Přejít k hlavnímu obsahu

Quietus Day: Jak se připravují týmy?

29. 7. 2010 | 17:53 Counter Strike 1.6
Necelých čtyřiadvacet hodin zbývá do začátku víkendové akce Quietus Day 2010 a my vám přinášíme první vyjádření předních českých hráčů.Přední české celky se připravují na pořádnou sobotní akci, neboť do Starého Města u Uherského Hradiště přijedou přední týmy z české a slovenské scény (čtěte Quietus Day: CS 1.6 Preview). Zeptal jsem pár hráčů, které na Quietus Day 2010 uvidíme, jak se svými týmy trénují a co říkají na účast.
Výchozí obrázek

Necelých čtyřiadvacet hodin zbývá do začátku víkendové akce Quietus Day 2010 a my vám přinášíme první vyjádření předních českých hráčů.

Přední české celky se připravují na pořádnou sobotní akci, neboť do Starého Města u Uherského Hradiště přijedou přední týmy z české a slovenské scény (čtěte Quietus Day: CS 1.6 Preview). Zeptal jsem pár hráčů, které na Quietus Day 2010 uvidíme, jak se svými týmy trénují a co říkají na účast.


eSuba se naposledy v plné síle prezentovala na DreamHacku, máme se tedy na co těšit. (foto: eSuba.eu)

První volba padla na Davida "berry" Mesteka, který je kapitánem sekce eXtatus, jehož tým nedávno prošel změnou. "Před několika dny jsme změnili sestavu, změnili jsme styl hry a trošku si i prohodili role v týmu. Připravujeme se, tak často jak nám práce a jiné aktivity dovolují, ale můžu říct, že jsem na steamu v životě neměl víc nahraných hodin jak teď." Dodal, že "účast je senzační a pro nás je to další výzva natřít "dinosaurům" prdel. Bude to těžký turnaj a víkend plný zábavy."

Všichni jsme ale určitě zvědavi na sílu nových Snoopy MPclick.cz, kteří jsou pospolu teprve chvíli, ale individuálně patří ke špičce naší scény. "Připravujeme se tak, aby jsme vyhráli," prozradil Václav "rpg" Vlach, načež dodal že "seznam je až na NR kompletní a jsem rád, že je taková velká účast."

Největším favoritem i tak zůstává eSuba, která do Starého Města přicestuje s největší zbraní, Tomášem "oskar!" Šťastným. Kapitán týmu, Michael "jckl" Holý odpověděl následovně, "Podobný akce si jezdíme spíše užít, než hrotit výhru, příprava je čistě individuální, aby byl každej trochu rozehranej a dával. Týmů je poměrně hodně, což je určitě dobře. V tom seznamu najdete asi skoro všechny dobré týmy co tu u nás jsou, takže určitě můžou být spokojeni jak organizátoři, tak hráči."

POPISEK OBRAZKU
Petr "ptex" Tomášek, hvězda a kapitán INSOMNIE

Druhým největším aspirantem na titul jsou hráči Verya.eu, Michal "aOBEK" Šeda, mladší z bratrské dvojice, prozradil na svůj tým že, "Ale jo, tak připravujeme se tak, že si zahrajem tak 1-2 pcw za den, když to jde tak furt kromě pátku." Na otázku, jak se mu líbí seznam týmů dodal, "Týmy na QD se mi hodně líbí, skvělá účast, těšim se."

Kvantum diváků bude ale i sledovat mix-tým INSOMNIA, který na Quietus Day obhajuje stříbrnou medaile. Kapitán týmu, Petr "ptex" Tomášek odpověděl následovně, "Příprava začala vlažněji, ale posledních několik dní jsme na to vlítli (přece se zase nenecháme porazit od někoho, kdo má sestavě petrase...) a snažíme se v zápasech s evropskýma soupeřema doladit co se dá. Jinak na seznam řeknu jen to, že to bude určitě kvalitní turnaj a s klukama se těšíme na super zápasy."

Turnaj v CS 1.6 začne už v sobotu v deset hodin ráno, ale vy máte možnost vsadit si na vítěze turnaje už nyní! Koho tipujete jako největšího favorita turnaje? Je to eSuba? Verya? Nebo snad věříte SnoopY? Vsaďte si!

{#Česká Republika} eSuba1.8{#Česká Republika} Verya.cs2.4
{#Česká Republika} Snoopy MPclick.cz3.2{#Česká Republika} FeW Gamers3.6
{#Česká Republika} INSOMNIA4.3{#Česká Republika} eXtatus.OMNIQUE5
{#Česká Republika} Suicide.cz5.9{#Slovenská Republika} Unlimited Headshots6.5

Takže si nezapomeňte v sobotu přivstat, neboť zde na vás budou čekat rozhovory, fotky a videa z největší letní akce Quietus Day 2010.

Zdroj: Q-D