Přejít k hlavnímu obsahu

oskar exkluzivně: Miluju změny!

24. 8. 2010 | 02:24 Counter Strike 1.6
Další z řady rozhovorů s účastníky LAN finále World Cyber Games přináší pobavení s hvězdou domácí jedničky, celku eSuby, s Tomášem "oskar" Šťastným.Kdo by neznal nejblyštivější hvězdu české scény, nejlepšího aimera a nejlepšího hráče dle komunity, Tomáše "oskar" Šťastného. On a eSuba se v příštích pár dnech chystají zalézt do svých pokojů a trénovat tak, jako nikdy předtím. Kromě LAN finále World Cyber Games je čeká finále Samsung European Championship a kvalifikace do Intel Extreme Masters.Ahoj oskare...
Výchozí obrázek

Další z řady rozhovorů s účastníky LAN finále World Cyber Games přináší pobavení s hvězdou domácí jedničky, celku eSuby, s Tomášem "oskar" Šťastným.

Kdo by neznal nejblyštivější hvězdu české scény, nejlepšího aimera a nejlepšího hráče dle komunity, Tomáše "oskar" Šťastného. On a eSuba se v příštích pár dnech chystají zalézt do svých pokojů a trénovat tak, jako nikdy předtím. Kromě LAN finále World Cyber Games je čeká finále Samsung European Championship a kvalifikace do Intel Extreme Masters.

Ahoj oskare...

Čau, ahoj, zdravím všechny svý fandy.

LAN finále české WCG je před námi, jak se připravuje hvězdná eSuba?

HVězdná eSuba se k tomu zatím ještě nedostala. Petras s gns-em odjeli do zahraničí a oba sse vrátili teď o víkendu. Máme v plánu začít s tréninkem od úterý, zároveň to bude příprava na SEC a na WCG chceme potvrdit svou hrou, že tam patříme.

Všichni říkají, že si eSuba jede opět pro první místo. Myslíš si, že je to pravda? Vidíš v někom hrozbu?

Každej si může říkat co chce, stát se ale může cokoliv. Buď to opět vyhrajeme a nebo se nám nepotvrdí naše příprava na SEC a budeme mít ještě 3-4 dny na doladění všech taktik apod. Každý soupeř může být hrozba, ale nebojíme se nikoho a věřím, že si výhru pohlídáme a nestane se nějaký fail před SEC v Berlíně.

Podle tvých odpovědí soudím, že se hodně těšíš do Berlína, že? Co říkáš na dosavadní evropské zastoupení?

Těším se, že se zase někde kouknu a že si konečně rovnou zahraju hlavní turnaj a né nějakou předkvalifikaci jako na DreamHacku, kterou jsme nakonec ani neprošli. Je tam hodně kvalitních týmů, ale nikdo není neporazitelný. Já osobně si věřím na půlku z těch týmů a když nám to sedne, můžeme se dostat daleko. Hlavně je důležité, abychom si do Německa odvezli skvělou náladu.

POPISEK OBRAZKU
Oskar vždy plný vitality
Jak se ty díváš na poslední změnu v sestavě? Prospěla vám změna v podobě příchodu petrase?

To ještě nedokážu říct. S Péťou jsem hrál jen jeden LAN turnaj a z toho ještě nemůžu odvodit, vidím v něm dobrýho kamaráda, ale ještě se podle mě nedostal do svý formy. Věřím, že tomu bude teď na WCG a na SEC potvrdí, že k nám patří.

Když by ses podíval na seznam účastníků LAN finále, chybí ti tam někdo z české špičky?

Chybí mi tam třeba japkovo Snoopy a ze slovenských týmů pak sestava okolo una. Týmy eEriness, NR, eXtatus nebo Verya ale na LAN finále určitě patří a jsem rád, že to má takový obsazení, bude se na co dívat.

 Hráče by zajímalo, jak vypadá tvůj den před WCG. Trénuješ víc než obvykle?

Teď celej srpen jsem do tý hry nějak zajetej víc než obvykle. Chci být maximálně připravenej na WCG a hlavně na SEC, konečně to nejsou BYOC lanky, abych si s sebou musel brát můj "super pc", takže jsem rád, že si konečně zahraju opravdu na LANu. Jinak k tréninku, tak denně si dávám 2-3 mapy DM, hraju víc mixu a několikrát jsem složil s efronem mix na NightCup. Sleduju dema některých hráčů a navíc teď měním myš. Z IE 1.1 přecházím na kinzu, takže mám týden na to, abych si zvyknul, ale já miluju změny a tohle mi snad prospěje.

V čem ti kinzu sedí víc než IE?

S kinzu jsem ještě nehrál, ale je to stejné, akorát bez bočních tlačítek. Navíc moje IE 1.1 je trochu rozbitá, takže je potřeba ji vyměnit za modernější.

Vraťme se ke kvalifikaci na SEC, k zápasu proti Power Gaming. Jak se ti proti finskému výběru hrálo?

Mně se hrálo dobře, připraveni jsme na ten zápas byli, škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce a muselo to skončit prodloužením. Každopádně se těším až budou rozlosovány skupiny na SEC.

Koho by sis do skupiny nejvíc přál? (seznam týmů)

Nejpřijatelnější skupina by pro nás byla s The Elder Gods, Millenium a Alternate nebo možná i Power Gaming. Hlavně nechci mít ve skupině Dány z Mortal Team Work, protože na ně si vůbec zatím nevěřím. Hlavně každej tým, kromě teda mTw, je vyrovnanej soupeř. Power Gaming mají problémy a nejsou ve 100% formě, protože se vrátili z vojny. Alternate teď poslední dobou nechápu, jejich výsledky jsou divný a určitě nejsou ve 100% pohodě. K Rumunůn z TEG snad nemusim nic psát, dostali se na LAN svojí "unfair" hrou a měli skvěle promyšlenou svojí taktiku. V SK Gaming se teď poslední dobou taky moc nevyznám, není tam allen ale Xizt, který umí trefit, ale podle mě jejich týmová hra je rozladěná, jsou k poražení. Online Kingdom jsou defaultní hráči, na LANu nikdy nepřekvapili, stejně tak my. S nima by to mohl být vyrovnaný zápas. No a nakonec Millenium, pcw nedávno s nima na netu ukázalo, že s námi musí počítat, určitě nás nepodcení, ale porazit se dají.

Skvělý výběr, sám bych volil stejně. Nedávno se objevila novinka o IEM5 kvalifikaci, ty jsi se docela ohradil vůči tomu, že by eSuba měla hrát kvalifikaci, proč?

V tu chvíli mi to přišlo strašně nefér. Myslel jsem, že tým, který minulý rok hrál hlavní fázi turnaje, má být zařazen rovnou do QR1 nebo do QR2. Trochu jsem si o tom víc zjistil a dál to řešit nebudu. Kvalifikace nás čeká za chvíli, takže tu si chceme maximálně pohlídat a chceme se dostat do QR2. Jsem rád, že jsme zařídili pro ČR další slot a doufám, že se třeba NR, nebo někomu jinému, podaří dostat co nejdál. Určitě by bylo hezký mít v Extreme Masters dva české zástupce,

 Myslíš si, že se do hlavní soutěže dostane i slovenský tým? Pokud ano, který myslíš?

Zrovna si nevzpomínám na žádný slovenský tým, možná DFS nebo unovo tým by se mohli dostat do hlavní fáze. Záleží už jen na tom, jak se k tomu postaví.

Před vámi je docela hektické období, WCG kvalifikace, SEC, IEM5 kvalifikace, do toho od září ještě GIGABYTE liga. Jak se na tuto část roku připravíš po psychické stránce?

No tak určitě se kvůli tomu nezhroutím. Stále to beru jako něco, co mám rád, takže si to pořádně užiju. WCG, SEC, do toho IEM kvalifikace, těším se.

Chcel bys nakonec něco vzkázat svým nadcházejícím soupeřům?

Každýmu hodně štěstí a zábavy. Hlavně hrajte fair play.

Esuba už od úterka trénuje v plném nasazení a dle posledních informací mají prý tolik nových taktik, že se je nestihnou ani naučit. Českému zástupci držíme na LAN finále SEC palce a těšíme se na kvalitní zápasy v jejich podání na blížícím se World Cyber Games finále.