Přejít k hlavnímu obsahu

IEM5 CZ: A jsme u konce

12. 9. 2010 | 15:09 Counter Strike 1.6
Už jen pár hodin a budeme znát dvě jména, která nás budou reprezentovat v nadcházejícím pátém ročníku Intel Extreme Masters. Z tria eSuba-NecroRaisers-Snoopy má účast v turnaji zajištěnou pouze prvně jmenovaný klan. Kdo se k týmu okolo Michaela "jckl" Holého přidá?UPDATE 12.9. 2010 22:12 Vítězové WB, tým eSuba, poráží NR 2-1 a postupují do druhého kvalifikačního kola. Oběma týmům gratulujeme!
Výchozí obrázek

Už jen pár hodin a budeme znát dvě jména, která nás budou reprezentovat v nadcházejícím pátém ročníku Intel Extreme Masters. Z tria eSuba-NecroRaisers-Snoopy má účast v turnaji zajištěnou pouze prvně jmenovaný klan. Kdo se k týmu okolo Michaela "jckl" Holého přidá?

UPDATE 12.9. 2010 22:12 Vítězové WB, tým eSuba, poráží NR 2-1 a postupují do druhého kvalifikačního kola. Oběma týmům gratulujeme!

UPDATE 12.9. 2010 20:30  NecroRaisers se dostávají do finále a opět se střetnou s eSubou! Zápas sledujte na HLTV - hltv2.verygames.net:27074

UPDATE 12.9. 2010 17:51 Týmy SnoopyGame a ex-NecroRaisers budou hrát na této HLTV - hltv4.verygames.net:27063 - Přejeme příjemný zážitek a pravý požitek ze hry!

Česká Intel Extreme Masters kvalifikace pozvolna končí a my začínáme pociťovat, že se možná blýská na lepší časy. Již před začátkem turnaje bylo z centra všeho dění avizováno, že Česko díky loňským výsledkům eSuby získává jeden slot v kvalifikační fázi navíc! Nejenže se tak finalisté poperou o titul českého šampiona, ale také o to, který z nich bude nasazen do druhého kvalifikačního kola, ze kterého už je to jen krok do základní části největšího evropského online turnaje. Pojďme si představit ony tři týmy, které se dostali tak daleko.

eSuba

Začněme finalistou a největším favoritem turnaje, sestavou z organizace eSuba. Ti posilněni vítězstvím v česko-slovenské kvalifikaci World Cyber Games 2010 začali proti slabším Ghostfox, kteří dali dohromady na obou mapách pouhých sedm bodů. Michael "jckl" Holý svůj tým už před WCG řádně proháněl po serveru, neboť se kluci měli vydat na víkendovou akci Samsung Euro Championship 2010, která se konala v Berlíně. Bylo to znát i na sehranosti a eSuba procházela turnajem jako horký nůž máslem.

POPISEK OBRAZKU
eSuba na Samsung Euro Championship 2010
foto: fragster.de

První řádná a ostrá zkouška přišla až v semifinále horní části pavouka, to když eSuba narazila na novou sekci klanu eXtatus.OMNIQUE. Petr "ptex" Tomášek věřil svým hráčům a doufal, že uhrají s eSubou skvělého výsledku, bohužel první mapa byla pravým opakem tomu, v co Petr věřil. Jasných 0-15 ve prospěch eSuby, navíc za T stranu na de_train, jasně ukázalo, kdo je tu na serveru pánem. Šestnáctý bod pak byl dostatečnou sprchou pro soupeře eSuby, ovšem to zajímavější mělo přijít až na de_inferno.

"Esubáci" začínali opět za T, ale znovu jim to nezbránilo k zisku jedenácti bodů. Po změně stran se však začalo dít něco neuvěřitelného. Bývalá INSOMNIA se pevně obula do zápasu a srovnala skóre na 15-15, čímž si vynutila prodloužení. V tom ale ukázali svou sílu hráči eSuby a dokázali tak porazit svého soupeře 16-15*.

O zápase proti ex-NecroRaisers si pak můžete přečíst níže v tomto článku.

Esuba je tedy v grandfinále a jedno už je jisté. Po roce opět zvedne prapor s českou vlajkou a všech pět hráčů tuto zástavu ponese do boje proti předním evropským týmům, které na ně jak v kvalifikační fázi, tak i v základních skupinách budou čekat.

Snoopy

Nový přírustek na české scéně si čím dál tím rychleji dělá místo v srdci všech fanoušků a hráčů, kteří se zajímají o Counter Strike 1.6. Tomáš "jAPKO!" Chyba opět dokazuje, že se silnou partou okolo sebe dokáže proměnit vyhaslé jméno v zářící hvězdu.

POPISEK OBRAZKU
Snoopy na BECUP 2010

Jako blesk z čistého nebe přišla zpráva o zformování nových Snoopy, které vedl nám všem známý Václav "rpg" Vlach. Na tohoto hráče se už podruhé spoluhráči vykašlali a namísto něj přivedli do týmu Martina "kicul" Hauera, který absolvoval po boku jAPKA a Trpaslika angažmá v NecroRaisers, kde jejich nejlepším výsledkem bylo třetí místo na World GameMaster Tournament 2009.

Snoopy takto odjeli do Maďarska na tamní největší LAN akci, BECUP 2010. I přesto, že tým odjel víceméně nesehraný, dokázali se hráči vyhecovat až do finále WB a nakonec se umístit na krásném třetím místě. Posilněni tímto úspěchem se hráči vrhli na Intel Extreme Masters kvalifikaci.

Už ve druhém zápase ale narazili na tým NecroRaisers, kteří svým soupeřům udělili lekci ve formě proher 16-2 a 16-6. Snoopy se tak ocitli v dolním pavouku, odkud to je jen jeden krok od vyřazení.

"Japkovci" si ale poradili jak s eEriness, tak s eXtatus a k oběma výhrám jim dopomohl i Ondřej "zEus" Poledno, který se vrátil ke svým souputníkům z dob NecroRaisers a vystřílel jim finále dolní části pavouka. Tým se navíc těsně před finálovými souboji musí rozloučit s Lumírem "Demo" Skotnicou, který odjíždí na nějaký čas do zahraničí.

V posledních dvou zápasech to tomuto týmu opravdu střílelo, jak si poradí v neděli s NecroRaisers?

Clanless

Česká dvojka, stín eSuby, Tým, který má prostě smůlu, i tak bysme mohli častovat nyní již bývalé hráče týmu NecroRaisers, kteří po obměně kádru na sobě pilně pracovali a snažili se vypracovat na post české jedničky.

POPISEK OBRAZKU
ex-NecroRaisers na CZ/SVK WCG 2010

Většina fanoušků si od tohoto týmu na česko-slovenské World Cyber Games kvalifikaci mnoho slibovala, neboť ven prosákly informace, že tým urputně trénuje a chce se dostat co nejvýš na nadcházejícím turnaji. Prvotní problémy s počítačem, které měl Roman "Fantomas" Bobčík, ale nedali znát na výkonu NecroRaisers a dokázali postoupit do finále LB, kde bohužel tvrdě narazili na eSubu. Již zmiňovaná prohra 1-16 tým eliminovala "Enerka" a pasovala je pouze na třetí místo brněnského turnaje.

Tomáš Bojanovský a jeho tým na cestě do finále porazili Snoopy a sestavu organizace Verya.eu a ve včerejším zápase narazili právě na své největší konkurenty z eSuby, ti je ovšem na mapách de_nuke a de_dust2 jasně přehráli a postoupili do finále. Hráči se ale nemusí stydět, častokrát svým soupeřům zatápěli pořádně pod kotlem, bohužel se i tentokrát štěstíčko přiklonilo na stranu eSuby.

Před námi jsou tedy poslední dva zápasy a poslední tři týmy. Pouze dva z nich si mohou zahrát kvalifikaci do páté sezóny Intel Extreme Masters a už nyní víme, že jedním z nich bude eSuba. Kdo se připojí k tomuto týmu? Koho vy tipujete na druhého postupujícího? A co finále? Kdo postoupí do QR2 a komu zůstane "pouze" QR1?

*Orientační skóre