Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor s Hakkim před odletem do LA

Již za pár dní se uskuteční hlavní event tohoto roku - mezinárodní finále World Cyber Games v Los Angeles. V podstatě se jedná o olympiádu v elektronických sportech, mezi kterými nechybí nejpopulárnější závodní hra současnosti TrackMania. V ní bude zdejší scénu reprezentovat talentovaný hráč Erik "hakkiJunior" Leštach.
Výchozí obrázek

Již za pár dní se uskuteční hlavní event tohoto roku - mezinárodní finále World Cyber Games v Los Angeles. V podstatě se jedná o olympiádu v elektronických sportech, mezi kterými nechybí nejpopulárnější závodní hra současnosti TrackMania. V ní bude zdejší scénu reprezentovat talentovaný hráč Erik "hakkiJunior" Leštach.

SEC
SEC. Na začátku zaří se odehrál v Berlíně Samsung Euro Championship, což by se dalo označit za mistrovství Evropy. Mnoho účastníků (včetně hakkiJuniora - modré tričko) si zahrají i v Los Angeles. Zdroj: TrackMania.sk

V Los Angeles, dějišti letošního finále World Cyber Games, se ukáží 2 naši zástupci. Rozhovor s vítězem kvalifikace pro hru FIFA10 jste si již mohli přečíst na PLAYzone.cz dříve. Nyní vám přinášíme interview s druhým reprezentantem, který si zahraje TrackManii - hakkiJuniorem.

Zdar Hakki, jak se máš?

Pohodka :)

Začnu nedávným Samsung Euro Championship (SEC). Tam jsi se umístil na pátém místě, jak hodnotíš tuhle akci z tvé pozice?

Podľa mňa táto akcia vyšla v pohode, spoznal som veľa hráčov, ktorých som poznal iba cez net. Keď vezmem čisto hru, tak mal som síce väčšie ciele, ale nakonec som spokojný aj s piatym miestom. Trosku bol fail rozdelenie zápasov, prvý deň 1 kolo + TimeAttack rozradenie druhý deň všetky zápasy aj s AEC turnajom okrem SEC finále, ktoré sa šlo v nedeľu.

Kromě SEC jsi se v Berlíně zúčastnil Acer European Challange, kde jsi skončil na „bramborové“ pozici. Kdybys věděl jak se budou věci vyvíjet, udělal bys něco jinak, abys dosáhl na ohodnocenou pozici?

Ani nie, tam nebolo čo vymýšľať, hneď po vypadnutí v SEC som šiel hrať finále acer cupu, tak si asi vieš predstaviť, že akú chuť som mal do hrania :)

Opomineme-li turnaj DreamHack (DH), byly to pro tebe první zahraniční turnaje. Jak jsi se cítil a byla nervozita nějak výrazně odlišná od té, jakou zažíváš na zdejších lankách?

Cítil som sa super, hlavne keď som hral na stageii kde nás sledovalo kopu divákov. Nervozitu som pociťoval asi vačšiu ako na tunajších turnajoch, možno preto, lebo na tunajších LANkách sa v zápasoch spolieham, že budú robiť chyby ostatní, ale na SEC sa nebolo načo spoliehať kedže tam bola európska špička.

Na DH jsi se potýkal s problémem, kdy ti přidělili monitor, jenž pro tebe byl poměrem stran velmi nezvyklý. Bylo na SEC a AEC něco, co bys organizátorům vytknul?

Určite, tak prvá vec asi, že sme v jeden deň hrali strašne veľa zápasov a druhá čo ma fakt dorazilo, že prišiel za mnou admin, že hrám na stagei a že mam 1-2 minúty na nastavenie hry, monitoru a keď som povedal, že mam problémy s nastavením tak mi povedal, že neni čas na vyriešenie :D Ale inač to bolo zvládnute v pohode :D

Nějaký ten rok zpátky mám v paměti chvíle z chatu, kdy jsi uměl anglicky sotva pozdravit :P. Jak jsi na tom s angličtinou teď a bylo pro tebe těžké se dorozumět? S tebou byl v Německu táta (Hakki Senior), pomáhal ti nějak s komunikací?

Tak dorozumiem sa po anglicky, nie je to nejaký veľký problém pre mňa. Tak táta sa vedel dorozumieť a pozháňal napríklad hráčov na spoločnú fotku.

Když už jsme naťukli angličtinu…stíháš teď školu a jak probíhá tvůj režim, respektive trénink do Los Angeles?

Tak môj tréning bol po SEC skôr oddychový, ale zase začinam trénovať nejako normálne. Školu stíham v pohode, neni začial nič v škole čo by som sa musel učiť.

Zřejmě máš možnost trénovat se svými soupeři. Jak si stojíš a nesmím opomenout klasickou otázku – na kolikátém místě tipuješ, že se umístíš?

Práveže od SEC som mal nejakú pauzu a ked som hral tak iba v Solo mode, a tipujem sa tak na 5.-6. miesto zase, ale ak by som dostal nejaký menej zabijacký los ako najpravdepodobnejšie dostanem, tak by som sa mohol dostať až do finále. Ale teraz to bude trochu o niečom inom ako SEC, tie mapy sú vonku už 6 týždňov, takže každý hráč ich musí mať plné zuby a budeme radi keď sa ich konečne zbavíme.

V Los Angeles budeš mít nějaký ten čas navíc. Jaké jsou tvé plány a už sis hledal nějaké zajímavosti v LA nebo v okolí? BTW…jsi spíše typ člověka co nechává věci na poslední chvíli a neřeší to, nebo si svědomitě sháníš info a snažíš se být vždy připravený a informován?

Tak som skôr taký, ktorý si necháva všetko na poslednú chvílu, ale tento raz sa budem snažiť spraviť výnimku. Tak Toni mi poslal nejake tie atrakcie, ktoré sú v LA a skúsim si spraviť nejakú výplň voľného času, ale pravdaže WCG je prednejšie.

Dík moc za tvůj čas a přeji ti hodně štěstí v Los Angeles a hlavně plno zážitků.

No problemo a ďakujem :) Budem sa snažiť nespraviť hanbu a nesklamať našu scénu.

Štítky: Hakki Junior