Přejít k hlavnímu obsahu

LanCraft Spring už se blíží, přijedete?

14. 4. 2010 | 00:00 Counter Strike 1.6
Ještě jste se neoklepali z březnového LanCraftu a už přicházíme s dalším pokračováním tohoto oblíbeného turnaje na našem území. Tentokrát se ovšem podíváme do Starého Města, které má zkušenosti s pořádaním takovýchto akcí.LanCraft nové dekádyPrvní velký turnaj se konal začátkem března a předpovídala se velmi slibná akce, která nemá obdob v našich končinách. A opravdu se tak stalo, první LanCraft roku 2010 přinesl "žhavé"
Výchozí obrázek

Ještě jste se neoklepali z březnového LanCraftu a už přicházíme s dalším pokračováním tohoto oblíbeného turnaje na našem území. Tentokrát se ovšem podíváme do Starého Města, které má zkušenosti s pořádaním takovýchto akcí.

LanCraft nové dekády

První velký turnaj se konal začátkem března a předpovídala se velmi slibná akce, která nemá obdob v našich končinách. A opravdu se tak stalo, první LanCraft roku 2010 přinesl "žhavé"

POPISEK OBRAZKU
Budete tam i vy? FOTO: Quiteus-day.com

emoce, krásné slečny, plno vynikajících utkání a hlavně to nejdůležitější, nové vztahy a konečně setkání se starými dobrými kamarády, se kterými se často vídáte pouze jen na ventrilu.

Možná i díky tomu, že se turnaj konal velice blízko polských hranic, přijela i početná skupina ze sousedního Polska. Ať už hráči Warcraftu, Quake Live nebo Counter Strike 1.6 všichni byli uvítáni v mrazivém Krnově, který se na víkend ponořil do sněhové pokrývky.

Hlavní slovo pak především měli samotní hráči, kteří dodali turnaji to, co mu už delší dobu chybělo. Na turnaj se konečně sjela česká, slovenská a polská špička. LanCraft se už od svých počátků potýká s problémy jak nalákat právě ony špičkové hvězdy na akci, která nabízí tolik věcí navíc. Ať už to jsou Dance-pady, zkoušky nových her nebo oblíbená Laser Game, to vše dělá LanCraft LanCraftem.

Jarně-letní LanCraft

Uherské Hradiště, přesněji Staré Město, bude dalším místem, kam se organizátoři LanCraftu přesouvají. Tyto prostory jsou rozhodně lepší než ty, které na vás vybafli v slezském Krnově.

POPISEK OBRAZKU
I admini musí odpočívat FOTO: hitpoint.cz

Navíc kdo už je trošku otrlejší a zná naší scénu, dokáže si spojit i Staré Město nejen s bývalým prvoligovým fotbalovým týmem, ale také s LAN párty zvanou Quietus-Day.

Staré Město je navíc lépe dosažitelné pro hráče z Brna, Prahy nebo Českých Budějovic. Organizátoři by si přáli LanCraft opět naplnit, tak jak se jim to podařilo v březnu, počítají tedy s maximální účastí, což je až 250 hlav!

Toto místo je by zároveň mělo projít zatěžkávací zkouškou pro léto, kdy se očekává čtyřdenní akce, spojená s grilovačkou, venkovní aktivitou (pařani se přece nebudou pařit) a prostě našláplou akcí od začátku až do konce. O tom, kdo bude mít šanci si na letním LanCraftu ovšem rozhodne i ten jarní, který se neúprosně blíží.

A co budeme hrát?

Protože se počítá až s 250 hráči, rozrostou se turnaje i o Call of Duty 4. Stálicí jsou hry jako Defend of the Ancients, klasický Warcraft 3, Counter Strike 1.6, který se na LanCraftu skvěle

POPISEK OBRAZKU
JUMP - Hlavní tvář akcí LanCraft Lukáš "Jump"
Vobecký FOTO: hitpoint.cz

uchytil právě v loňském roce a StarCraft:Brood War. Počítat ovšem můžete i s hráči, kteří už hrají pokračování této stařičké strategie, neboť StarCraft 2, i přesto že je pouze v betaverzi, má mnoho českých hráčů. Můžeme se tak těšit na špičkovou a stále rychle na komunitu rozrůstající hru.

Hlavní admin ve hře Counter Strike 1.6 a člen oficiálního LanCraft pořadatelského turnaje a nám všem známý Milan "milda" Šťovíček se vyjádřil pro náš web takto, "Jsme si vědomi, že LanCraft Spring 2010 je v rychlém sledu po posledním LanCraftu. Counter Strike 1.6 by na Springu neměl být vedoucí hra, ale přesto mohu slíbit, že kdo přijede nebude litovat. Ostatně si dovolím tvrdit, že nikdo, kdo se zúčastnil některého z LanCraftů litoval."

Tak co dojedete na poslední dubnový víkend, přesněji 30. dubna až 2. května? Navíc jak v březnu, tak i na nadcházejícím LanCraftu se budete moc těšit na zásoby od firmy 7days, která vyrábí tak skvělé croissanty a ještě lepší bake rolly.

Zdroj: LanCraft