Přejít k hlavnímu obsahu

SEC 2010: eSuba kontumačně vítězí nad stOrm

9. 8. 2010 | 22:02 Counter Strike 1.6
První a do velké míry klíčový zápas kvalifikace na Samsung European Championship dnes čeká eSubu. Český zástupce se střetne s uzbeckým týmem stOrm.
Výchozí obrázek

První a do velké míry klíčový zápas kvalifikace na Samsung European Championship dnes čeká eSubu. Český zástupce se střetne s uzbeckým týmem stOrm.

UPDATE 9.8. 22:05: eSuba kontumačně vítězí nad uzbeckým týmem stOrm 30:0 a s největší pravděpodobností odcestuje do Berlína na závěrečný turnaj Samsung European Championship. Admin soutěže se rozhodl zápas zkontumovat ve prospěch českých borců poté, co hráči uzbeckého celku nereagovali na žádné výzvy ze strany eSuby ani organizátorů.

UPDATE 8.8. 19:05: Hráči uzbeckého týmu se neozvali a zápas se tak dnes pravděpodobně neodehraje. O tom, jak se celá situace vyřeší, vás budeme informovat.

Zápas by měl do značné míry rozhodnout o možném úspěchu či neúspěchu domácího týmu. Předpokládá se totiž, že ve tříčlenné skupině si první místo zajistí finští Power Gaming a o druhé postupové místo se popere právě eSuba se stOrm.

Esubě se v poslední době poměrně daří. Na posledních dvou domácích LAN akcích, LanCraftu a Quietus Day, bez větších problémů zvítězila. To nakonec vedlo i k oficiálnímu přidání petrase do sestavy, který na obou akcích týmu ke zlatým medailím výraznou měrou pomohl. Na první pohled by se tak eSuba mohla zdát favoritem zápasu a to díky tomu, že i evropský fanoušek jí má asi více v podvědomí než uzbecký stOrm především kvůli účasti v základních skupinách loňské sezóny Intel Extreme Masters.

Uzbecký tým stOrm je dlouhodobou jedničkou uzbekistánské scény. Tým se pravidelně zúčastňuje domácích akcí a nezřídka vycestuje i do blízké Ukrajiny, Kazachstánu či Ruska na turnaje pořádané Arbaletem, kde hráči sbírají cenné zkušenosti proti nejlepším týmům z východu. Samotní hráči jsou pak doslova mentory tamní scény, která je organizovaná pouze Křišťálová lupa 2010přes jednoduché fórum. O tom, že stOrm ale nejsou žádní nováčci vypovídají i jejich výsledky. Například na mapě de_dust2, která se hraje i dnes, porazili na Arbalet Cupu pro bývalé země Sovětského Svazu tým EYESports složený hned z pěti bývalých ruských reprezentantů a nakonec se na turnaji, kterého se zúčastnili i Na´Vi, UNiTED, KerchNET či forZe umístili na skvělém čtvrtém místě. Nutno dodat, že sestava se od té doby výrazně pozměnila.

Hráči stOrm by navíc měli být velmi dobře rozehraní, protože se momentálně účastní uzbecké akce PEACE/SHOCK/GAMES 2010, která probíhá tento víkend v Taškentu. Překvapivě v ní ale nehrají v jednom týmu a nepilují souhru, ale hráči jsou rozděleni do dvou různých celků. Zatímco episode a cekka hájí barvy organizace stOrm, zbylá trojice speezi, sTek a SPRUT hrají v mixu s názvem a.pro. Oba týmy postoupily ze včerejších základních skupin a dnes nastupují v playoff.

Ve prospěch zástupce Uzbekistánu by mohla mluvit i jedna podstatná věc. Díky poloze země, která ani neleží na evropském kontinentě a zeměpisci jí řadí dokonce do centrální Asie (a proto je pro někoho zcela nepochopitelné, že se tato země účastní "evropského WCG"), se zápas odehraje pravděpodobně na ruském serveru. Odezvy hráčů obou týmů by měly být sice podobné a pohybovat se v rozmezí 60-80, ale právě na hru v těchto podmínkách budou více zvyklí hráči stOrm, kteří podle svých slov hrají na ruských serverech poměrně často.

Samsung European Championship

Základní skupiny (online)

{#Česká Republika} eSuba
0vs.0stOrm {#Uzbekistán}
 8.8.2010 19:00
Detaily & Sázky

V současné době zvažujeme zařazení PLAYzone komentáře k danému zápasu.