Přejít k hlavnímu obsahu

WCG: eSuba, hakkiJr a bl4ck_p01nt vítězí

29. 8. 2010 | 15:24 Všechny hry
Česko-slovenská kvalifikace World Cyber Games je u konce a zná jména trojice vítězů. Slovenští hakkiJr a bl4ck_p01nt se společně s českou eSubou mohou na jeden rok vyhřívat titulem vítězů největší akce letošního roku.
Výchozí obrázek

Česko-slovenská kvalifikace World Cyber Games je u konce a zná jména trojice vítězů. Slovenští hakkiJr a bl4ck_p01nt se společně s českou eSubou mohou na jeden rok vyhřívat titulem vítězů největší akce letošního roku.

Sobotní den v brněnské herně Velký Špalíček patřil zejména všem českým a slovenským hráčům, kteří se kvalifikovali skrz online část na velké LAN finále. Nejvíce pozornosti a tlaku si užila trojice eSuba-hakkiJr-Snkrjan, kteří už ve čtvrtek pojedou na evropský turnaj Samsung Euro Championship. Všem se generálka na tento turnaj zadařilo, kromě hráče FIFA10 Snkrjana, který ve finále podlehl slovenskému hráči bl4ck_p01nt z týmu fofos gaming.

Turnaj v CS 1.6

Skupinová fáze byla pro tento turnaj spíše rozehřívací fází, neboť všech osm celků si mělo užít následného FDE play off. To se také odrazilo na výsledcích týmů, takže například eSuba neukázala všechnu svou sílu a vše si šetřila na vyřazovací část turnaje. Čím dál tím víc ale vystrkovali zoubky hráči Verya.eu, kteří na tento turnaj přijeli posilněni o Martina "zigurat" Slance.

 

POPISEK OBRAZKU
eSuba těsně po výhře nad týmem Verya

Po ukončení skupin se tak na prvních místech ve dvou skupinách nečekaně hřáli eEriness a Verya, namísto favorizovaných Clanless (ex-NR) a eSuby. Od té se totiž očekávalo, že své trumfy a nové taktiky ukáží až v play off, kde už půjde o něco. Taky že se tak stalo, ovšem s menší chybkou. První zápas eSuba proti Anonymním Alkoholikům zvládla na jedničku, vyhráli 16-5, ovšem už ve druhém měření s týmem Verya přední český celek opět zakolísal.

Sestava okolo Davida "gcko" Hály nakonec porazila ve finále horního pavouka i Clanless a dostali se tak do té nejvýhodnější pozice na turnaji.

Esuba si pak v dolní části pavouka musela proklestit cestu skrz ROCKETS, eEriness a Clanless, přičemž posledně jmenované totálně zdevastovala na de_tuscan 16-1. Finále tak mělo nejen to nejlepší obsazení, ale zaručeně i skvělý náboj.

Na mapě de_train se oba dva týmy přetahovali o každý bod, ovšem na konci se radovala eSuba a vše tak měl rozhodnout de_dust2. Na něm předvedli lepší fazónu čeští reprezentanti pro turnaj Samsung Euro Championship a i přes obtížný a náročný program dokázali vyhrát 16-13 a získat tak titul WCG šampionů pro tento rok.

Turnaj v TrackMania Nations

Největší favorit turnaje Erik "hakkiJr" Leštach se podle dostupných informací na turnaj řádně připravoval a bylo to také poznat. Jeho největším soupeřem byl reprezentant týmu wX.crew.sk Jakub19. Ten poháněn svými fanoušky dokonce po skupinové fázi skončil na děleném prvním místě právě s hakkiJrem a ovládl i skupinu A v prvním kole play off. Ve finále horní části pavouka skončil na druhém místě opět za hakkiJrem a do grandfinále se Jakub19 podíval se šesti bodovým náskokem.

 


Toni a hakkiJr - dvě největší hvězdy česko-slovenské TMN komunity

Český hráč v grandfinále dokázal vést, ovšem po pár chybných kolech ho přeskočil jeho největší soupeř, slovenský hakkiJr. Ten si pak ve finálové jízdě pohlídal celkové vítězství a potvrdil tak, že je nejlepším česko-slovenským TrackMania hráčem.

Turnaj ve FIFA10

Osmička kvalifikovaných se sešlo v brněnské herně, kde na ně čekal dvoufázový turnaj. Tak jako v CS 1.6 se začalo se skupinami, kde největšími favority bylo duo Snkrjan a Kubel. Svou sílu ale předvedli hráči Tibco a bl4ck_p01nt, když prvně jmenovaný hráč porazil českého SEC reprezentanta Snkrjana 10-1!

 

POPISEK OBRAZKU
Tři nejlepší FIFA hráči u nás

Ve finále horní části se nakonec představili hráči Kubel a bl4ck a když druhý jmenovaný hráč vyhrál 2-1, dostal se do velkého finále v té nejvýhodnější pozici.

Cestu dolním pavoukem si nakonec prorazil Snkrjan, který už v prvním kole horního pavouka prohrál s následným finalistou Kubelem. Pro celkové vítězství musel ale mladý hráč vyhrát hned dva zápasy, což se mu málem podařilo. V prvním zápase vedl slovenký hráč po celou dobu 1-0 a když se začalo nastavovat, vypadalo to, že je konec. Snkrjan ale v 92. minutě po rohu srovnal a v prodloužení se mu podařilo zvrátit zápas na svou stranu.

Druhý zápas ovšem po taktickém boji vyhrál bl4ck, který se tak stal vítězem FIFA a poletí do Los Angeles hájit barvy Slovenska na World Cyber Games Grand Final.