Přejít k hlavnímu obsahu

Quietus Day CS 1.6 - Preview

28. 7. 2010 | 14:28 Counter Strike 1.6
Největší letní akce Quietus Day 2010 se blíží. Už jen dva dny a ve Starém Městě se opět rozezní střelba z nám velmi známého AK 47. Kdo je největší favorit turnaje a kdo je přihlášen?Staré Město se pomalu a jistě stává Mekkou českého gamingu, už druhá velká akce v jednom měsící zavítá do místního kulturního domu a už po druhé zde budou bojovat přední české celky. Týmy jako eSuba, NecroRaisers, SnoopY MPclick.cz nebo INSOMNIA si to už tuto sobotu rozdají o titul šampiona Quietus Day 2010 a pouze jeden odejde s finanční odměnou 7.500,- Kč.
Výchozí obrázek

Největší letní akce Quietus Day 2010 se blíží. Už jen dva dny a ve Starém Městě se opět rozezní střelba z nám velmi známého AK 47. Kdo je největší favorit turnaje a kdo je přihlášen?

Staré Město se pomalu a jistě stává Mekkou českého gamingu, už druhá velká akce v jednom měsící zavítá do místního kulturního domu a už po druhé zde budou bojovat přední české celky. Týmy jako eSuba, NecroRaisers, SnoopY MPclick.cz nebo INSOMNIA si to už tuto sobotu rozdají o titul šampiona Quietus Day 2010 a pouze jeden odejde s finanční odměnou 7.500,- Kč.

Favoriti

eSuba

{#Česká Republika} oskar
{#Česká Republika} jckl
{#Česká Republika} gns
{#Česká Republika} petras
{#Česká Republika} selby


NecroRaisers

{#Česká Republika} zEro
{#Česká Republika} Pepik
{#Česká Republika} arsas
{#Česká Republika} Fantomas
{#Česká Republika} small
    
  

Verya.eu

{#Česká Republika} aOBEK
{#Česká Republika} zERG
{#Česká Republika} gcko
{#Česká Republika} tWEETY
{#Česká Republika} raf

  FeW Gamers

{#Česká Republika} bamik
{#Česká Republika} krg
{#Česká Republika} netrex
{#Česká Republika} blix
{#Česká Republika} btl

Největším favoritem, jak už tomu bývá, je klan eSuba, který do Starého Města přijíždí v plné síle, tedy i s Tomášem "oskar!" Šťastným. Tomáše jsme už dlouho neviděli na žádném českém eventu, a tak se nejen my těšíme na to, jak bude rozdávat hlavy na všech mapách.


eSuba, jednoznačný favorit Quietus Day 2010 (foto: lancraft.cz)

Druhým týmem, který si bude dělat zálusk na vítězství, jsou určitě hráči celku NecroRaisers, kteří už delší dobu hrají v obměněné a silné sestavě. Když Tomáš "small" Bortel a Roman "Fantomas" Bobčík skončili s hraním u slovenské organizace Defeaters, vypadalo to, že by NecroRaisers mohli mít jednu z nejsilnějších sestav posledních let. Při prvním měření s konkurenty z eSuby ale NR prohráli, takž se nyní nabízí odveta, kterou se NR můžou vrátit na pomyslný český trůn.

Kdo skončí na třetím? O tom můžeme vést debaty, ale my favorizujeme tým Verya.eu, kteří ještě nedávno podporováni organizací FrozenRiders přestoupili společně se svým manažerem k re-inkarnujícímu se klanu. Sestava snad jako jedna z mála zůstala stejná a má na to dosáhnout i na druhé místo. Bohužel ale tušíme, že Verya v semifinále narazí na jednoho z dvojice eSuba/NR a to bude pro tento tým osudný zápas. Budeme ale rádi, pokud nás tento tým překvapí a ukáže co v něm dřímá.

Černý kůň turnaje

Na post černého koně letošního Quietus Day by se dalo dát alespoň pět týmů, my jsme ale vybrali tým, který kombinuje zkušenost s dravostí. Tým FeW Gamers, kteří většina z vás zná spíše pod tagem UFOPORNO, skončila na LanCraftu na třetím místě, když nestačila v semifinále na celek INSOMNIA. V týmu proběhli nějaké změny a diskutovala se i účast Jindřicha "jRi" Hochmana na této akci, nakonec se ale tým bude chtít probít skrz všechny s velice známým Kamilem "krg" Korchem. Jak tým nakonec skončí? Na to odpoví až sobotní turnaj.

A co ostatní?

Na Quietus Day jedou i druzí z LanCraftu, hráči INSOMNIE, kteří nepodnikli žádnou změnu a zůstávají ve stejné sestavě. Petr "ptex" Tomášek opět povede své kamarády za ziskem cenného kovu, bohužel se jim dle nás nepodaří obhájit druhé místo. Rádi se ale necháme překvapit a nejen jim držíme palce.

Týmy eXtatus a Suicide to je kapitola sama o sobě. Poté co Dan "hekor" Jinek uznal, že

POPISEK OBRAZKU
INSOMNIA a vzadu postávající chillda

nestačí s českou scénou, přenechal svůj post Jonáši "jonz" Rechovi, který od loňského působení u nEophyte nikde nehrál. Tato sekce ale nyní vypadá nadějně a snad se dokáží konečně probít mezi nejlepší čtyřku u nás.

Naproti tomu Suicide, dříve známější jako Lokomotywa Brno, na turnaj bohužel pojede oslabena o svého AWP guru, Viktora "GEDDEON" Jindru, avšak nahradit by ho měl Radek "r4il" Ječmínek, který vždy patřil k předním hráčům české scény. Jestli to bude tah, který se vyplatí, to zjistíme až o víkendu.

Zapomínat by se nemělo na SnoopY MPclick.cz, kteří si pod vedením Václava "rpg" Vlacha jdou pouze pro vítězství. Vašek seskládal dohromady opravdu silné mužstvo, proto se těšíme, jak to tato nová sestava zvládne na první velké akci pospolu.

A ti další...

Quietus Day 2010 nabídne opravdu skvělý herní zážitek nejen pro samotné hráče, ale určitě i pro vás, pro fanoušky. Do turnaje se přihlásilo osmadvacet týmů, kteří prahní jen po jediném, skončit co nejlépe a urvat alespoň kousek cti a hrdosti.

Týmy jako RisenTalent nebo eSuba.ladies jedou získat cenné zkušenosti, zatímco třeba slovenští Unlimited Headshots si jedou zastřílet se svými kamarády. 

Kompletní seznam týmů naleznete na stránkách Quietus Day 2010.

Celým turnajem vás budeme provázet plnohodnotnou reportáží, takže se těšte na sázky, fotky a videa přímo z akce!

Zdroj: Q-D
Štítky: Quietus Day 2010