Přejít k hlavnímu obsahu

TG: Frost opět dominuje

4. 4. 2010 | 22:28 TG: Frost opět dominuje
Kromě nejpopulárnější progamingové hry Counter Strike 1.6 se na norské lan akci roku, The Gathering 2010, konal i TrackMania turnaj. O prizemoney, které tentokrát bylo více než 2500 € se přijeli poprat i hráči ze zahraničí.
Výchozí obrázek

Kromě nejpopulárnější progamingové hry Counter Strike 1.6 se na norské lan akci roku, The Gathering 2010, konal i TrackMania turnaj. O prizemoney, které tentokrát bylo více než 2500  se přijeli poprat i hráči ze zahraničí.

The Gathering 2010 TrackMania
PODIUM. Zleva: Berige, Viper, Pezi a Frostbeule Foto: Niklas Green Jørgensen

LAN turnaj prvního čtvrtletí

Ačkoliv je TrackMania čim dál více populárnější, není mezinárodních LAN turnajů mnoho. Toto jaro se kromě klasických francouzských lanek v rámci národní kvalifikace na ESWC a belgické Frag-o-Matic nekonalo mnoho LAN turnajů, kde by byla zařazena TrackManie na nějakém důstojném místě s patřičnou prestižní účastí. The Gathering 2010 je výjimka a určitě akce tohoto jara. Na turnaji se objevili hráči z Rakouska, Německa, Švédska a dokonce Francie. I tak byla účast relativně malá a oproti jiným hrám s podobně velkou komunitou (FIFA atp.) na tom nejsme v tomto ohledu nejlépe. 

Prizemoney
Hlavní důvod, proč byla tak rozmanitá účast, je prizemoney. To tentokrát činilo více než 2500 €. Na konkurenční dásnké The eXperience LAN bylo prizemoney o několik stovek eur vyšší, ale to bylo vykoupeno drahými vstupenkami (cca. 1700 CZK).

1. místo – 1450 €
2. místo – 700 €
3. místo – 480 €

Francouzi zklamali

Turnaje se účastnili 3 francouzští hráči GH000ST, Kev a Paullout. Ti byli aspiranti na přední příčky. Jejich konkurence byla ale veliká. V turnaji byl mimo jiné i německý hráč Scream, bojující pod barvami britského multiklanu infused. Tomu se nedařilo nijak dobře a skončil až na 8. místě. Francouzi na tom ale nebyli o moc lépe. Nejhorší z hráčů ze země galského kohouta, Paullout, dokonce skončil až za Screamem na děleném 9.-12. místě. O několik příček lépe (na 7. místě) se umístil Kev z Tribal gaming, pro kterého to taky jistě nebyl žádný skvělý počin. Nejlépe si vedl zkušený GH000ST (Power gaming), účastník finále ESWC 2008 v San José, jenž vypadl těsně před Consolation final na celkovém 6. místě.

Pojďme se ale kouknout na ty úspěšné. Do finále se dostali 4 borci – Bergie (dignitas), Frostbeule (YoYoTech), Viper (dignitas) a Pezi (Power gaming). Tato čtyřka je dost podobná té na finále WCG v Číně. Tam byl na rozdíl od Vipera ale KarjeN. Na nepopulárním bramborovém místě skončil Viper, který byl na lance „doma“. Jediný Rakušan na akci, Pezi, si odnesl 480 €, když nestačil na Bergieho. Ten vyhrál 700 €, přičemž nestačil na možná nejlepšího hráče planety Frostbeula. 

Celkové pořadí

1. místo - {#Švédsko} Frostbeule (YoYoTech)
2. místo - {#Norsko} Bergie (dignitas)
3. místo - {#Rakousko} Pezi (Power gaming)
4. místo - {#Norsko} Viper (dignitas)
5. místo - {#Norsko} Kempshaw (SSR)
6. místo - {#Francie} GH000ST (Power gaming)
7. místo - {#Francie} Kev (Tribal)
8. místo - {#Německo} Scream (infused)