Přejít k hlavnímu obsahu

e-Stars Soul: Západ vyhrává Kontinentální pohár

13. 8. 2010 | 18:17 Counter Strike 1.6
První den na e-Stars Soul je za námi a evropská reprezentace může oslavovat. Švédští fnatic dotáhli Západ k vítězství nad výběrem Východu.Celý turnaj dnes odstartoval ceremoniál, který se jen tak nevidí. Celý průběh tohoto prvotního aktu e-Stars Soul zaznamenali švédští redaktoři portálu Fragbite.se.
Výchozí obrázek

První den na e-Stars Soul je za námi a evropská reprezentace může oslavovat. Švédští fnatic dotáhli Západ k vítězství nad výběrem Východu.

Celý turnaj dnes odstartoval ceremoniál, který se jen tak nevidí. Celý průběh tohoto prvotního aktu e-Stars Soul zaznamenali švédští redaktoři portálu Fragbite.se.

Threesome

Turnaj samotný pak odstartovaly zápasy mezi týmy ve hrách CS 1.6 a Warcraft 3. Ruští Meet Your Makers na de_tuscanu narazili na singapurské TitaNs a výhrou 16-5 přidali na účet Západu první důležitý bod.

Čínsko-švédský souboj mezi TyLoo a fnatic nejdřív nabral zajímavých obrátek, když po polovině vedl východní celek 8-7. Švédská sestava ale nenechala nic náhodě a za teroristy přidala rovných devět bodů; konečný stav 16-11 připsal na konto Západu druhý vítězný bod.

V zápase mezi domácími WeMade FOX a Frag eXecutors vedl tým z Východu už 10-1, když se Jakub-ovi "kuben" Gurczynskému rozbil počítač. Překvapivá a úderná hra WMF na polské hráče platila a konečných 16-8 jen ukončilo eXecutorské trápení.

Díky CS 1.6 týmům si Západ připsal na své konto první důležitý bod v souboji proti svým rivalům z Východu. Ve hře Wacraft 3 ale dominovali všichni tři asijští reprezentanti, takže se skóre mezi dvěmi mocnostmi srovnalo.

Deathmatch

Byla by velká blbost nevyužít služeb momentálně nejlepšího CS 1.6 celku ve světě, švédských fnatic, proti tomu nejlepšímu, co východní scéna nabízí. Jonas Alsaker "bsl" Vikan si toho byl určitě vědom a nasadil švédský celek už do prvního kola vyřazovacího turnaje. Jako první se fnaticům postavili korejští WeMade FOX, kteří těsně předtím porazili polské Frag eXecutors. I přesto, že nakonec evropský tým vyhrál 16-5 to byl opravdu skvělý zápas, který často gradoval do situací 1v1 či 2v2. 

Druhým týmem, který se postavil fnatic, byli TitaNs. Ti bohužel ani tentokrát nestačili na svého soupeře a prohrou 2-16 přiblížili Západ k vítězství v Kontinentálním poháru.


Výběr Západu na tiskové konferenci po prvním dnu (foto:hltv.org)

Poslední překážkou za vítězstvím se tedy stali čínští TyLoo, kteří už jednou pocítili hořkost porážky od švédských plejerů. Vše měla rozhodnout mapa de_tuscan, kde fnatic začali za teroristy. Čínský celek ale předvedl skvělou poziční hru a ujmul se, stejně jako v prvním zápase, vedení 10-5. Druhá strana pak patřila sekci z australské organizace a dokázala deseti body zvrátit zápas pro sebe. Za stavu 15-14 nakonec vypjaté poslední kolo lépe zvládl evropský tým a dokončil tak svou dominanci ve druhé fázi Kontinentálního poháru.

Hráči Wacraft 3 dokázali porazit své soupeře z Východu a připsali na konto západního výběru další důležitý bod, přičemž celkové vítězství 3-1 ustanovilo jako vítěze Západ.

Konečné pořadí Kontinentálního poháru

Reprezentace Západu

1. místo



{#Švédsko} fnatic
{#Ruská federace} Meet Your Makers
{#Polsko} Frag eXecutors
{#Německo} XlorD
{#Nizozemsko} Grubby
{#Ruská federace} Happy
{#Norsko} Jonas Alsaker Vikan
7.558$
7.558$
7.558$
1.680$
1.680$
1.680$
1.680
$

Reprezentace Východu

2. místo



{#Čína} TyLoo
{#Korejská republika} WeMade FOX
{#Singapur} TitaNs
{#Čína} Sky
{#Korejská republika} Lyn
{#Korejská republika} Moon
{#Korejská republika} Kim Yang Joong
3.779$
3.779$
3.779$
840$
840$
840$
840$

Západ se tak po roční nadvládě Východu vrací na trůn a jeho reprezentanti budou po jeden rok uznáváni jako nejlepší hráči světa. Už zítra začíná druhá část e-Stars Soul, King of the Game, ve které se všechny týmy, respektive hráči, utkají mezi sebou.

Zdroj: HLTV
Štítky: e-Stars Soul