Přejít k hlavnímu obsahu

StaN končí, kdo převezme slovenské žezlo?

10. 6. 2010 | 18:17 Všechny hry
Slovenská superstár Stano "StaN" Levan končí s profesionální kariérou progamingového hráče. Jako důvod uvedl odchod do zahraničí, kde se chystá tento slovenský mladík pracovat.Do česko-slovenského podvědomí se tento slovenský hráč dostal poté, co se mu s jeho
Výchozí obrázek

Slovenská superstár Stano "StaN" Levan končí s profesionální kariérou progamingového hráče. Jako důvod uvedl odchod do zahraničí, kde se chystá tento slovenský mladík pracovat.

Do česko-slovenského podvědomí se tento slovenský hráč dostal poté, co se mu s jeho kamarády začalo dařit v týmu PERUN PG. Mladičká AWP hvězda doslova fascinovala svým skillem a často byla srovnávána s legendou východní scény Ivanem "Dev1" Lazarovem. V sestavě StaN-shrkz1-baf0-nim-enorm si podmanili srdce mnoha slovenských hráčů a převzali tak pomyslné slovenské žezlo nejlepšího týmu.

Poté přišla šance a nabídka z hvězdné eSuby a po boku českých hráčů StaN okusil jaké to je hrát nejlepší online soutěž světa ESL Extreme Masters. Společně s eSubou tento hráč vyhrál domácí World GameMasters Tournament, kde ukázal že mu to jde nejen s AWP.

Pak ale přišel zlom, StaN se rozhodl ukončit spolupráci s domácí jedničkou a vytvořil velmi silný slovenský tým pod záštitou týmu Suicide. Tento tým i přes početné změny z počátku vydržel až dodnes, kdy se Stano rozhodl ukončit svou profesionální herní kariéru.

Zeptal jsem se Stana, co tak náhle, sám mi odpověděl následovně, "No je to tak, chcel som s chalanmi pobehať ešte nejaké lanky, ale tak prišla práca a rozhodol som  sa to teda skončiť skôr. Chalani budú hrať asi s benqom alebo si nájdu iného hráča a budú pokračovať normálne ďalej."

Sestava Suicide

{#Slovenská Republika} Peter "uno" Lipowski
{#Slovenská Republika} Martin "gioTive" Brumerčík
{#Slovenská Republika} Tomáš "X-RaY" Ostrožlík
{#Slovenská Republika} Martin "will" Martončik
{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk

Stanovi držíme palce v jeho životě a ať se mu v Rakousku daří víc než úspěšně.

Zdroj: Suicide