Přejít k hlavnímu obsahu

IEM 5 QR1: Defeaters postupují!

19. 9. 2010 | 22:31 Counter Strike 1.6
Opakovaný zápas se stal osudovou stopkou ukrajinským GetHarD, kteří nezvládli odvetu proti slovenským Defeaters. Ti po výhře 2-1 postupují do druhého kvalifikačního kola, odkud je to už jen krok do hlavní fáze Intel Extreme Masters V.
Výchozí obrázek

Opakovaný zápas se stal osudovou stopkou ukrajinským GetHarD, kteří nezvládli odvetu proti slovenským Defeaters. Ti po výhře 2-1 postupují do druhého kvalifikačního kola, odkud je to už jen krok do hlavní fáze Intel Extreme Masters V.

Tak jako minule, i dnes se začínalo de_train, kde se slovenským hráčům podařilo vyhrát nože.  Hned v prvním pistolkovém kole se předvedla legenda Oliver "chEEsE" Sokol, který zabil tři ukrajinské hráče a nastartoval tak slovenskou mašinu k prvním úspěchům. I přestože Oliver po celou dobu zápasu ústavičně padal, vždy když se napojil, dokázal roztočit kola osudu takovým způsobem, že by mu to záviděli i někteří nejlepší hráči současnosti.

Defeaters vyhrávali 5-0, než se dostali hráči GetHarD do tempa a srovnáním na 5-5. Další kolo patřilo Defeaters, ale to zřejmě pomohlo ukrajinským hráčům, kteří přidali čtyři body a vyhráli první stranu. Slovenský celek prokázal, že má dobře naučená první kola, neboť i po změně stran dokázali hráči okolo Borise "skreqONE" Belana vyhrát jedno z nejdůležitějších kol mapy. Srovnáním na 9-9 a následné další tři kola nahrávala do karet slovenské reprezentaci, jejich útok a obrana následně ale polevila a GetHarD dali hned sedm bodů v řadě, čímž si zajistili vítězství na de_train 16-12.

Druhá část zápasu se odehrávala na mapě de_inferno, kde oba týmy předvedli skvělou ofenzivní hru. Nože sice vyhráli Defeaters, první kolo ale patřilo ukrajinským GetHarD. Ti vedli již 5-1, nakonec ale byli rádi za vítězství 8-7. Změna stran ukázala skvělý teamplay na post-sovětské straně, to když ukrajinští hráči zůstali v situaci 2v2 za CT a jeden z nich se rozhodl natvrdo defusnout bombu. Tím získali GetHarD mocný náskok v podobě 6-0!, ovšem Defeaters se nevzdali a bod po bodu se vraceli do hry. Další osm kol patřilo jen a jen slovenským předním hráčům, ale poslední slůvko na této mapě utrousili hráči vedení Andrew "B1ad3" Gorodenskyim.

Remíza 15-15 namířila zápas do infarktového prodloužení ve kterém se štěstíčko přiklonilo na stranu Defeaters. Zejména poté, co chEEsE spadl a rozdal čtyři hlavy na malém plantu. Konečných 21-19 srovnalo už tak vyjímečný zápas a vše měl rozhodnout de_dust2.

Defeaters dnes asi měli dobře naostřené nože, protože i na dust2 si volili stranu. Začínat za T to je na dustu samozřejmost a slovenští hráči předvedli opravdu skvělou hru. Hned v prvním kole Ladislav "GuardiaN" Kovács zabil tři CT, kteří se ho snažili ulovit na středu, a možná i díky tomu se jeho tým dostal tzv. "na koně". Dalších deset bodů hrálo ve prospěch jediného slovenského zástupce a s jedenácti body se po změně stran začíná přeci jenom lépe. Ukrajinští GetHarD nakonec uhráli šest bodů, nebylo to ale nutné, neboť první čtyři kola patřili Defeaters, kteří si dokráčeli v poklidu pro postup do dalšího kvalifikačního kola.