Přejít k hlavnímu obsahu

letko exkluzivně: Nebudete získavať body ľahko

25. 8. 2010 | 00:03 Counter Strike 1.6
Po zástupcích eXtatus a Verye přinášíme rozhovor s členem týmu, který si své místo na LAN finále World Cyber Games musel uhrát v dodatečném kvalifikačním zápase proti českým Suicide.
Výchozí obrázek

Po zástupcích eXtatus a Verye přinášíme rozhovor s členem týmu, který si své místo na LAN finále World Cyber Games musel uhrát v dodatečném kvalifikačním zápase proti českým Suicide.

Lukáš "letko" Šimon, bývalý hráč crew.sk či fofos gaming, se společně se svými spoluhráči minulý týden dodatečně do-kvalifikoval na česko-slovenské LAN finále World Cyber Games. Někdo by jeho týmu možná dal nálepku outsiderů, avšak tento slovenský celek zná svou sílu a svým soupeřům se budou snažit co nejvíc znepřijemnit všechny vzájemné zápasy.

Takže letko, před námi je WCG a vy jste minulý týden vyhráli kvalifikační zápas nad Suicide, trénovali jste dlouho?

No pravdu povediac, poslednej lanky, ktorá bola na konci školského roku, sme nehrali vôbec a tak isto ani pred zápasom so sui, maximálne teda nejaká hodinka na DM kedže počas prázdnin bol každý odcestovaný alebo pracoval. Čo sa týka blížiaceho sa lan finále, tak tento týždeň sa budeme snažiť hlavne zopakovať už momentálne zabudnuté taktiky a podobné zaležitosti a hlavne budeme tráviť veľa času na DM

Tvůj tým je známý především působením u takových týmů jako byly crew.sk či fofos gmaing. Těžíte hodně z toho, že tvrdé jádro týmu spolu hraje už delší dobu?


No ťažko povedať, jadro tvoríme ja esqo a chippy, s ktorými hrávam už niečo vyše 2 rokov, zbytný dvaja hráči prišli pred rokom, respektíve pred 4 mesiacmi, ale samozrejme že je to určite nejaká výhoda.

Berete svou pozici "náhradníků" tak, že můžete jen překvapit, nebo chcete všem dokázat, že na slovensku je víc než jeden dobrý tým?

Uvidíme, nechajme sa prekvapiť, ak sa nám bude hrať uvolnene, môžeme určite uhrať dobré výsledky, ale o tom je momentálne ťažko hovoriť, samozrejme kto by nechcel vyhrať... to chce určite každý z kvalifikovaných tímov, takže uvidíme ako to dopadne.

Když jsi se dozvěděl, že bude re-kvalifikace o poslední post, chtěli jste do Brna odjet, nebo jste to brali jen jako zápas, který ukrátí nudu a přinejmenším pojedete na WCG finále?

Tak mali sme v pláne ísť na BECUP, ale kedže to padlo na určitých veciach, tak sme si to chceli vynahradiť aspoň účasťou na LAN finále WCG kvalifikácie a ten rozhodujúci zápas sme brali vážne, kedže sme uznávali silu suicide, ale verili sme si že aj po tej dlhej dobe ich môžeme poraziť.

Turnaj začíná už tuto sobotu, co říkáš na kvalifikované týmy? Jsi rád, že přijedou i vaši konkurenti z Fofos Gaming, takže nebudete jediný slovenský zástupce na turnaji?

Tak určite áno, aj keď v momentálnej dobe je to na Slovensku čo sa tímov týka pekná bieda, veď uznajte sami, že cca 5 tímov, ktorí aj sem-tam trénujú je pekne biedne číslo.

Blíží se i IEM kvalifikace, hodláte se jí také zúčastnit?

Áno, chceli by sme, už sme sa aj zaregistrovali, uvidíme koľko tímov sa prihlási a akú to bude mať teda aj kvalitu.

Co říkáš na umístění Slovenska v žebříčku IEM? Strhlo se okolo toho velká debata. Jaký máš názor ty na nýnější stav slovenské scény?

Myslím si, že to umiestnenie zodpovedá kvalite našej scény, po odchode fu.sk alebo starej zostavy DEFEATERS do "dôchodku" nemá bohužiaľ kto reprezentovať Slovensko v európskych súťažiach.

Pak tedy leží všechna zodpovědnost asi na vás a Fofos Gaming, nebo se mýlím?

Tak ešte je tu pár tímov, ktoré by sa mohli ukázať, no asi jedným z nich je vlastne náš "konkurent" a to sú e-Ministry, ktorí momentálne ani neviem kde hrajú a či vôbec hrajú. Poprípadě eště mixovaná zostava DEFEATERS.

Budu držet palce, ať se vám zadaří, přece jen se v Brně uvidíme. Chtěl bys nakonec něco vzkázat soupeřům?

Áno chcel, s istotou vieme, že všetci nás tam budú považovať za jednoznačných outsiderov, preto ani nedúfajte, že budete body získavať ľahko.

Slovenští Fighters Quild na LAN finále World Cyber Games nahradí DEFEATERS, kteří se rozhodli zúčastnit maďarského BECUP-u. Jestli budou jen do počtu, to nám zodpoví už tato sobota. Sledujte náš portál, kde se dozvíte nejnovější informace o blížícím se World Cyber Games LAN finále.

Štítky: Fighters Quild