Přejít k hlavnímu obsahu

ptex exkluzivně: Jedeme jako Alkoholici

26. 8. 2010 | 19:21 Counter Strike 1.6
Čtvrtek podvečer a my vám přinášíme poslední z řady rozhovorů s hráči, kteří se kvalifikovali na LAN finále World Cyber Games 2010. Petra "ptex" Tomáška jistě každý zná, kapitán týmu INSOMNIE se do Brna vydává se svým bývalým klanem Anonymními Alkoholiky.Ptex jako vždy měl skvělou náladu a neodmítl mě při pozvání k rozhovoru. Společně se svými čtyřmi kamarády se chystá už zítra vyjet do Brna, kde se naposledy pod tagem Anonymních Alkoholiků objeví stará dobrá česko-slovenská pětka.Ahoj Petře, je čtvrtek podvečer, jak jsou na tom Alkoholici?:)
Výchozí obrázek

Čtvrtek podvečer a my vám přinášíme poslední z řady rozhovorů s hráči, kteří se kvalifikovali na LAN finále World Cyber Games 2010. Petra "ptex" Tomáška jistě každý zná, kapitán týmu INSOMNIE se do Brna vydává se svým bývalým klanem Anonymními Alkoholiky.

Ptex jako vždy měl skvělou náladu a neodmítl mě při pozvání k rozhovoru. Společně se svými čtyřmi kamarády se chystá už zítra vyjet do Brna, kde se naposledy pod tagem Anonymních Alkoholiků objeví stará dobrá česko-slovenská pětka.

Ahoj Petře, je čtvrtek podvečer, jak jsou na tom Alkoholici?:)

Ahoj, no jak se to vezme :). Alkoholici jsou natěšený a nažhavený rozdat nějaký hlavy, dále jsou ale pak nepřipravený a někteří i nerozehraní.

Jinak řečeno, netrénovali jste v plném počtu?

Naposledy jsme já, ppk a Star hráli se slayou a pehackem naposledy někdy na konci června. Pehacko dokonce měl na steamu 28 days ago, tudíž to bude zábavička a slovo "trénink" bych radši ani nezmiňoval.

Wou to je docela dost dlouho...Takže s ambicemi na vítězství se u vás asi nepočítá co?

Ambice na vítězství? Heh blázne, určitě se s náma nepočítá a nepočítám s tím ani já. Osobně budu rád za každej vyhranej zápas a každý místo v konečným pořadí nahoře. Kdyby se povedla bedna, bude to úplná bomba a toho umístění bych si navždycky dost cenil. Jinak si za cíl osobně dávám porazit bejvalý extatus :D.

Kvalitní cíl :D Co vaše spolupráce s organizací clanQuare? Zezačátku platilo, že pojedete pod jejich tagem.

Platilo, ale abych to upřesnil, byli jsme dohodnutí na částce 1000 Kč za jejich propagaci na WCG. Že si hned změníme název na PLAYzone, hodíme se jim na stránky a budem je zmiňovat v rozhovorech apod., no a samozřejmě odehrajeme WCG pod jejich jménem. My jsme za každou korunu na cestu rádi jako hráči roztahaní ze záp. Čech až po Slovensko. Nakonec člověk co to se mnou dohodl, na mě po ignoraci poslal 15letýho kluka, kterej mi měl asi zřejmě oznámit, že peníze nebudou. Od toho 15letýho "manažera" jsem se dozvěděl, že peníze asi nebudou, zatímco od druhýho že budou ale až po WCG a to jen "nejspíš". Takže tímto se o nich v rozhovoru zmiňuju a to dokonce zadarmo (není zač) a turnaj odehrajeme pod svým starým názvem.

Je vidět, že se na naší scéně uplatňují čím dál tím větší mafiánský praktiky. Stihli jste se s někým domluvit alespoň za tak krátkou dobu, nebo jste si pevně řekli, že vyrazíte jako Alkoholici?

Už jsme dál moc nehledali, teď doufám, že se mi podaří dovolat mildovi, aby mě a Stara vzal zítra do Brna a levněji než nás to vyjde busem, protože Star dokázal sehnat ubytování na přespání z pátku na sobotu a jinak zas vyrazíme jako alkoholici ve všem za svoje.

Jak se daří Insomnii? Budete se účastnit IEM5 kvalifikace?

Insomnii se daří dobře, prodělali jsme pokus o změnu TL, ale nakonec to zas zůstalo mně :D. Kvalifikace na IEM5 se určitě zúčastníme, bohužel ale budeme muset hrát bez superstara, který se na většinu září krom asi 8 dní chystá k moři,respektive později do USA. Místo něj jsme domluvení s Lukášem "anthrax" Ludvíkem na hostování v zápasech. Takže s ním odehrajeme i kvalifikaci Gigabyte ligy.

POPISEK OBRAZKU
ptex a eXite takhle po ránu na Quietus Day 2010
Koho si se snažil nastrčit na tu "nejlepší" pozici hráče v týmu? :D

To si nechám pro sebe, ať to nevypadá, že to zvoral nebo tak něco, bylo to z důvodu, že věci nám šli líp, když jsem to říkal já. Moje fragy nejsou tak důležitý jako jeho :D.

Chystáte se hledat i nějakou organizaci, nebo budete radši na volné noze po posledních zkušenostech?

Nebylo to poprvý co nás chtěl někdo ošmelit, takže zatím zůstaneme volní a dál budeme jednat. Možnosti máme v současnosti čtyři, jedny s větší pravděpodobností, jedny s menší. Žádná LAN akce v nejbližší době pro insomnii na obozoru není, takže není třeba hrotit shánění finanční pomoci pro cestu.

Jak to vidíš na následujících turnajích? Myslíš, že někdo porazí eSubu na WCG? A co IEM kvalifikace, Česko má hned dva spoty, kdo myslíš, pokud eSuba vyhraje, získá ten druhý?

No eSuba je v současnosti v sestavě s petrasem přece neporazitelná :D, takže určitě ne. A co se týče kvalifikace, tak doufám, že druhej spot urveme s klukama pro Insomnii. Nám potíže hrát na esl nedělá.

Jo to jsem si všiml, že jste tj. jediní, co se tam snaží hrát. Co ty myslíš, přiláká IEM kvalifikace víc týmů na ESL?

S tou ESL je to složitý, tam totiž nikdo nebere ohledy na cokoliv mimo pravidla. Napíšeš "stupid boy" a máš ban na týden. Na chování, na který jsou zvyklí borci tady u nás, tam není nikdo zvědavej. A hlavně pravidla jako defaultní nastavení cska (žádný barevný serepetičky,tabulky a modely a další kraviny) je pro cze/svk hráče asi nepřekonatelnej problém. Nemluvím o cheatování (nepovolený zvuky apod.). Takže aktivita je docela slabá...snažíme se s ostatníma adminama (teda spíš oni se snaží víc než já :D) o pozvednutí úrovně naší ESL a do tý kvalifikace se přihlásilo (na ESL poměry) docela dost týmů. Tak nezbývá než doufat, že hráči si uvědomí, že jestli chtějí hrát na úrovni, tak jim ESL může pomoct - ovládat esl wire není nic těžkýho.

Co bys chtěl na konec vzkázat svým soupeřům na WCG?

Vzkázat soupeřům...jen že s náma můžou počítat a na serveru nebudem běhající fragy a přeju jim hodně štěstí. Doufám, že si zahraju v dobrých a napínavých zápasech.

Díky ptexi a hodně štěstí!

Taky děkuju,uvidíme se v Brně.

Kdo tedy má možnost, přijďte se podívat na starou sestavu Anonymních Alkoholiků, kterou už v tomto složení asi nikdy neuvidíme. Společně můžeme vzdát hold těmto hráčům, kteří skončili společně čtvrtí na Mistrovství Slovenské Repulibky.