápas s Expert.Gaming, kteří cítili šanci ukázat se proti tomuto silnému soupeři. Zápas to byl opravdu skvělý a norský celek nakonec prohrál až v posledním kole 14-16. I přesto Expert.Gaming postupují a jak poté řekl Kristoffer "PAH" Røsberg, "Zápas to byl nepředvídatelný a chtěli jsme se ukázat proti tomuto skvělému týmu. Našim cílem v play off bude vyhrát alespoň dva zápasy a získat spot ve Skandinávské WCG kvalifikaci."

The Gathering 2010 Skupina A
#NázevZVRPVK/PKB
1.{#Finsko} PlayZone.fi3
2
1
0+267
2.{#Norsko} Expert.Gaming3201+286
3.{#Velká británie} Dignitas3111+244
4.{#Norsko} demise3003-780
 

Prosadí se n! na LANu?

Ve skupině B si to mezi sebou rozdali hned tři norské celky, tandem jim pak dělal německý tým n!. Právě n!faculty, podpoření ruským Konstantinem "groove" Pikinerem, ukázali všem domácím týmům záda. Hned v prvním zápase zdolali Oslo Lions 16-14 a v dalších dvou zápasech si došli pro povinné vítězství. To boj o druhé místo měl přinést silný náboj, neboť za celek Aftermath hrál nedávno vyhozený kapitán Oslo Lions, Gunnar "zEn" Zeng. Tým z hlavního města Norska ovšem nedovolil svému soupeři skoro nic a potopili svého soupeře 21-9.

The Gathering 2010 Skupina B
#NázevZVRPVK/PKB
1.{#Německo} n!faculty3300+289
2.{#Norsko} Oslo Lions3201+406
3.{#Norsko} Aftermath3102-203
4.{#Norsko} kent3003-480
 

Svrchovaní "Neovci"

Suverenní jsou i polští Frag eXecutors, kteří ve třetí skupině rozdrtili všechny své soupeře, včetně švédských H2k Gaming. Druhé místo ukořistili právě švédští hráči, kteří si dokázali poradit s domácím týmem LastBreath a nedali šanci ani britsko-norskému týmu vVv Gaming. Favorité FX tak ukázali, že na LAN přijeli maximálně připraveni, snad se jim zadaří i v zítřejším play off.

The Gathering 2010 Skupina C
#NázevZVRPVK/PKB
1.{#Polsko} Frag eXecutors3300+549
2.{#Švédsko} H2k Gaming3201+326
3.{#Velká británie} vVv Gaming3102-283
4.{#Norsko} LastBreath3003-580
 

Švédský mix úřaduje

Skupina D svedla dohromady hned dva skvělé týmy. První, rusko-kazašský tým UNiTED, si přijel pro první místo, ambice tohoto týmu jsou jako vždy ty nejvyšší. Do cesty se jim ovšem už ve skupině ale připletli švédští hráči Meet Your Makers, kteří na turnaj přijeli v mixu se svými kamarády Niklasem "niko" Johansson-em a Samuelem "Zyppe" Martinsson-em. Celá pětice (pita, Delpan, FYR73, niko a Zyppe) dokázala, že si na turnaj nepřijeli jen tak zahrát. Už ve skupině se ukázala síla tohoto "mixu", když porazila domácí Online-Kingdom a jednoho z vítězů BYOC kvalifkace, tým Clutch. V zápase o první místo nakonec musely rozhodnout nahrané body, neboť UNiTED dokázali se švédským celkem Concode jen remizovat 15-15.

The Gathering 2010 Skupina D
#NázevZVRPVK/PKB
1.{#Ruská federace} UNiTED3210+447
2.{#Švédsko} concode3210+347
3.{#Norsko} Online-Kingdom3102-63
4.{#Norsko} Clutch3003-720
 

Nadchází čas pravdy

Druhá část turnaje, již zmiňované Play-off, vypukne zítra v devět hodin ráno středoevropského času. Těšit se můžete jen na ty nejlepší týmy a opravdu zajímavé zápasy. Turnaj má dosti zvláští pravidla, neboť vyřazovací část se hraje pouze jednoduchou eliminací, kde první dvě kola se hrají BO1. Finálový zápas a boj o třetí místo se pak bude hrát stylem BO3.

1. dvojice PlayZone.fi vs Oslo Lions
2. dvojice n!faculty vs H2k Gaming

3. dvojice Frag eXecutors vs Concode
4. dvojice UNiTED vs Expert.Gaming

Ve druhém kole Play-off se pak utkají týmy na mapě de_nuke.

Zůstaňte tedy s námi a sledujte živě zápasy z norského Hammaru!

Zdroj: HLTV.org