Přejít k hlavnímu obsahu

paja exkluzivně: Je to tim, že něco děláme

30. 6. 2010 | 17:27 Counter Strike 1.6
Přestup Lokomotywy Brno do Suicide je zpečetěn teprve pár hodin a my už máme připraven rozhovor s hvězdou tohoto týmu, Pavlem "paja" Řehořkem.
Výchozí obrázek

Přestup Lokomotywy Brno do Suicide je zpečetěn teprve pár hodin a my už máme připraven rozhovor s hvězdou tohoto týmu, Pavlem "paja" Řehořkem.

Brněnský odchovanec Pavel Řehořek už třetím rokem studuje Informatiku a Spoje. Dříve, než se dal na CS 1.6 hrával i "mladšího" bratra, Counter Strike Source, ve kterém nejvýše dosáhl čtvrtého místa na posledním známém Invexu. Po přestupu na starší 1.6 hrával především s týmem klauNi, ve kterých hrávali taková esa jako David "berry" Mestek nebo Jonáš "jonz" Rech. V poslední době se věnuje i hře Heroes of Newerth, kterou hraje taktéž za Suicide a patří jim špička česko-slovenské scény.

Takže pajo, určitě si dorazil ze školy, co vysvědčení?

Čtyřka je známka, která mě opravňuje k postupu do dalšího ročníku.(smích) Tak takovej můj default no, 4x4 a zbytek dvojky, trojky. Teď už jen paráda, dva měsíce prázdnin přede mnou a pak učeníčko na maturu.

Tvému týmu, Lokomotywa Brno, se v poslední době pořádně daří, čím to je?

Dobrá parta lidí a dost alkoholu, no. (smích)

Můžeš to trošku rozvést?(smích)

Tak hodně dělá to, že jsme všichni z jednoho města a jsme hlavně kámoši. Já a Luke spolu chodíme do školy, Vikiho znám kotel dlouho, viefa prakticky taky a screed je taky nejvíc v pohodě. Takže hodně to dělá ta kamarádská atmosféra no. Dost nám třeba pomáhá to, že se slezem u Jakuba (viefa) doma na střeše a rozjedem nějaký pivka a už se "trénuje". (smích)


Pavel "paja" Řehořek
Jo to jsem slyšel o vašich "bleskových" taktikách, který pak rozjíždíš na DM. (smích) Poslední dva týdny se vám daří, v kvalifikaci WCG jste hráli skvěle proti eSubě, vyhráli jste PZ Clanbase a na Mezihernovém turnaji jste skončili čtvrtí.

No naše bleskový taktiky z Vikiho batohu bych radši nekomentoval, </3> JIM BEAM (smích). Máš ale pravdu, v poslední době se nám dost daří, ale je to i tim, že proto něco děláme. Nehrotíme nějaký hraní jak šílenci, ale slezem se a všechno proberem.

Na Meziherňáku ale bylo vidět, že v posledních zápasech už jste neměli chuť ani náladu hrát, myslím tím zápas proti eSubě a Few Gamers, kde jste měli šanci ukořistit alespoň třetí místo.

Tak po zápasu s RisenTalent jsme byli vyšťavení, kdo to viděl ví svoje. Sedm nebo kolik prodloužení nás fakt zničilo (tímhle děkuju klukům z RT za skvělej zápas a zdravim je). Proti eSubě jsme mohli zahrát líp a to minimálně tak dobře, jako ve WCG kvalifikaci (Lokomotywa ukořistila de_inferno, na trainu prohráli v prodloužení a de_nuke prohráli 14-16, pozn. redaktora). O zápasu o třetí místo bych radši pomlčel no, nikomu se hrát nechtělo a když pak spadli servery, odpískali jsme to úplně.

Teď míříte k Suicide, kde ty hraješ i Heroes of Newerth. Vím, že sis udělal přátele mezi ukrajinskými Natus Vincere díky této hře, otázkou ale je, jak to teď budeš "zvládat".

Tak určitě jsem rád, že jsem potkal dva fajn lidi (markeloffa a starixe). Určitě se tímhle nic nemění, v HoN budu hrát tak jako doposud, kdy jsem obě dvě hry zkloubil. Tím tedy zdravím celou HoN sekci Suicide a doufám, že s klukama potvrdíme pozici české jedničky na nějaké větší akci.

Blíží se LanCraft, nechystáte se s s klukama z 1.6 alespoň podívat do místa turnaje?

Na LanCraft se nějak nechystáme, jelikož je LÉÉÉÉTO, čas dovolenek a jiných aktivit. Takže jsme dali přednsot slunečným krajinám před PC.

Takže před vámi je tedy pouze WCG kvalifikace a když se zadaří tak sprnový LAN turnaj?

Určitě v létě něco navštívíme, ale musíme se nejdřív dohodnout podle času no. Na WCG pojedeme rozhodně, pokud se tedy zadaří.

Jak dlouho jste jednali s manažery Suicide o přestupu? Bylo to pár dní, nebo se to všechno sfouklo během pár minut?

No den-dva to asi trvalo nejspíš, já jsem byl zrovna celkem zaneprázdněn, takže to řešil screed.

Díky za tvůj čas a držím Lokomotywě u Suicide hodně štěstí.

Tak nemáš zač že, básníkovi/filozofovi jako ty vždycky.