Přejít k hlavnímu obsahu

Před námi je Quietus Day LAN

6. 7. 2010 | 19:30 Counter Strike 1.6
Právě jste dorazili z LanCraftu a už aby jste se zase připravovali na další balení. Na konci tohoto měsíce totiž začíná další velký LAN turnaj na našem území, ASUS Quietus Day 2010.Quietus Day se pyšní silnou hráčskou základnou
Výchozí obrázek

Právě jste dorazili z LanCraftu a už aby jste se zase připravovali na další balení. Na konci tohoto měsíce totiž začíná další velký LAN turnaj na našem území, ASUS Quietus Day 2010.


Quietus Day se pyšní silnou hráčskou základnou

Pohled do historie

Kdo by neznal LAN turnaj ASUS Quietus Day 2010, pro něj jsou připraveny následující řádky. Zakladatel tzv. "Q-Dčka" Jan "Johny_Walker" Čevela se rozhodl před pár lety podpořit vzkvétající gaming na v české kotlině. Nový projekt získal silnou podporu firmy Autocont a i díky ní se neuvěřitelnou rychlostí začal tento LAN projekt dostávat do podvědomí scény. Dnes je Quietus Day jednou z nejprestižnějších LAN akcí u nás a každoročně ho navštíví okolo dvou set hráčů a diváků.

ASUS Quietus Day 2010

Nejnovější ročník BYOC akce Quietus Day láká jako vždy především hráče FPS titulu Counter Strike 1.6 a už teď se do turnaje přihlásil druhý nejlepší tým víkendového LanCraftu, tým INSOMNIA. LAN turnaj navíc láká do stejných prostorů jako v loňském roce, SaK v Uherském Hradišti, přesněji ve Starém Městě, opět nabídne skvělé sprchy, dostatek herního místa a hlavně skvělou zábavu.

Jeden z hlavních adminů a zároveň zakladatel akce, Jan "Johny Walker" Čevala mi odpověděl na pár otázek,

Ahoj Johny prosím řekni nám co je to Quietus Day?

Quietus-Day je jedna z největších LAN akcí na našem území a klade si za cíl rozvoj a podporu elektronických sportů. Tento ročník bude výjmečný v tom, že máme novou partnerskou základnu a tou jsou společnosti Asus, Intel, Mionix a Grunex a další...

Po kolikáté se Q-D koná?

Tento ročník je již pátý, takže to je tak trochu jubileum.

Vím, že se QD koná v Uherském Hradišti, bylo tomu tak pokaždé?

1 - 3 ročník se konal v Míkovicích u Uherského Hradiště, ale jelikož byl čím dál větší zájem hráčů, museli jsme se porozhlédnout po větších prostorech, a tak jsme 4. Lanku pořádali v SaK centru ve Starém městě. Jak můžete vidět prostory se osvědčili, čemuž nasvědčují kladné ohlasy z konané lan. A také, že prostory využívá i jiná, stejně zaměřená akce jako je Quietus-day.

Hraje se na QD i něco jiného než CS 1.6?

Ano tento ročník se bude hrát i turnaj ve Warcraft 3 Dota 2vs2. Dříve se pořádalo více turnajů, ale myslím si, že 2 stačí už i z toho důvodu, že ceny, které jsou pak vloženy jen do dvou turnajů mají větší hodnotu. Jak již napovídají letošní ceny.

Jak by jste chtěli hráče z CS 1.6 nalákat, krom toho, že máte skvělé ceny?

Myslím si, že například i vstupným, které je na úkor cen a prostorů ve kterých se akce koná nizká. A taky si myslím, že za dobu co QD zde působí jsme si vybudovali velmi kvalitní jméno a zázemí a věřím, že se k nám hráči vrací rádi. Nejenom proto, že jsou pro ně přichystané kvalitní ceny, ale také proto, že zde mají možnost potkat staré přátele apod.

Kolik lidí tak průměrně na QD dorazí?

Na minulý ročník přišlo i s diváky cca 170 lidí.

Wow to je opravdu skvělé číslo. Chystáte se ještě nějak doplnit ceny, nebo to zůstane tak, jak to prozatím je?

Co se týče cen do turnajů tak je již rozhodnuto. Jen bude upřesněn typ myšky, která je vložena na 2. místo v turnaji Asus Counter-Strike 1.6 od společnosti Mionix. Také prize money vložené do turnaje Score Warcraft III Dota 2vs2 budou ještě upřesněny. Částka se bude odvíjet od počtu účastníků celé lanpárty.

Chtěl by jsi něco vzkázat možným účastníkům?

Snad jen to, že je opravdu na co se těšit. A, že cely Quietus-day team se těší právě na Vás (hráče) bez, kterých by lanka nemohla být.

Ceny

Díky partnerstvím, která organizátoři akce uzavřeli, čekají na vítěze turnaje Counter Strike 1.6 tyto ceny

1. místo 5x mobilní komunikátor ASUS M930 + 5x klíčenka World GameMaster Tournament
2. místo 5x herní myš Mionix + 5x podložka pod myš ASUS extreme design
3. místo 5x herní myš Asus 5x klíčenka World GameMaster Tournament 5x podložka pod myš ASUS extreme design

Kdokoliv má zájem se na turnaj podívat, či si rovnou zahrát, zaregistrujte se na stránkách www.lan-uh.cz, kde naleznete všechny podrobné informace.

Zdroj: Q-D
Štítky: Quietus Day 2010