Přejít k hlavnímu obsahu

compLexity vítězi sobotní IOL

22. 5. 2010 | 23:38 Counter Strike 1.6
První den ve švédské herně Inferno Online máme za sebou a na jeho špiči se umístila americká hvězda, tým compLexity.Dnešní sobota je jako stvořená pro turnaje v counter strike 1.6. Zápasy se hráli od Paříže, přes Berlín až do "Benátek Severu", do Stockholmu. V nejznámější švédské herně Inferno Online se odehrál první ze dvou víkendových turnajů druhé sezony IOL. Do turnaje se registrovali po boku profesionálních týmů i mix týmy, kterým šlo o jen o to, aby si zahráli s předními týmy světa.
Výchozí obrázek

První den ve švédské herně Inferno Online máme za sebou a na jeho špiči se umístila americká hvězda, tým compLexity.

Dnešní sobota je jako stvořená pro turnaje v counter strike 1.6. Zápasy se hráli od Paříže, přes Berlín až do "Benátek Severu", do Stockholmu. V nejznámější švédské herně Inferno Online se odehrál první ze dvou víkendových turnajů druhé sezony IOL. Do turnaje se registrovali po boku profesionálních týmů i mix týmy, kterým šlo o jen o to, aby si zahráli s předními týmy světa.

Na turnaji se dokonce i objevil mix Lemondogs, v jehož čele stál Christer "fisker" Eriksson, kterého doplnil jeho legendární spoluhráč z prvotních Schroet Kommando, Christoffer "brunk" Forsberg, manažer Lemondogs Daniel "pani" Aicardi a duo z nýnějších SK Gaming, Robert "RobbaN" Dahlström a trenér Anton "BUDAK" Budak.

V prvních dvou skupinách se dařilo nejvíce hlavním favoritům turnaje. Američtí compLexity a domácí H2k Gaming porazili všechny své soupeře a s devíti body si zajistili postup z prvního místa do play off. Ve skupině C se do popředí dostali přes Lemondogs hráči týmu Combo a ve čtvrté skupině nakonec díky vyššímu počtu vyhraných kol zvítězili norští Online Kingdom.

První kolo play off pak nabídlo nevyvážené zápasy. Mix Lemondogs narazili na favorita turnaje compLexity a prohráli 4-16. Online Kingdom pak porazili švédské lanpangarna 16-5 a H2k Gaming porazili tým Crystal 16-4. Ze zápasu mezi týmy Combo a F12 nakonec lépe vyšel druhý tým, který vyhrál 16-2.

F12 posíleni o hvězdu týmu fnatic Björn "threat" Perse ale narazil už ve druhém kole, když prohráli 12-16 s H2k Gaming. Norské CS totálně ztrapnili američtí compLexity, kteří si s Online Kingdom poradili jednoznačně 16-2.

Ve finále pak na sebe narazili největší favorité turnaje, H2k Gaming a compLexity. Na mapě de_nuke vyhráli jednoznačně H2k Gaming, kteří v půli vedli už 14-1! Konečných 16-5 bylo spíše vysvobozením z utrpení, ale to nejlepší mělo teprve přijít. Mapa de_train svědčila oběma týmům a standartních třicet kol nestačilo k určení vítěze. Americký celek ale upevnil svojí pozici favorita a možná i díky lepší psychické odolnosti vyhráli 19-17.

Třetí mapa byla de_inferno a měla stejný průběh jako první mapa de_nuke. Tentokrát ovšem jednoznačnou jízdu předvedli američtí compLexity a po vítězství 16-5 vyhráli celý sobotní turnaj a zajistili si spot v zítřejším grandfinále.

Nedělní turnaj

Už zítra do bojů vstoupí takové týmy jako Meet Your Makers, Antwerp Aces nebo finská sekce Playzone. Zároveň bude všem na očích tým INFAME, který do hlavního města Švédska přijede ve velmi silném složení, v jehož čele budou hráči týmu fnatic a SK Gaming, Christopher "GeT_RiGhT" Alesund a Johan "face" Klasson.


GeT_RiGhT - Minulý víkend dominoval na Arbalet Cupu, jak se vyřádí na IOL?