Přejít k hlavnímu obsahu

WCG - První čtyři týmy postupují na LAN

27. 6. 2010 | 16:18 Counter Strike 1.6
Známe první čtyři česko-slovenské týmy, které se ve World Cyber Games kvalifikaci dostaly do semifinále horního pavouka, tím pádem i na finálový LAN turnaj. Vedle tria českých stálic se objevilo jedno slovenské překvapení.
Výchozí obrázek

Známe první čtyři česko-slovenské týmy, které se ve World Cyber Games kvalifikaci dostaly do semifinále horního pavouka, tím pádem i na finálový LAN turnaj. Vedle tria českých stálic se objevilo jedno slovenské překvapení.

Kvalifikaci odstartovala skupinová fáze, do které se přihlásilo osmdesátčtyři celků. Tyto týmy byly rozděleny do šestnácti skupin, ze kterých postupovaly vždy první dva celky. Každá skupina měla minimálně jednoho favorita, který patří k přední špičce česko-slovenské scény. Favorité nezklamali a všichni postoupili do double elimination play off, ve kterém už semifinálová účast v horním pavouku zajišťovala cestu na LAN do brněnské PGCC Velký Špalíček.


eSuba - Jeden ze čtyř postupujících na LAN finále WCG (foto: eSuba.eu)

První kolo play off přineslo řadu skvělých zápasů, přičemž nejatraktivnější byl určitě zápas mezi NecroRaisers a AA.SixSeries. Zkušenější tým, NecroRaisers, potvrdil, že s příchodem nového dua Fantomas-small se jim daří a po výhře 2-1 na mapy postoupili do dalšího kola, kde na ně čekal slovenský mix Defeaters. Za výpadek kola můžeme označit tým eEriness proti týmu Kristove Deti, když slovenský celek přehrál legendární tým 1-2 na mapy.

Druhá část horního pavouka  přinesl další skvělé zápasy. Česká jednička eSuba vyhrála 2-1 nad slovenskými Suicide a FROZENRIDERS porazili RisenTalent stejným rozdílem. Nadále se daří i slovenským no clan no fun, kteří v nedávných dnech přestoupili do organizace Team PULSED a svou hru si hrají i eXtatus.OMNIQUE, kteří po slovenském mistrovství doslova září.

Poslední kolo horního pavouka mělo rozhodnout o tom, kdo postoupí na LAN finále, zároveň měla tato část přinést ty nejlepší zápasy turnaje. Celek eXtatus, který je právě na cestě z Maďarska, si poradil s Team PULSED 2-0 a DEFEATERS opět dokázali, že i v mix složení se dá dostat na LAN finále, poté co porazili NecroRaisers, smlsnuli si na wrAth of robots. FROZENRIDERS si poradili s pokořiteli eEriness, Kristove Deti, a potvrdili, že patří mezi užší špičku naší scény.

Zápas mezi Lokomotywou Brno a eSubou měl být čistě v režii české jedničky, která se tou dobou připravovala na DreamHack. Ovšem brněnský celek nedal eSubě nic zadarmo a vyhrál inferno 16-7. Na druhé mapě, de_train se po základních třiceti kolech nerozhodlo a na řadu tak přišlo prodloužení, které tentokrát vyhrála eSuba. Třetí a rozhodující mapa byl de_nuke, kde se jak Brno, tak eSuba přetahovali o každý centimetr a každé kolo. Výsledných 14-16 pro eSubu na LAN finále posunulo českou jedničku, ale za výkon, který předvedl celek Lokomotywa Brno, by mohl kdokoliv říct, že si LAN finále zasloužili spíše oni.

Před námi už jsou jen dvě kola v dolním pavouku, přičemž už dnes se odehrají některé zápasy. AA.SixSeries narazí ve 21:00 na Suicide a zítra odehrají svůj zápas NecroRaisers s nEurotic Gaming. Zápasy CONTRA proti eEriness a Fofos Gaming proti RisenTalent zatím nemají pevně stanovené datum, tudíž musíme počkat, na kdy se hráči domluví.

Už jen čtyři týmy mají možnost získat slot na LAN finále ve Velkém Špalíčku, kdo to bude?

Týmy postupující na LAN*

{#Česká Republika} eSuba - jckl, selby, gns, jRi, blix, oskar
{#Česká Republika} eXtatus.OMNIQUE - berry, LaN, LogeN, hekor, Petr.D
{#Slovenská Republika} DEFEATERS - lao, GuardiaN, .PhP, skreqo, uNreaL, h4
{#Česká Republika} FROZENRIDERS - gcko, tWEETY, zERG, aobek, raf

*sestavy dle registrací na WCG