Přejít k hlavnímu obsahu

Švédští Lions vyhrávají ASUS Summer 2010

30. 8. 2010 | 02:33 Counter Strike 1.6
Švédští Lions si odváží z Kyjeva zlato! Sestavě okolo Freje "kHRYSTAL" Sjöströma se podařilo dostat do finále ukrajinské akce ASUS Summer 2010, kde následně porazili kazašské k23.
Výchozí obrázek

Švédští Lions si odváží z Kyjeva zlato! Sestavě okolo Freje "kHRYSTAL" Sjöströma se podařilo dostat do finále ukrajinské akce ASUS Summer 2010, kde následně porazili kazašské k23.

kHRYSTAL a jeho Lions
foto (cyberfight.ru)
Evropanům se zadařilo

První fáze turnaje začala již v sobotu dopoledne, to když organizátoři rozhodili jednatřicet týmů do skupin po čtyřech týmech. Z této první skupinové fáze pokračovali jen první dva, takže o skvělé zápasy nebylo nouze. Například ve skupině H překvapili německé Team Alternate skvěle hrající uzbekistánští Just, vítězstvím 20-10 se vyhnuli "skupině smrti".

Většina zahraničních týmů, tedy ty mimo Rusko a Ukrajinu, si vedli dobře a všichni postoupili do druhé skupinové fáze. Zde můžeme například vzpomenout švédské Lion a Stockholm Angels, či uzbekistánské Storm, kteří ve skupině A předběhli takové týmy jako KerchNET nebo USSR.

Do druhé části turnaje tedy postoupilo šestnáct týmů, přičemž ve skupině D se potkaly ruské týmy Meet Your Makers, forZe, neměčtí Alternate a k23 z Kazachstánu. Hodně se očekával postup ruských gigantů, bohužel postoupil jen druze jmenovaný tým a MYM tak pokračují v né moc přesvědčivých výsledcích, které se s týmem táhnou po přestupu do dánské organizace.

Druhé skupiny se nepovedli ani uzbeckým týmům, to když Just i Storm skončili na třetích místech ve skupině A, resp. B.

Šok pro Natus Vincere

První kolo play off nebylo nijak překvapující. Všichni favoriti porazili své soupeře a mohli se tak radovat z postupu mezi nejlepší čtyři celky turnaje.

Největší favorit turnaje, Natus Vincere narazili na kazašské k23 a zdálo se, že cesta do finále je skoro volná. Začalo se na de_train, kde jsou ukrajinští hráči opravdu silní, ale k23 prokázali lepší připravenost a v polovině zápasu vedli už 12-3. Ve druhé části stihli Na´Vi skórovat už jen šestkrát a konečných 16-9 přesunulo zápas na de_inferno.


Na´Vi během oddechového času (foto: cyberfight.ru)

Ukrajinci začali za silnější CT stranu, ovšem opět prohráli první důležité kolo a potom dalších osm. I přes vyžádaný oddechový čas se jim nakonec podařilo získat čtyři body a prohrát 11-4. Po změně stran zavelel k vítězství opět Dauren "AdreN" Kystaubayev a k23 se mohli radovat z vítězství 16-4 a postupu do finále.

Švédští Lions si pak v podobném duchu poradili s ruským favoritem z týmu forZe. Mapa de_dust2 nejvíce sedla Björnu "threat" Persovi, který dovedl svůj tým k vítězství 16-2. S náskokem 1-0 si pak švédská sestava na mapě de_nuke došla pro vítězství 16-9, čímž potvrdili svůj postup do finále.

Finále jak má být

Přemožitelé Natus Vincere, tým k23, dokázali i nyní vystrčit drápky a ukázali nejen východní scéně, že se s nimi musí počítat. Na první mapě sice hráli vyrovnanou partii jen první část zápasu, druhou mapu už měli ale pomalu vyhranou. Místo toho ale Švédové srovnali a v napínavém prodloužení urvali vítězství 19-15.

Na´Vi si poté spravili chuť na ruských forZe, které přehráli 2-1 a umístili se tak na konečném třetím místě.

Konečné pořadí ASUS Summer 2010

1. místo {#Švédsko} Lions - 9.770$
2. místo {#Kazachstán} k23 - 4.885$
3. místo {#Ukrajina} Natus Vincere 2.930$
4. místo {#Ruská federace}forZe 1.955$